Bucket Chain | 26 augustus | Groots event rond het Weerwater

Stichting Weebale is aan het werk om op zondagmiddag 26 augustus in Almere een officieel record te realiseren. Stichting Weebale is aan het werk om op zondagmiddag 26 augustus in Almere een officieel record te realiseren. Onder de auspiciën van het Guinness Book of Records wil men 6.000 mensen, rond het Weerwater, een zes kilometer lange mensenketting laten vormen. 1.000 liter water gaat dan in emmers van hand tot hand.

De Stichting zoekt sponsors (klik hier: voor de flyer) om dit initiatief te realiseren. 

In 2011 werd in Duitsland het oude wereldrecord met 5.239 deelnemers verbroken. Over een afstand van 4,5 kilometer werd toen 869 liter water doorgegeven. Om dit in Almere te overtreffen worden duizenden mensen via diverse media benaderd om te komen en sponsors geworven om het evenement daadwerkelijk doorgang te laten vinden.

Van Zuiderzee naar meer 
90 jaar geleden werden duizenden mensen opgeroepen om een lange ketting te vormen. Zware stenen gingen kilometers van hand tot hand om de basis te leggen van de Afsluitdijk. De kilometers lange rij symboliseert niet alleen de daadkracht die jaren geleden is getoond om de Zuiderzee te bedwingen, maar staat ook voor de vele kilometers die miljoenen mensen dagelijks lopen voor water. Wereldwijd hebben ruim 660 miljoen mensen geen toegang tot veilig drinkwater. Daar verandering in brengen is dus logischerwijze het goede doel van deze actie. 

Voor geïnteresseerde sponsors of Almeerders die willen meehelpen bij de organisatie van dit evenement: neem contact op met Robert Bloemendal,  of Marcel Kolder 06 16 46 84 41, .
Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93