Genetics & Wijkverpleging Almere-Haven, winnaars stagebedrijf 2017

Genetics & Wijkverpleging Almere-Haven, winnaars stagebedrijf 2017
Flevoziekenhuis wint oeuvreprijs

Een jury zegt in principe altijd dat het moeilijk is om een keuze te maken, maar dat is geen cliché, dat is gewoon zo! Zo ook deze keer. 

Er waren dit jaar in eerste instantie maar liefst 17 organisaties voorgedragen door docenten van het ROC.Daar waren 10 organisaties bij van buiten Almere / buiten de polder. En omdat de VBA nu eenmaal bedrijfsvereniging is, bleven er uiteindelijk 7 organisaties over. Deze zeven zeer gevarieerde bedrijven hebben we in duo’s bezocht”, aldus VBA bestuurslid Marga Janse en tevens mede jurylid.
Plaats van handeling was het ROC Flevoland in Almere Buiten, waar tijdens een kerstontbijt op donderdagochtend 14 december de drie winnaars bekend werden gemaakt. Hulde en Dank aan het Horeca Team van het ROC, dat voor de ruim 70 aanwezigen een culinair ontbijt voorschotelde. Wethouder Froukje de Jonge was aanwezig voor de lovende woorden en het uitreiken der prijzen.
Alle aanwezigen tijdens het ontbijt namen drie artikelen voor mee ten behoeve van Het Oranje Huis Flevoland Gooi -en Vechtstreek. Het Oranje Huis is een voorziening van de Blijfgroep, waar vanuit hulp wordt geboden aan mensen die te maken hebben met huiselijk geweld. Naast dat Het Huis hulp biedt aan mensen die nog thuis wonen, hebben zij ook plek om 27 vrouwen met eventueel hun kinderen op te vangen die vanwege hun veiligheid van huis hebben moeten vluchten. In Het Oranje Huis hebben ze een plek om te verblijven en er wordt met hulpverleners gewerkt aan een veilige toekomst zonder geweld.

 Dit jaar werd tijdens de bezoeken vooral duidelijk dat alle genomineerde bedrijven zeer gepassioneerd zijn om hun stagiairesniet alleen te begeleiden, maar hen ook steeds meer verantwoordelijkheid te geven, waardoor ze echt praktijkgericht aan het werk zijn. Ze groeien daardoor in hun rol en worden daarmee enthousiast gemaakt voor het vak dat ze later willen gaan uitoefenen.       Een korte schets van de bevindingen bij de 7 genomineerde organisaties:

Soozhi: Doet van alles om de zichtbaarheid van bedrijven te vergroten en is gespecialiseerd in de Grafimedia. Van bedrijfsfilmpje tot bedrukte mokken en T-shirts. De heer Ashvin Bhadjoe is de oprichter en stagiairs begeleiden is zijn tweede natuur.  Als je bij Soozhi als stagiair begint, wordt op de eerste dag gezegd “Vergeet dat je een stagiair bent, vanaf vandaag ben je een volledige medewerker van het bedrijf en zo zullen wij je dan ook behandelen".  

Springstof Marketing: Is een innoverend bedrijf op het gebied van marketing en e-commerce. Zij hebben zichzelf de uitdaging gesteld om op alle plekken in de wereld te kunnen werken en zelf hun eigen opdrachtgever zijn. Alles op het gebied van affiliate marketing.Uitspraak van eigenaar Frans van Riemsdijk: 'Ik probeer stagiaires zelf te laten nadenken'.

Het Flevoziekenhuis: Was ook dit jaar weer genomineerd door de ROC docenten, dit jaar met de afdeling Cardiologie. Zij laten de stagiaires samen de hele afdeling ‘runnen’, begeleid door de gediplomeerde verpleegkundigen. Hoofd opleidingen Barbara Schouten is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle stagiairs in het ziekenhuis. Haar uitspraak: 'De rol van de praktijkbegeleider verandert, zij moeten loslaten in plaats van begeleiden'.  

Kennisleverancier Genetics: Biedt sinds 1993 ICT-totaaloplossingen en diensten aan de overheid. Uitspraak van eigenaar Erkan Demir: 'Stagiaires zijn niet alleen meewerkend, maar ook meedenkend'. Team Wijkverpleging Almere Haven Heeft onder leiding van Noreen Visch een nieuwe draai gegeven aan de manier van werken met stagiaires. Zij krijgen meer verantwoordelijkheid en worden goed gefaciliteerd. De studenten plannen zelf hun eigen begeleiding in. Haar uitspraak: 'Maak de stagiaire zichtbaar, zorg ervoor dat zij gezien worden'.  

Health Academy:  Is een sportschool in Almere Buiten. Eigenaar, de heer Hamdan heeft meerdere bedrijven en biedt uiteenlopende stageplekken aan. Zijn uitspraak: 'Ik geef een stagiair niet 3 kansen, ik geef hem tenminste 10 kansen!'   

Hudson Almere: Is een druk restaurant op het Belfortplein in Almere Centrum en heeft in Romy Kreelekamp een gepassioneerde bedrijfsleider. Zij geeft aan stagiaires de instructie mee, dat zij iedere klant met alle égards moeten behandelen'. Haar uitspraak: gedraag je alsof iedere klant een maand gespaard heeft om hier te kunnen eten'.

DRIE WINNAARS

Na rijp beraad werd er door de jury uiteindelijk gekozen voor drie winnaars: Winnaar van de Non-profit beker werd

Wijkverpleging, Gezondheidscentrum West in Almere Haven. Het juryrapport: studenten werken in leerteam van verschillende niveaus (3, 4 ,5) en leerjaar. Wekelijks zijn er leerteam bijeenkomsten met student, werkplekbegeleiders en docent waarbij wordt gewerkt aan eigen leerproces en ontwikkelen van een professionele beroepshouding. Studenten leren van en met elkaar en gaan altijd in duo's naar de cliënt en werken zo aan hun eigen leerproces te werken en tegelijkertijd ervaring opdoen als zorgverlener. Het leerteam biedt studenten de mogelijkheid een flexcontract te krijgen, zodat zij naast de stage ook tijdens feestdagen en vakanties kunnen werken.  De Oeuvre prijs ging naar
Het Flevoziekenhuis
 Het juryrapport: leerwerkplaats voor MBO en Windesheim. 2e 3e 4e jaars runnen gezamenlijk een eigen afdeling. Docenten en praktijkbegeleiders werken samen bij begeleiden intervisie en werknemerschap. Het ‘oude’ versusus het ‘nieuwe’ begeleiden.
Stagiaires zijn onderdeel van een team, zoeken gezamenlijk oplossingen. Leerrendement is daardoor veel groter. Op alle niveaus stagiaires van schoonmaak, apotheek tot studenten van de diverse artsen opleidingen. De winnaar in de categorie profit ging naar
Genetics BV
 Het juryrapport: lange strategische partner van ROC Flevoland. Stagiaires werken nu als werknemers bij Genetics. Sociaal (maatschappelijk) zeer betrokken. Geeft iedereen de kans. Veel stagiaires hebben baan gekregen bij Genetics. Veel leren, halen hun examen. Heeft MBO HBO en WO stagiairs. Stagiaires zijn niet alleen meewerkend, ook meedenkend. Succes van Genetics is mede te danken aan stagiaires. Arkan Demir van Genetics geeft de studenten vertrouwen en verantwoordelijkheid.  

Met dank aan Marga Janse

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93