In de nieuwsweergave van de VBA vindt u berichten van binnen en buiten de VBA. Het nieuws hoeft niet per se nieuw nieuws te zijn, het mag zeker een niet-actueel bericht zijn, als het maar van belang is voor ondernemers. Lees hier onze redactie-richtlijn.

Nieuws en berichten!   lees meer

In de nieuwsweergave van de VBA vindt u berichten van binnen en buiten de VBA. Het nieuws hoeft niet per se nieuw nieuws te zijn, het mag zeker een niet-actueel bericht zijn, als het maar van belang is voor ondernemers.

Er zijn twee nieuwsstroom bronnen: actieve leden en de redactiecommissie.

  • Actieve leden zijn VBA leden die in een VBA-kring, themakring of commissie actief zijn. Elk beschikt over een eigen tak op de VBA portal (onder het menu netwerk). Actieve leden hebben de mogelijkheid een bericht op de portal te plaatsen in hun eigen tak.
  • De redactiecommissie plaatst bijzondere berichten, jaagt anderen aan om met berichtgeving te komen en houdt de vinger aan de pols.

De belangrijkste of meest actuele van alle berichten (uit alle categorieën) verschijnen automatisch op de voorpagina en op de nieuwspagina verschijnen er een stuk of 10.

Richtlijn

De redactie heeft een richtlijn opgesteld waardoor het voor iedereen duidelijk is waaraan een bericht zou moeten voldoen om in aanmerking te komen. Nochtans heeft de redactie het beslisrecht over plaatsing. Voldoet uw bericht niet aan de richtlijn, maar denkt u dat het er toch op moet, neem snel contact op, dan kijken we of er een mouw aan te passen is.

Voor meer informatie over de berichtenstroom of om nieuwsberichten of activiteiten aan te leveren, neemt u contact op met de redactiecommissie via .

 

VBA Miljoenennotamiddag 2017

Op woensdag 20 september wordt de jaarlijkse Miljoenennotamiddag gehouden. Het Minicongres op deze middag heeft het thema 'Almere Works For You'. Verbinding van arbeidsmarkt, bedrijfsleven en onderwijs.

Met een groeiende economie en de diverse pijlers als Floriade, Lelystad Airport en Toerisme groeit ook de stad Almere. Almere moet volop in ontwikkeling blijven om de enorme kansen voor bedrijfsleven, ondernemerschap, werknemers en de stad te benutten.

Almere dient daarvoor o.a. de kansen op de arbeidsmarkt – voor studenten, werkgevers en te (re-)integreren potentiële werknemers – op alle niveaus te waarborgen en te vergroten. Deze borging zal een extra stimulerende werking hebben op de economische groei van de reeds gevestigde en de nieuw te vestigen bedrijven binnen Almere.

De vraagstukken, bedreigingen en oplossingen hieromtrent zijn divers. Belangrijk is het om hier inzicht in te krijgen, zodat er een duidelijke koers gekozen kan worden.

Tijdens het mini congres gaan we dieper in op de verbinding van arbeidsmarkt, bedrijfsleven en onderwijs. Er vind een panel-discussie plaats waarbij we de landelijke problematiek tegen het licht houden en deze vergelijken met onze lokale uitdagingen. Met een doortastende gespreksleider worden diverse kansen en bedreigingen aan de kaak gesteld. Daarbij kunnen de ondernemers in de zaal via stemkastjes hun mening geven over specifieke vraagstukken. Deze worden door het panel besproken.

Exposure mogelijkheden

Tijdens de borrel is het voor Almeerse bedrijven en organisaties die binnen het thema Almere Works for You diensten verlenen mogelijk om op geheel eigen wijze acte de présence te geven. 
Bent u hierin geïnteresseerd? Dan komen wij graag in contact met u! Stuur een mail naar o.v.v. Presentatie mini-congres.

Programma

15.00 inloop miljoenennota
15.30 opening Amelius Bos (Lentink), Monique van de Wakkker (Rabobank Almere) en Kimberley Valentien (vba)
15.40 spreker Hans Zwagemaker, fiscalist en veelgevraagd spreker
16.05 spreker Menno Middeldorp (Hoofd Raboresearch Nederland) met zijn economische visie
16.30 spreker Menno Middeldorp geeft inhoud en inzichten op het thema Almere Works for You
16.40 korte break
16.45 uitreiking prijs meest innoverende onderneming binnen het thema Almere Works for You
16.50 panel discussie Almere Works for You met ondernemers uit de zaal
17.25 verrassing
17.35 einde programma start borrel met hapjes, live muziek en presentaties van bedrijven en organisaties binnen het thema Almere Works for You­­ 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link.
Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93