Onderneming van het jaar geeft prijs weg!

PRS__A200555 Vereniging Bedrijfskring Almere - Onderneming van het jaar geeft prijs weg!

Wethouder Pol, iemand die Millicent heet, een zakkenspecialist en een koningin. Hoe krijg je ze bij elkaar? Dat is de vijfduizend-euro-vraag.

Nou, eigenlijk is het best makkelijk. Je stelt een mooie jaarlijkse prijs ter beschikking (Gemeente Almere) aan het bedrijfsleven. Een bedrijf wint die prijs (Dimensio) en moet daar een maatschappelijke bestemming voor zoeken. Almeerse burgers en bedrijven werken samen voor een goed doel (Buitengewoon Almere) en krijgen het geld en de aandacht die ze verdienen. En die koningin dan? Ja, die is gewoon prachtig van zichzelf.

Ik mocht voor de VBA de overhandiging verslaan en kwam prompt 10 minuten te laat. Soms is mijn enthousiasme om dingen op de fiets te doen te ambitieus (en zag je wat voor weer het was!) Excuses aan allen. Enfin, Mark Pol was al met z’n espressootje bezig. Directeur Erno Keizer was zelf bezig ook koffie voor alle andere gasten te het bereiden. Millicent Schepman was iedereen aan het uitleggen wat Buitengewoon Almere nu eigenlijk is. En de koningin (Nanetta Schoutsema) schreed gracieus tussen de gasten door en nam de bestellingen op. We een leuk sfeertje om binnen te komen. Gelukkig was relatiemanager Hank er al en deed hij terstond verslag op de VBA Facebookpagina.

Buitengewoon Almere

Voedselverspilling tegen gaan én tegelijk Almeerse minima gezonde maaltijden bieden. Dat doet Buitengewoon Almere. Een coalitie van bedrijfsleven, not-for-profit organisaties en vrijwilligers. Een briljant idee, uiterst vaardig uitgevoerd. Voedseloverschotten van supermarkten worden binnen een uur na ophalen in professionele keukens tot gezonde voedzame maaltijden bereid. Binnen acht uur worden die maaltijden uitgereikt. Goed gezond eten voor wekelijks 150-200 Almeerse minima, dat in zoveel mogelijk herbruikbare materialen wordt verpakt om te kunnen bezorgen. En daar kwam Dimensio in beeld. Toen Buitengewoon Almere op zoek was naar hoog kwalitatieve circulaire verpakkingen, vonden ze ondersteuning bij de zakkenspecialist. Het werk van Buitengewoon Almere sluit perfect aan bij het maatschappelijk bewustzijn van de Dimensio-mensen.

Een rondleiding cadeau

Het is fantastisch dat die mooie mensen van Buitengewoon Almere wat armslag krijgen om hun goede werk te doen. Maar, in alle eerlijkheid, kennismaken met het bedrijf Dimensio is minstens zo fantastisch. Een miljoenen international met oog voor het allerkleinste menselijke detail. Hypermoderne technische middelen, doordachte investeringen en aandacht voor de medewerkers. Dat resulteert in een leidende marktpositie plús een sterk circulaire bedrijfsvoering, plús gelukkige medewerkers (en een superlaag verzuim). Zelden zag ik een zo evenwichtig samenhangend geheel van people, planet en profit zichtbaar in zowat alle aspecten van bedrijfsvoering. Zeer, zeer inspirerend. Dimensio is een onderneming met niveau 4 MVO. Lekker abstract begrip, maar als je ziet wat dat in werkelijkheid inhoudt, dan vraag je je af waarom niet álle bedrijven dit willen evenaren.

Bekijk de foto’s en de bijschriften en laat je inspireren!

Waar komt die cheque eigenlijk vandaan?

Dimensio is de zakkenspecialist (weet u nog die ruimhartige lach tijdens de VBA nieuwjaarsreceptie) die de prijs voor Onderneming van het jaar 2016 in de wacht sleepte. Bij de toekenning hoort een cheque ter waarde van 5000 euro om te besteden aan een maatschappelijk doel. De winnaar moet er dus een bestemming voor zoeken. Toen wethouder Mark Pol de cheque nauwelijks had losgelaten, wilde directeur Erno Keizer van Dimensio het bedrag meteen terug aan de gemeente geven voor verbetering van een onveilige verkeerssituatie vlak bij het pand. Verantwoordelijk wethouder Frits Huis, ook op de receptie aanwezig, weigerde de prijs resoluut, maar beloofde naar de kruising van wegen te kijken.

 • PRS A200536
  Wethouder Mark Pol praat met raadslid Jerzy Soetekouw.
 • PRS A200537
  Directeur Erno Keizer bereidt graag zelf de koffie voor zijn gasten.
 • PRS A200541
  Gemêleerd maar klein gezelschap.
 • PRS A200544
  De koningin in haar grabbeljurk.
 • PRS A200547
  Norman Sedney is alomtegenwoordig, dus hier ook. Maar terecht: hij maakte de site voor Buitengewoon Almere.
 • PRS A200551
  VBA relatiemanager Hank Ydema netwerkt.
 • PRS A200552
  De koningin close.
 • PRS A200555
  Ja, zo'n 'officieeltje' moet natuurlijk gemaakt worden.
 • PRS A200558
  Gelukkig is er altijd ruimte voor een grap en een lach. Het is meteen duidelijk wie hier de poseerprofessionals zijn.
 • PRS A200570
 • PRS A200584
  Erno geeft een tour. Er blijkt een uitgebreide sportruimte te zijn voor zowel powerlifters als spinners.
 • PRS A200586
  In een kamertje zit een laboratorium, waar ik even naar binnen mocht, maar de rest dus niet. Verschil moet er zijn.
 • PRS A200590
  Aan de muur een iPhone zodat de sporters het nieuws kunnen blijven volgen. Of iets anders.
 • PRS A200601
  Erno geeft antwoord op vragen.
 • PRS A200613
  Rondleiding gaat verder naar het grote magazijn. Hier ziet het er nog tamelijk doorsnee uit.
 • PRS A200614
  Maar kijk je de andere kant op: zo'n 15.000 palletplaatsen, inductielijnen en transponders in de vloer, goed verlicht goed geventileerd, verwarmd, veilig.
 • PRS A200616
  Opvallend weinig stof ook. Klopt! Elke nacht wordt het hele luchtvolume zo'n 2x ververst (en daarmee ontstoft).
 • PRS A200622
  Jerzy neemt een foto met wat toch eigenlijk een telefoon is.
 • PRS A200627
  Echt elke medewerker die we hier tegenkomen is in een opperbeste stemming. Nu moet ik toegeven, rondscheuren op zo'n palletstapelaar is ook erg leuk natuurlijk.
 • PRS A200642
  Ergens in de catacomben naast het magazijn waar ons de werking een mega-blusinstallatie en een doordachte magazijninrichting uit de doeken wordt gedaan. Effect: veel lagere verzekeringskosten.
 • PRS A200647
  Koeien houden het gras op duurzame wijze kort. En het is leuk voor de buurt. Op mijn verzoek wilde Jerzy wel mee voor een leuke foto met die koeien. Ze zijn wel roodharig, maar duidelijk niet links georiënteerd en zetten het op een lopen.
 • PRS A200653
  Even goed kijken waar je gaat staan, tijdens deze rondleiding.

  Verberg reactieformulier

  500 Resterende tekens


  Bezoekadres: (op afspraak)

  WTC Almere
  P.J. Oudweg 4
  1314 CH  Almere​

  KvK 40059189
  036 - 533 83 93