Voedselloket Almere blij verrast met enorme donatie rijst

Wereldkeuken Atlantis Almere moest vanwege de Floriade noodgedwongen verhuizen en heeft samen met de gemeente een unieke plaats in Almere Poort gevonden. Na bijna vier jaar is op 16 februari jl. het nieuwe Atlantis Almere geopend, het grootste restaurant van Almere en weide omgeving. Dit vroeg om een unieke openingsactie.

In samenwerking met haar gasten en met de horecaleverancier Dasselaar kon een maand lang voor rijst voor de regionale voedselbanken gespaard worden. In 1 maand tijd haalden zij samen maar liefst 25 pallets rijst op!! Deze worden verdeeld over VBA-lid Voedselloket Almere en de voedselbanken Flevoland en Het Gooi. René Froger is ambassadeur van De Voedselbanken Nederland en nam de enorme opbrengst vol verbazing in ontvangst.
René Froger: "Kan dit geen jaarlijkse actie worden?""Ongelofelijk!" reageerde René Froger toen hij de enorme hoeveelheid rijst voor VLA en de Voedselbanken in ontvangst nam. "Als één restaurant samen met hun gasten zoveel rijst bij elkaar kan sparen, zou dat dan niet ieder jaar terug kunnen komen? Samen met andere horeca?" Ming Chou van Wereldkeuken Atlantis Almere pakte direct de uitnodiging op en beloofde het contact met collega's te leggen om de handen ineen te slaan. Wie pakt de handschoen op, zowel binnen als buiten de VBA? 

Met dank aan Monique de Boer voor input tekst en Gijs Jacobs voor de fotografie.

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93