VBA ICT-kring ziet terug op succesvol AVG seminar

FOTO_1_AVG_SEMINAR_ICT_KRING Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA ICT-kring ziet terug op succesvol AVG seminar

Op donderdag 8 maart jongstleden hebben Secured by Design (onderdeel van VBA-lid Cincero IT Groep), Fruytier Lawyers in Business en de VBA ICT Kring hun krachten gebundeld om een aantal vraagstukken uit de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) te beantwoorden.

Met het oog op het van kracht worden van de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens op 25 mei, werden een aantal actuele vraagstukken behandeld. Een korte opsomming: "Hoe zit het met verwerkingsovereenkomsten?", "Wat is cybercrime?, "Kan ik nog aan direct marketing doen?" en "Waarom zou mijn bedrijf het doelwit worden voor cybercriminelen?"

Jaleesa Tahapary van Secured by Design: "De AVG komt steeds dichterbij. De huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (WbP) zal komen te vervallen en de AVG zal de regels uit de WbP verscherpen. Daarnaast voegt de AVG ook een aantal nieuwe verplichtingen toe. Organisaties moeten kunnen aantonen dat zij veilig en verantwoord omgaan met de persoonsgegevens en de beveiliging hiervan”.

Vooraf aan de bijeenkomst heette algemeen directeur Ricardo Soto Escamilla en Gert Koeslag van de VBA ICT Kring de ruim 30 aanwezigen van harte welkom en samen met Job Fellinger van Fruytier Lawyers in Business en Cybercrime specialist Michael Tong Sang en Jaleesa Tahapary, beiden van Secured by Design maakten zij er voor alle aanwezigen een waardevolle middag van, met veel interactie tussen publiek en sprekers. Na het officiële programma was er tijdens de netwerkborrel alle ruimte om ruimschoots dieper op de interessante materie in te gaan.

Met dank aan Jaleesa Tahapary voor input en het fotomateriaal van Dirk Bakker.

FOTO 3 AVG SEMINAR ICT KRING     FOTO 2 AVG SEMINAR ICT KRING      FOTO 6 AVG SEMINAR ICT KRING    FOTO 4 AVG SEMINAR ICT KRING    FOTO 8 AVG SEMINAR ICT KRING

 

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93