In de nieuwsweergave van de VBA vindt u berichten van binnen en buiten de VBA. Het nieuws hoeft niet per se nieuw nieuws te zijn, het mag zeker een niet-actueel bericht zijn, als het maar van belang is voor ondernemers. Lees hier onze redactie-richtlijn.

Nieuws en berichten!   lees meer

In de nieuwsweergave van de VBA vindt u berichten van binnen en buiten de VBA. Het nieuws hoeft niet per se nieuw nieuws te zijn, het mag zeker een niet-actueel bericht zijn, als het maar van belang is voor ondernemers.

Er zijn twee nieuwsstroom bronnen: actieve leden en de redactiecommissie.

  • Actieve leden zijn VBA leden die in een VBA-kring, themakring of commissie actief zijn. Elk beschikt over een eigen tak op de VBA portal (onder het menu netwerk). Actieve leden hebben de mogelijkheid een bericht op de portal te plaatsen in hun eigen tak.
  • De redactiecommissie plaatst bijzondere berichten, jaagt anderen aan om met berichtgeving te komen en houdt de vinger aan de pols.

De belangrijkste of meest actuele van alle berichten (uit alle categorieën) verschijnen automatisch op de voorpagina en op de nieuwspagina verschijnen er een stuk of 10.

Richtlijn

De redactie heeft een richtlijn opgesteld waardoor het voor iedereen duidelijk is waaraan een bericht zou moeten voldoen om in aanmerking te komen. Nochtans heeft de redactie het beslisrecht over plaatsing. Voldoet uw bericht niet aan de richtlijn, maar denkt u dat het er toch op moet, neem snel contact op, dan kijken we of er een mouw aan te passen is.

Voor meer informatie over de berichtenstroom of om nieuwsberichten of activiteiten aan te leveren, neemt u contact op met de redactiecommissie via .

 

Van het Bestuur

Aanbesteding  amoveren, ophogen en inrichten Floriade terrein: afgelopen maand heeft de evaluatie plaatsgevonden  met de Gemeente Almere en een afvaardiging van het VBA-bestuur.

Onderwerp was gebrekkige communicatie en de aanbestedingsprocedure van het reeds aanbestede werk volgens een openbare procedure door de Gemeente Almere.

Die wijze van aanbesteden kwam niet overeen met de wijze van Best Value Procurement en die laatste had de gemeente aan ons doorgegeven. De VBA heeft hierover om duidelijkheid gevraagd. 

De wethouder van economische zaken heeft ons nu toegezegd dat de komende werken wél volgens de Best Value Procurement in de markt worden gezet, geheel conform de presentatie van 4 april jl. tijdens de gezamenlijke bijeenkomst van de Gemeente en de VBA.

Over de omvang en de inhoud van de komende aanbestedingen is echter nog weinig bekent. Bert Gijsberts wordt namens het Flevolandse bedrijfsleven volledig geïnformeerd over de status en de wijze waarop werken in de markt gezet worden. Ook zal Bert een adviserende rol spelen om binnen de kaders van wet en regelgeving een maximale spin-off voor de regionale economie te bewerkstelliggen. 

Het VBA zal hierdoor als eerste op de hoogte zijn zodat zij hun achterban op een juiste wijze kunnen informeren over de voortgang én zo nodig weer actie kunnen ondernemen.

Namens het VBA bestuur

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93