Internationale Vrouwendag: De kracht van verandering

8 maart 2018. Internationale vrouwendag. Genoeg reden voor de Rabobank, de VBA en voor vereniging Flevolands Zakenvrouwen om weer eens samen te komen voor inspiratie, voor de 13de keer. En met succes!

Zonder te beseffen dat het om een evenement voor vrouwen ging had ik toegezegd de bijeenkomst bij te wonen en daar een stukje over te schrijven. Ondanks dat ik de enige man was op de bijeenkomst, werd ik toch hartelijk ontvangen door de gastvrouw. Brandveiligheid, de garderobe, het buffet. Alles was uitstekend geregeld en overal waren alle puntjes op de ‘i’ gezet.

 

GatraDe kracht van verandering

Oud topsporter en wereldkampioen wakeboard Denise de Haan mocht als eerste haar verhaal doen. Ze vertelde over haar topsport carrière en de weg naar het ondernemerschap daarna. Ze vertelde over de comfortzone en het reptielenbrein van de mens. Vanuit ons instinct zoeken we naar wat vertrouwd en veilig is. Maar terughoudendheid en een gevoel van veiligheid en comfort helpt je niet om verder te komen in het leven. Haar winnaarsmentaliteit hielp haar echter haar doelen te bereiken. Het doel voor ogen houden en dat proberen te realiseren. Dat was de boodschap.

Vervolgens kwam Gatra aan het woord. Zelf als tienermeisje vanuit Afghanistan naar Nederland gekomen met haar familie weet ze alles af van het vluchtelingenbestaan. Ze vertelt over haar ervaringen van haar emigratie naar Nederland toe. De cultuurverschillen die ze tegenkwamen en de beperkingen van het leven in een vluchtelingenkamp. Deze beperkingen dwong haar familie tot het creatief zijn in het vinden van oplossingen.

En vooral omdat de cultuurverschillen zo groot zijn, liggen er voor de vrouwelijke vluchtelingen kansen die niet zo snel benut worden. Gatra is zich daarom gaan inzetten voor Vluchtelingen Investeren en Participeren (VIP). De vrouw die voorheen niet naar school mocht en niet mocht werken heeft hier in Nederland de kans om zich te ontwikkelen tot succesvolle ondernemer en Gatra helpt deze vrouwen daarbij.

Na de pauze kwamen de dames van Hurkmans aan bod. Zij vertelden om de beurt hoe ze vanuit een autogarage als familiebedrijf met een compleet nieuw idee kwamen: Een vak garage voor vrouwen. Eerst moest het idee aan papa Hurkmans verkocht worden en toen hij eenmaal overtuigd was ging de rest heel snel. Met een reclamecampagne van een vrouwelijke monteur met roze gereedschap werd enorm veel aandacht in de media getrokken.

De kracht van verandering liep als een rode draad door het verhaal heen. Door de juiste instelling, creatief te zijn en niet bang te zijn om iets nieuws te proberen hebben deze dames veel succes weten te behalen.

 

hurkmansInspirerend

Als tekstschrijver en redactielid van de VBA kom ik op veel bijeenkomsten voor ondernemers. Maar ik moet eerlijk toegeven dat wij heren nog wat kunnen opsteken van de dames. Het overbrengen van inspiratie was duidelijk merkbaar in de zaal en iedereen ging na afloop vol enthousiasme netwerken.

Heren geven vaak de indruk dat ze weten hoe ze ondernemer moeten zijn en we gaan er verder niet veel dieper op in. Maar op deze bijeenkomst werd gewoon duidelijk verteld hoe je ondernemer moet zijn. De mentale instelling en wat er voor nodig is om te slagen ondanks moeilijkheden en tegenslagen kwamen gewoon duidelijk aan bod. Het was niet voor niets dat de Dalai Lama zei:

“The world will be saved by the Western woman.”

 

Tot slot

Tegen het einde van de bijeenkomst was er nog een cheque van 1000 Euro uit te delen aan de Almeerse theatergroep Subsub. Regisseur Esther Bolte ontving namens de stichting deze cheque. Subsub heeft als doel jongeren te inspireren, hun zelfvertrouwen te vergroten en wil hen een duwtje in de goede richting te geven. De stichting wil dit bereiken door middel van talentontwikkeling en theater. Op dit moment maken zij de voorstelling “Op Drift”, het stuk gaat over jonge vrouwen die carrièrekeuzes moeten maken.

Sharona van Wijk van het online magazine Woman Love Life heeft als laatste nog een oproep aan de vrouwelijke ondernemers om deel te nemen aan een podcast. Als u geïnteresseerd bent, mail Sharona dan even via deze link.

Tot slot werd nog het advies meegegeven: Doe vooral wat je leuk vindt!

 

Galerij

thumb untitled 37thumb untitled 55thumb untitled 41thumb untitled 86thumb untitled 44thumb untitled 80thumb untitled 82thumb untitled 134thumb untitled 131thumb untitled 137thumb untitled 138thumb untitled 139thumb untitled 140thumb untitled 183thumb untitled 268thumb untitled 186 2thumb untitled 188thumb untitled 194thumb untitled 224thumb untitled 259thumb untitled 266thumb untitled 272thumb untitled 238thumb untitled 263thumb untitled 253thumb untitled 258thumb untitled 245thumb untitled 239thumb untitled 254thumb untitled 241

thumb untitled 26thumb untitled 30thumb untitled 25thumb untitled 47thumb untitled 51thumb untitled 54thumb untitled 78thumb untitled 17thumb untitled 144thumb untitled 89thumb untitled 102thumb untitled 161thumb untitled 98thumb untitled 156thumb untitled 164thumb untitled 180thumb untitled 211thumb untitled 213thumb untitled 214thumb untitled 220thumb untitled 176thumb untitled 248 2thumb untitled 260

thumb untitled 250thumb untitled 70thumb untitled 233thumb untitled 246

Fotografie: Lyla van der Kaaden - 101 Studio Almere

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93