ALV/Zakenuurtje

Het was alle hens aan dek afgelopen dinsdag tijdens de ledenvergadering. Zeker 80 leden wisten zich een weg te banen door de verzengende hitte naar de schuit van De Kapitein.

De VBA is trots te melden dat de groei zich op alle vlakken heeft doorgezet. Er zijn meer leden, meer actieve leden, meer leden aanwezig tijdens bijeenkomsten en er is meer traffic op de website. Daarnaast is de samenwerking met de gemeente Almere en de Floriade beter geworden en daar kunnen wij als ondernemers alleen maar van profiteren.

Financiën

Hoewel het weer na de vergadering ineens omsloeg naar donder en bliksem, verkeert de VBA zich alles behalve in zwaar weer. Volgens penningmeester Robin Ras zijn de financiën steeds verder aan het groeien. We hebben afgelopen jaar dan ook positief afgesloten. De grootste kostenpost is echter de niet betalende leden. Dit heeft de VBA afgelopen jaar 9000 euro gekost. De VBA heeft daarom besloten na de 1ste herinnering naar het incasso bureau te stappen. Uiteraard is het slechts een kwestie van ondernemers die veel en veel te druk zijn. Met deze maatregel hoopt de VBA dat ondernemers het belang in gaan zien van de contributie. Met die 9000 kunnen met zijn allen veel constructieve zaken realiseren!

Penningmeester Robin Ras

Bestuur

Tussen alle positieve berichten door hebben we toch nog een beetje een verdrietig berichtje: Marga Janse stapt uit het bestuur. Ze gaat zich volledig richten op haar professionele carrière bij Innovatief Leren. Juist nu de VBA zo flink aan het groeien is, vind ze het belangrijk dat haar focus onverdeeld blijft.

Verder zijn er geen andere bestuurswisselingen.

Call to Action

Er liggen nog veel onbenutte kansen voor de ondernemers van de VBA. Zo zijn er nog mogelijkheden om deel te nemen aan de ontwikkeling van de Floriade. Er zijn daarnaast ook nog veel ondernemers die hun profiel nog niet hebben ingevuld op de website. Behalve zelf invullen kun je ook een stukje naar de redactie sturen. Die maken er dan een mooi verhaal van. Voor nog meer verbinding kun je je altijd aanmelden voor een van onze thema kringen.

Kijk ook eens in de agenda van de VBA. Wellicht staan er een aantal interessante events in.

 

Floriade

Bij de Floriade is er ook nog steeds plek voor ondernemers. De grond wordt ondertussen bouwrijp gemaakt en er zijn al meer dan 700 bomen geplant. De bereikbaarheid naar de Floriade toe zal op zeer korte termijn ook toenemen. Zo wordt binnenkort de Weerwaterbrug gerealiseerd en er zijn al fiets en autoroutes gemaakt voor een betere bereikbaarheid. “We zijn nog op zoek naar innovatie qua geluidsmaatregelen en zonne-energie.” Vertelt Remco Snieders van de gemeente Almere. Verder drukt hij iedereen nog eens op het hart dat er ook nog genoeg kansen zijn voor ZP-ers. Schroom niet om je alsnog aan te melden. Lang niet alle plekken zijn geschikt voor het MKB.

Wil je graag meewerken aan de Floriade? Schrijf je in voor de Floriade via de VBA-website of volg deze link.

Mentimeter

FOTO 8 ALVOok deze keer was er weer een onderzoek met de mentimeter. Ongeveer 40 man deed mee met zijn of haar mobieltje. Er werd gevraagd naar ideeën hoe de VBA zijn leden kon vergroten en of het een goed idee was om niet-leden seminars te laten houden voor de leden, tegen betaling. Ook zocht het bestuur naar verbeteringen in de zichtbaarheid naar de leden toe. De resultaten van de poll vind je hier.

Al met al kunnen we zeggen dat we een mooie tijd tegemoet gaan als de VBA. Voorzitter Kimberley Valentien benadrukt nog eens het belang van zichtbaarheid en verbinding. Dit kun je doen door je profiel in te vullen op de website.

Met dank aan Dirk Bakker voor de fotografie 

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93