Vrijwilliger van de maand: Andree Troost

Ik ben Andree Troost, 61 jaar en woon al vanaf mijn trouwen (1984) in Almere. Onze 3 kinderen zijn al het huis uit en we hebben inmiddels 2 kleinkinderen van 5 en 6 jaar. In de schaarse vrije tijd houden we van zeilen, wandelen, museumbezoek en fitness. Met onze zeilboot zijn we o.a. al naar de Wadden, België en Frankrijk geweest. Ook de weekendjes gewoon op het IJsselmeer of de randmeren vinden we nog steeds heerlijk.

Lees meer

VBA Vrijwilliger van de maand Sandra Schulze

Net als bij de andere vrijwilligers vroeg Hank mij een stukje te schrijven voor de rubriek ‘Vrijwilliger van de maand’. Bij deze dan!

Dit ben ik
Ik ben Sandra Schulze, getrouwd met Bob en moeder van twee, inmiddels volwassen, zoons: Max en Wessel, waar ik enorm blij mee en trots op ben.
Ik hou van (verre) reizen en culturen, zon, goed gezelschap en dito eten, dansen, lezen (thrillers), ik kan helemaal lós gaan op mijn tuin (en ken ook alle planten bij naam) een beetje sporten (niet teveel) en me op verschillende manieren creatief uiten.

Lees meer

Vrijwilliger van de maand: Margot Freericks

De meeste leden zijn mijn naam tegen gekomen onder artikelen van de VBA Themakring Communicatie. Ik ben Margot Freericks. In december 2016 ben ik komen wonen in Almere vanuit Oss en omdat ik hier niemand kende, leek het me een goed idee om lid te worden van een aantal netwerken en organisaties.

Lees meer

Vrijwilliger van de maand: Mark Spetter

De meeste mensen kennen mij, Mark Spetter, als ‘doet iets met duurzaam’. Wat velen vast niet weten is dat ik mijn werkzame leven begon met het speuren naar olie en gas... De eerste 10 jaar na mijn opleiding Hydrografie aan de Hogere Zeevaartschool Amsterdam reisde ik de wereld rond om olie- en gasvoorraden op te speuren, boorplatformen te plaatsen en havens uit te baggeren. Een fors contrast met mijn huidige activiteiten onder de naam Globalance (inspiratie = Global Balance) die ik omschrijf als ‘advies MVO en duurzame projecten’. 

Lees meer

VBA Vrijwilliger van de maand: Wim Strik

Ik ben Wim Strik, 64 jaar, getrouwd met Lida. We wonen sinds 1989 in Almere en hebben de stad zien groeien van een kleine 60.000 naar ruim 200.000+ inwoners. Na mijn opleiding elektrotechniek en elektronica ben ik gaan werken bij een fotolaboratorium en na een paar jaar heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Ik ben vervolgens mijn eigen fotowinkel gestart.

Lees meer

VBA VRIJWILLIGER VAN DE MAAND: TILLY SCHOLTZE

Tijdens het zeer geslaagde VBA-Zakenuurtje bij de Wijnkelder eind februari, vroeg Hank Ydema of ik als lid van de MVO Themakring mezelf zou willen voorstellen in de rubriek "Vrijwilliger van de maand". Slik, ik zet liever anderen in de schijnwerpers, het is echter wel een mooie manier om iets over de MVO Themakring te vertellen en die kans grijp ik graag aan.

Lees meer

Vrijwilliger van de maand: Dirk Bakker

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden 
Of het nu gaat om een nieuwsfoto, productfoto, bedrijfs- of reclamefoto, beelden blijven hangen. Voor mij als fotograaf ligt daar de uitdaging. Het is mooi als de foto’s dát doen wat ze moeten doen; bijvoorbeeld de verkoop stimuleren of een goede impressie geven van een mooi evenement. Surfen op internet en kopen wat we mooi vinden of nodig hebben aan de hand van een goede foto doen we toch allemaal?

Lees meer

No-show regeling

Een ieder die zich voor gratis VBA-activiteiten heeft ingeschreven maar niet komt opdagen, dient in het kader van de 
no-show regeling € 25,00 te voldoen, tenzij hij/zij zich uiterlijk 48 uur voor de activiteit schriftelijk heeft afgemeld.

De redenen om deze regeling in het leven te roepen, zijn:

  • er komen te vaak aangemelde mensen niet opdagen, terwijl daar budgettair wel rekening mee gehouden is
  • mensen die zich niet meer konden aanmelden in verband met het bereiken van het maximaal aantal deelnemers krijgen dan alsnog de gelegenheid om aanwezig te zijn

VBA vrijwilliger van de maand: Anne Kien

Toen Hank mij vroeg mijzelf voor te stellen als vrijwilliger van de maand, riep ik enthousiast: ‘Tuurlijk doe ik dat voor je, Hank!’ Nu, een paar weken en meerdere reminders later, kan ik daar uiteraard niet meer op terugkomen.

Mijn naam is dus Anne Kien. Voor wie zich afvraagt of ik ook een achternaam heb, ja, dat is Kien. Ik weet dat ‘het lekker bekt’ en het geeft ook niet als je mij al jaren Annekien noemt, maar dit is misschien tóch een goed moment om je te realiseren dat je het al jaren verkeerd doet. Dat gezegd hebbende, zal ik mij dan nu officieel voorstellen.

Lees meer

VBA Vrijwilliger van de maand: Jan Denkers

Ik ben Jan Denkers, 63 jaar, gehuwd met Rennie. We wonen sinds 1980 in Almere en hebben twee Almeerse dochters en inmiddels 4 Almeerse kleinkinderen. Zo heb ik Almere van dichtbij zien groeien naar een grote stad met veel diversiteit en mogelijkheden.

Lees meer

VBA vrijwilliger van de maand: Hennie Mahn

Als je als vrijwilliger begint bij de VBA, of om het even waar, dan doe je dat niet met de intentie om in de schijnwerpers te gaan staan. Het uitvoeren van de nodige taken om een gezamenlijk doel na te streven en te behalen; dat is wat we doen. Maar als Hank Ydema vraagt of je een stukje wilt schrijven over jezelf voor de rubriek VBA Vrijwilliger van de Maand, wat doe je dan… Juist.

Lees meer

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93