Krachtige kick-off VBA ICT-kring

Lancering_ICT_kring-7 Vereniging Bedrijfskring Almere - Krachtige kick-off VBA ICT-kring

De VBA is weer een nieuwe kring rijker; eentje rond het aandachtsgebied ICT. Zeer welkom. Dat bewees de mooie opkomst bij de kick-off op 2 november jl., met deelnemers uit gevarieerde hoeken van het Almeerse ICT-veld.

Wat we al schreven op facebook

Het werd een kick-off met een vol programma aan sprekers. Bewust zo gekozen om het belang en de rijkheid van het onderwerp te tonen. Vol programma ? Ja, lees maar in het compacte bericht dat we al op facebook plaatsten. Weten we zeker dat we op deze plaats niemand vergeten !

"Donderdag 2 november was de Kick Off van de VBA ICT Kring in Green Capital Towers, op Bedrijfsterrein Gooisekant, in 1 van de fraaie presentatieruimtes van UNET. Met dank daarvoor! De aftrap was van Remko van Ommeren van UNET, wethouder Mark Pol en Jan Denkers, (mede-oprichter van de VBA ICT Kring) van Denksaam. Drie onderwerpen stonden in deze bijeenkomst centraal: Security, Cloud en E-Commerce en deze werden door Michael Tong Sang van Cincero IT, Rene Prinz van IP Supplies en Wendie Hagendoorn van Schaapje Schaapje en de Webwinkelkamer kort, maar vakkundig belicht. Het succesvolle evenement werd afgesloten door Gert Koeslag van KMS Advies (lid van de VBA ICT Kring) en VBA bestuurslid Mario Bakker."

Wat ons verder opviel

Een aantal observaties van uw correspondent ter plaatse.
Unet bleek een zeer fijne gastheer voor deze bijeenkomst. Wat een mooie plek om presentaties en verpozen gewoon in een ruimte te combineren. En wat een fijne medewerkers die iedereen persoonlijk uitgeleide deden toen het pand zo begin van de avond eigenlijk al op slot was.
De organisatie had een gelukkige hand bij de selectie van sprekers; niet altijd blijkt stevige inhoud immers goed te combineren met luchtigheid in vorm en woorden. 
Stevige inhoud, zeker. Over de nieuwe privacyregelgeving, die huiswerk geeft  aan elke ondernemer die klantgegevens vastlegt en verwerkt. Waarbij je straks alleen nog maar die gegevens mag vastleggen die dienstbaar zijn aan de overeenkomst die je met de klant sluit (dus bijv. niet zomaar vragen om m/v....). In te regelen voor 1 mei 2018 (is echt al snel), in elk geval door op die datum een echt plan te hebben welke stappen te zetten op welk moment in de tijd. Over cybercriminelen die een white, grey of black hat schijnen te hebben en bovendien een eigen marktplaats hebben voor het verhandelen van verkregen data. Over keuzes die je kunt maken in het werken in de cloud. Waarbij pizza's een handige metafoor blijken te zijn; van helemaal zelf maken met eigen ingrediënten tot lekker uit eten bij de Italiaan. Over Google die de beste vriend schijnt te zijn van webshops. En over de kracht van samenwerking om van jouw webwinkel een groot succes te maken. Inhoud die op alle onderwerpen verdieping verdient en krijgt. Deelnemers konden zich ter plekke inschrijven op gerichte sessies in de eerste maanden van 2018.
Wat wellicht het meest opviel was de geanimeerdheid van de contacten. Er waren deelnemers van de Gemeente, van het onderwijs, van ICT-dienstverleners en van ICT-gebruikers. En dat mixte zich tot een prima netwerkgezelschap. Hoewel de avond-dis op dit tijdstip altijd lokt (ondanks de prima hapjes), bleven velen donderdag lekker lang hangen. Het samenzijn smaakte blijkbaar naar meer.

En nu weer verder....

Dus op naar het vervolg. Nog best lastig om alle stakeholders, met hun eigen invalshoeken, goed te bedienen. Er komen dus inhoudelijke vervolgsessies voor de genoemde onderwerpen. En in de bijeenkomst konden deelnemers al handig op briefjes en brown paper aangeven welke thema's daarin of daarnaast aandacht verdienen. Helder lijkt in elk geval dat de ICT-kring zich gaat storten op de verbinding tussen onderwijs en ICT, daar zit veel gezamenlijk belang. Pol sprak die wens uit, Denkers de ambitie. Hoe zorgen we ervoor dat studenten van harte inschrijven op praktijkgerichte Almeerse ICT-opleidingen en ná die opleiding ook echt in Almere aan de slag willen en gaan. 
Zin om mee te helpen ? Zoek een van de ICT-kring leden, je vindt ze op de kringpagina op en meld je aan.

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93