HR WORKSHOP ‘GEDRAAG JE’ met CLEERDIN & HAMER Advocaten

Op vrijdag 8 juni jongstleden vond de workshop “Gedraag je” plaats. Deze succesvolle bijeenkomst in de RABO toren werd georganiseerd door de HR Themakring van de VBA, in samenwerking met Cleerdin & Hamer Advocaten.
Shasta Rotscheid en Cor de Lange, beiden arbeidsadvocaten bij Cleerdin & Hamer, presenteerden vol enthousiasme een gevarieerd programma over ‘fatsoensnormen op de werkvloer’. Waar kunnen sommige gedragingen toe leiden? En welke stappen kan een onderneming maken als ongewenst gedrag zich op de werkvloer voor doet? 

De onderwerpen, met daarbij verschillende voorbeelden uit de jurisprudentie, die uitvoerig aan de orde zijn geweest zijn: diefstal, drank/drugs gebruik, gokken, facebook/WhatsApp/internet gebruik, #metoo en mobbing (pesten). Het belang van preventie in deze kwesties is uitermate belangrijk: duidelijk beleid, duidelijke huisregels, het handhaven van deze regels en de daarbij behorende sancties. Bij deze preventieve maatregelen werd de uitleg van de rol van een vertrouwenspersoon, binnen of buiten het bedrijf, uiteraard ook meegenomen.

Aansluitend gaf Shasta Rotscheid uitleg over de nieuwe plannen van de regering; ketenregeling, transitievergoeding, proeftijd arbeidsovereenkomst, aanpassingen 0 uren contracten, WW premie en partnerverlof.
Het was een zeer actieve bijeenkomst, waarbij verschillende leuke discussies en vraagstellingen naar voren kwamen. Na afloop, tijdens de goed verzorgde borrel met een mooi uitzicht over Almere in de Rabotoren, waren er veel positieve reacties te horen. Eigenlijk was de middag daardoor te kort. Op naar de volgende workshop voor de HR kring. Dus houdt de agenda op de VBA site goed in de gaten!

Met dank aan Janita van Tongeren en Angelique Lankreijer voor input tekst/organisatie en Maarten Feenstra voor zijn foto’s.

  

  FOTO 2 HR WORKSHOP FOTO 3 HR WORKSHOP 


  FOTO 4 HR WORKSHOP FOTO 5 HR WORKSHOP

FOTO 6 HR WORKSHOP FOTO 7 HR WORKSHOP

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93