VBA zakenuurtje bij Yakult

FOTO_1_VBA_ZAKENUURTJE Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA zakenuurtje bij Yakult
Dinsdag 27 maart, in de namiddag, waren ruim 50 leden VBA leden tijdens het maandelijkse Zakenuurtje te gast bij Yakult Europa B.V. op Bedrijfsterrein De Vaart in Almere. Jan Albert Blaauw, manager communicatie bij Yakult nam de toehoorders tijdens een korte presentatie mee in de rijke geschiedenis van Yakult, dat al sinds 1935 op de markt is.

FOTO 2 VBA ZAKENUURTJEMaar daar bleef het niet bij: men hoorde over productie- en verkoopcijfers, de nieuwe verpakking die volgende maand in de winkels ligt, over tienduizenden Yakult Ladies (vooral in Zuidoost Azië en Zuid-Amerika) en, op basis van een vraag uit de zaal, over de oorsprong van het woord Yakult. Die benaming komt voort uit de taal Esperanto, waarvan men een tijd lang heeft gedacht dat dit dé wereldtaal zou worden. De vrije vertaling daarvan luidt Yoghurt. Niet zo heel gek, gezien de textuur van het inmiddels immens populaire drankje.
 
Het tweede deel van het korte centrale deel van het zakenuurtje bij Yakult was voor André Visser, coördinator van de VBA MVO-Themakring. Hij voerde een warm pleidooi over de noodzakelijke maatschappelijke betrokkenheid op elke terrein van bedrijven en nodigde de aanwezigen uit om erbij te zijn op de 19e april in het WTC. Op die datum is de Kick-off meeting van de VBA MVO-Themakring, als eerste binnen een traject van 3 jaar waarin meerdere bijeenkomsten zullen volgen. Binnenkort meer hierover via de diverse VBA Communicatiekanalen.  

Vervolgens was er voor de liefhebbers een rondleiding langs het productie proces van Yakult, wisselden deelnemers expertise uit en leerde men elkaar beter kennen tijdens de aangeklede borrel na afloop. Met expliciete dank aan Yakult voor de gastvrijheid, gingen alle aanwezigen ook nog met een gezond gevulde goodie bag naar huis.

Met dank aan Ria van de Pol voor input tekst.

FOTO 2 VBA ZAKENUURTJE    FOTO 2 VBA ZAKENUURTJE     FOTO 2 VBA ZAKENUURTJE

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93