In groepsverband starten met zonnepanelen

Vanuit de ambitie om in 2022 energieneutraal te zijn heeft gemeente Almere aan Climate Neutral Group in 2016 de opdracht gegeven 100 energiescans bij bedrijven uit te voeren. Deze opdracht is in 2017 met 200 scans uitgebreid. 

De ondernemers worden na de inzichtfase een jaar lang begeleid bij het implementeren van energiebesparende maatregelen.

Budget vanuit de gemeente Almere

Vanuit de eerste batch energiescans (2016) is een grote potentie gebleken van zonnepanelen op bedrijfsdaken. Echter is de stap van energiescan naar implementatie van zonnepanelen voor veel ondernemers (nog) te groot. Vandaar dat Gemeente Almere het initiatievenbudget ter beschikking heeft gesteld aan Climate Neutral Group om het vooronderzoek naar zonnepanelen bij 25 ondernemers met grootverbruikersaansluiting (> 3x80 Ampère) te bekostigen. Het vooronderzoek bestaat uit een schouw van het dak, het opstellen van een voorbeeldontwerp voor het PV-systeem, een accurate exploitatiebegroting en het aanvragen van de SDE+ subsidie in september. De resultaten koppelen zij vervolgens terug in een persoonlijk adviesrapport.

Meedoen?

U kunt er voor kiezen om deel te nemen aan het collectief waar de PV-systemen gebundeld worden tot één bestek, waarop de markt vervolgens kan inschrijven. Samen met andere Almeerse ondernemers staat u sterk: een efficiënt proces en inkoopvoordeel. Hiernaast heeft u de keuze om (gedeeltelijk) mee te investeren of uw dak ter beschikking te stellen. Zelfs zonder investering kunt u bijdragen aan de duurzame energietransitie in Almere en groene stroom van uw eigen dak afnemen tegen een aantrekkelijke prijs, zónder energiebelasting. Medio september wordt de SDE+ subsidie aanvraag ingediend. Dus wilt u ook bijdragen aan de duurzame energietransitie in Almere meld u dan snel aan voor een kosteloos vooronderzoek door Climate Neutral Group.

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93