Almeerse bazen geven stoel af aan kinderen

bazen Vereniging Bedrijfskring Almere - Almeerse bazen geven stoel af aan kinderen

Ruim 150 kinderen nemen op donderdag 25 januari voor één dag de baan over van evenveel 'bazen' uit heel Nederland. Diverse Almeerse bedrijven doen er van harte aan mee.

Kinderen de baas !

Voor één dag de baan van evenveel CEO’s, wethouders, directeuren en hoofdredacteuren uit heel Nederland. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor later op. Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor ál het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of capabel hij of zij ook is.

Investeren in het talent van morgen.

Daarom organiseert JINC, naast al haar reguliere projecten, jaarlijks het feestelijke evenement Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan niet alleen ervaren hoe het is om aan de top te staan, ze leren ook van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, redactie of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later in hun loopbaan nog eens een beroep op hem mogen doen.Jantine van Netten, directeur van JINC Flevoland, kijkt ontzettend uit naar deze bijzondere dag, waarop maar liefst 23 Flevolandse organisaties een dag worden bestuurd door een kind: “Het is zo mooi om te zien hoe jongeren groeien van zo’n evenement. Aan het einde van de dag geloven ze veel meer in zichzelf, in hun toekomstmogelijkheden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het Almeerse bedrijfsleven laat zien dat ze geeft om deze groep kinderen, dat ze willen investeren in ál het talent van morgen.”Na een dag hard werken verzamelen de ‘bazen’ zich in KAF voor een slotconferentie. Hier delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze samen de dag af met een blik op de toekomst.

Almeerse deelnemers

Deelnemers van dit jaar in Almere zijn: allGo, Almere City FC, Het Baken Almere, Breedveld & Schröder, Flevoziekenhuis, Gemeente Almere (wethouder De Jonge), Kunstlinie Almere Flevoland, PON, Rabobank Almere, Vitree en Windesheim. Aan JINC Baas van Morgen doen kinderen mee uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Kennemerland, Brabant, Leeuwarden en Flevoland.

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93