Akkoord glasvezelproject

Patch webDe VBA heeft het initiatief genomen om de bedrijventerreinen van Almere verglaasd te krijgen, net zoals dat met de meeste woonwijken het geval is. De gemeente toonde zich enthousiast en bereid een campagne te steunen. Na gesprekken met diverse glasvezel-aanbieders bleek ons eigen lid UNET met het beste plan te komen. Begin augustus bereikten partijen een akkoord over het gezamenlijke glasvezelproject.

De VBA treedt op als aanjager, UNET doet de technische opvolging en de gemeente Almere ondersteunt de communicatiecampagne.

Door het gezamenlijk op te pakken worden de - anders huizenhoge kosten per aansluiting - betaalbaar. Daarnaast hebben VBA en UNET het pakket zo aantrekkelijk mogelijk weten te maken. Ondernemers op de 15 bedrijventerreinen die lid zijn van de VBA zijn sterk in het voordeel, want ze krijgen 50% korting op de aansluitkosten en 50% korting op de doorlevering van alarm over IP. UNET biedt symmetrisch zakelijk internet in 50, 100 of 200 Mbit/s vanaf 225 euro per maand. (excl BTW). De kosten voor de aanleg op de openbare weg neemt UNET voor eigen rekening.

De campagne loopt in september en oktober dit jaar.

U kunt hieronder uw mening geven. Beperk u tot het onderwerp van deze berichtenstroom (100% glasvezel). De VBA Redactie heeft altijd het recht om off-topic reacties te verwijderen.

Eddy
Beste Ron,

Dat is goed nieuws voor het Poldervlak. Graag zou ik het nummer van de accountmanager willen om eenzelfde traject hier op de Hogekant te starten. (eddy @ perfectbody.nl)

@Bart: Het is juist goed vergelijkbaar met het glasvezelaanbod ! De dienst is een goede internetaanslui ting. Voor 99,5% van de ondernemers op deze industriegebied en zal het verschil tussen glas of kabel niets uitmaken. De prijs wel!

Bart
Ha Ed,

Nee, het is niet vergelijkbaar, maar het is vast wel een goed aanbod. Er zijn veel meer vergelijkbare koper (!) aanbieders.
Maar het is geen 100% glasverbinding, dus in het kader van dit project een ongelijke vergelijking.

Wel super dat iedereen in beweging komt! Samen in de VBA!

Maar binnen deze stroom graag alleen 100% glas en geen onvergelijkbare dingen, anders moet ik reacties gaan filteren en dat wil ik echt liever niet.

(leuk dat onze nieuwe site dit nu mogelijk maakt)

Eddy Muller
Beste Bart,

Bij Ziggo is het laatste stukje inderdaad koper. En ja, een kabelverbinding is asynchroon en inderdaad glasvezel is nog sneller en heeft kortere reactie tijden.

Maar het is spijtig dat de VBA - naar wat ik weet - niet voldoende onderzocht heeft wat de beste optie is voor een goede internet verbinding (beste prijs/kwaliteit verhouding) voor het allergrootste deel van alle bedrijven. Ziggo blijft in mijn ogen een zeer reële optie gezien hun prijsstelling voor bedrijven!


Eddy Muller
Unet is voor de meeste 'standaard' ondernemers te prijzig waardoor minder ondernemers akkoord zullen gaan.

Hebben jullie ook contact gehad met Ziggo zakelijk? Zij kunnen hetzelfde aanbieden op het gebied van kabel. Er wordt dan een glasvezelverbin ding gelegd met een centrale op het bedrijventerrei n en vanuit daar wordt een aansluiting gerealiseerd met de kabel. Veel voordeliger!

Ik hoor graag!


Hans Marse
Ziggo kan doen wat deze je beschrijft, maar doet dit alleen op basis van vraagbundeling wat een langdurig en weldegelijk kostbaar traject is
Bij de oplossing die je beschrijft hebben de ondernemers nog steeds geen glasvezel, en verlies je dus alle voordelen van glasvezel zoals uitgelegd op unet.nl/Almer
Hopelijk voldoende beantwoordt

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93