In de nieuwsweergave van de VBA vindt u berichten van binnen en buiten de VBA. Het nieuws hoeft niet per se nieuw nieuws te zijn, het mag zeker een niet-actueel bericht zijn, als het maar van belang is voor ondernemers. Lees hier onze redactie-richtlijn.

Nieuws en berichten!   lees meer

In de nieuwsweergave van de VBA vindt u berichten van binnen en buiten de VBA. Het nieuws hoeft niet per se nieuw nieuws te zijn, het mag zeker een niet-actueel bericht zijn, als het maar van belang is voor ondernemers.

Er zijn twee nieuwsstroom bronnen: actieve leden en de redactiecommissie.

  • Actieve leden zijn VBA leden die in een VBA-kring, themakring of commissie actief zijn. Elk beschikt over een eigen tak op de VBA portal (onder het menu netwerk). Actieve leden hebben de mogelijkheid een bericht op de portal te plaatsen in hun eigen tak.
  • De redactiecommissie plaatst bijzondere berichten, jaagt anderen aan om met berichtgeving te komen en houdt de vinger aan de pols.

De belangrijkste of meest actuele van alle berichten (uit alle categorieën) verschijnen automatisch op de voorpagina en op de nieuwspagina verschijnen er een stuk of 10.

Richtlijn

De redactie heeft een richtlijn opgesteld waardoor het voor iedereen duidelijk is waaraan een bericht zou moeten voldoen om in aanmerking te komen. Nochtans heeft de redactie het beslisrecht over plaatsing. Voldoet uw bericht niet aan de richtlijn, maar denkt u dat het er toch op moet, neem snel contact op, dan kijken we of er een mouw aan te passen is.

Voor meer informatie over de berichtenstroom of om nieuwsberichten of activiteiten aan te leveren, neemt u contact op met de redactiecommissie via .

 

In groepsverband starten met zonnepanelen

Vanuit de ambitie om in 2022 energieneutraal te zijn heeft gemeente Almere aan Climate Neutral Group in 2016 de opdracht gegeven 100 energiescans bij bedrijven uit te voeren. Deze opdracht is in 2017 met 200 scans uitgebreid. 

De ondernemers worden na de inzichtfase een jaar lang begeleid bij het implementeren van energiebesparende maatregelen.

Budget vanuit de gemeente Almere

Vanuit de eerste batch energiescans (2016) is een grote potentie gebleken van zonnepanelen op bedrijfsdaken. Echter is de stap van energiescan naar implementatie van zonnepanelen voor veel ondernemers (nog) te groot. Vandaar dat Gemeente Almere het initiatievenbudget ter beschikking heeft gesteld aan Climate Neutral Group om het vooronderzoek naar zonnepanelen bij 25 ondernemers met grootverbruikersaansluiting (> 3x80 Ampère) te bekostigen. Het vooronderzoek bestaat uit een schouw van het dak, het opstellen van een voorbeeldontwerp voor het PV-systeem, een accurate exploitatiebegroting en het aanvragen van de SDE+ subsidie in september. De resultaten koppelen zij vervolgens terug in een persoonlijk adviesrapport.

Meedoen?

U kunt er voor kiezen om deel te nemen aan het collectief waar de PV-systemen gebundeld worden tot één bestek, waarop de markt vervolgens kan inschrijven. Samen met andere Almeerse ondernemers staat u sterk: een efficiënt proces en inkoopvoordeel. Hiernaast heeft u de keuze om (gedeeltelijk) mee te investeren of uw dak ter beschikking te stellen. Zelfs zonder investering kunt u bijdragen aan de duurzame energietransitie in Almere en groene stroom van uw eigen dak afnemen tegen een aantrekkelijke prijs, zónder energiebelasting. Medio september wordt de SDE+ subsidie aanvraag ingediend. Dus wilt u ook bijdragen aan de duurzame energietransitie in Almere meld u dan snel aan voor een kosteloos vooronderzoek door Climate Neutral Group.

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93