• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA steunt geslaagde IT-Lympics
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA steunt geslaagde IT-Lympics
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA steunt geslaagde IT-Lympics
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA steunt geslaagde IT-Lympics

VBA steunt geslaagde IT-Lympics

In de week van 29 januari tot en met 2 februari organiseerde Hogeschool Windesheim-Flevoland de IT-Lympics. Aan deze eerste IT-Lympics deden ruim 150 eerstejaars ICT studenten mee. Zowel de opening als sluiting vonden plaats in Kinepolis, de strijd zelf werd gestreden in de lokalen van Windesheim.

Op het IT-Lympische programma stonden geen disciplines als langebaanschaatsen of shorttrack, maar gingen teams van 4 studenten in competitie aan de slag met een drietal IT gerelateerde projecten van een dagdeel. Zo werden er van oude losse onderdelen werkende PC’S gebouwd, werden robots geprogrammeerd om allerlei kunsten te vertonen en werd de, in de IT sector populaire, Scrum methodiek toegepast om met Lego een nieuwe campus voor Windesheim-Flevoland te ontwerpen. Gedurende de rest van de week was er een hackathon opdracht om een ‘app’ te bouwen, die iets had met sporten, studeren en bedrijfsleven in Almere.
Burgemeester Franc Weerwind verrichtte de officiële opening en benadrukte het belang van intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs en de kansen die er voor de studenten liggen om bij al die mooie bedrijven in Almere te gaan werken na hun studie.

De ICT-kring van de VBA was intensief betrokken bij de organisatie en mede daardoor was het mogelijk dat een aantal mooie IT bedrijven uit Almere het evenement konden sponsoren door actief inhoudelijk de sporten te ondersteunen met materiaal en begeleiding. Verder werden vanuit gemeente en bedrijven een aantal mooie prijzen beschikbaar gesteld (o.a. door Voiceworks, Elements, IDELLA en Breedveld & Schröder).
Dit evenement werd in korte tijd opgezet met duidelijke Almeerse pioniersmentaliteit. Al met al was het een zeer geslaagd; een prachtig voorbeeld van intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven om samen Almere een echte ICT-smoel te geven. Het is de ambitie om de IT-Lympics jaarlijks te organiseren en dat er meer bedrijven en onderwijsinstellingen aan gaan meedoen.

Wilt u als bedrijf volgend jaar ook meedenken en doen bij dit fantastische evenement, meld dat dan even via een mailtje naar

Met dank aan Jan Denkers voor de tekst en Maarten Feenstra voor de foto’s.

FOTO 2 VBA IT LYMPICSFOTO 2 VBA IT LYMPICSFOTO 2 VBA IT LYMPICSFOTO 2 VBA IT LYMPICSFOTO 2 VBA IT LYMPICS

 

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection