Almeerse veiligheidstour van start

Denk en praat mee over veiligheid.

De Almeerse Veiligheidstour heeft als doel om input te verzamelen voor het nieuwe veiligheidsplan van de gemeente Almere voor de komende vier jaar. Wat vinden bewoners en bedrijven op het gebied van veiligheid belangrijk en welke zaken moeten worden aangepakt of hebben extra aandacht nodig?

Burgemeester Franc Weerwind: 

“Ik vind het belangrijk dat we in de stad zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor onze inwoners. Het doel van onze veiligheidstour is, dat we op een laagdrempelige manier met Almeerders in gesprek komen en beeld krijgen wat voor hen belangrijk is. Onze inwoners zijn de ogen en oren in de stad, dat kunnen we niet alleen. Het is fijn dat we op deze manier op allerlei vlakken input krijgen om ons nieuwe veiligheidsplan vorm te geven.”

De Veiligheidstour
Het veiligheidsteam gaat met een nieuwe ‘BuurtBolide’ on tour langs verschillende evenementen en markten om zoveel mogelijk met inwoners van Almere in contact te komen. Bewoners wordt gevraagd om mee te denken hoe de problemen gezamenlijk kunnen worden aangepakt. De gesprekken met bewoners, het nieuwe coalitieakkoord, de input van veiligheidspartners en de uitkomst van de Veiligheidsmonitor- Wijkpeiling 2017 vormen de basis voor het nieuwe vierjarige veiligheidsplan 2019- 2022. Dit plan is de opvolger van het Actieprogramma 2015-2018. 

De Veiligheidsmonitor-Wijkpeiling 2017 kunt u vinden op: www.wijkmonitoralmere.n

lU zult de Veiligheidsbus de komende maanden regelmatig aantreffen bij diverse evenementen; wellicht ook bij 1 van de vele VBA-bijeenkomsten.

Kijk op www.veilig.almere.nl voor de laatste actuele stand van zaken.

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93