Bijeenkomst Syntus – Gemeente Almere – VBA

Verslag van Sabina Floor, Facilitity Officer bij Yakult Europe BV, n.a.v. bijeenkomst Syntus – Gemeente Almere – VBA d.d. 10-7-2017.  

Op 10 juli jl. ben ik namens Yakult Europe B.V. “op de Vloer” geweest voor een VBA bijeenkomst. Deze mooie vergaderlocatie ligt op het MAC3 Park.

Omdat ons bedrijf met het openbaar vervoer niet makkelijk te bereiken is was ik zeer geïnteresseerd in de plannen van busmaatschappij Syntus. De presentatie van André de Jong van Syntus was duidelijk, maar riep ook vragen op; met name het tijdstip dat de bus zijn laatste ronde maakt. Dit vanwege de vele bedrijven waar ploegendiensten gedraaid worden.

Ditzelfde geldt voor ons bedrijf. De dienstregeling zou eventueel nog wel aangepast kunnen worden, maar dan moest er genoeg animo zijn en snel geïnventariseerd worden. Als de wiedeweerga heb ik bij diverse bedrijven op De Vaart geïnventariseerd of er behoefte was aan uitbreiding van de dienstregeling.

Conclusie; te weinig animo maar….niet geschoten is altijd mis! Het positieve aan de nieuwe dienstregeling is dat lijn 22, op verzoek van de reizigers, een lus kan maken langs de Draaibrugweg & de Vlotbrugweg en langs de Damsluisweg & Keersluisweg. Met een bezoekersaantal van circa 15.000 personen per jaar aan ons bedrijf is dit voor ons een hele verbetering.

Naast het openbaar vervoer is ook gesproken over de besteding van de herstructureringsgelden. Een algehele klacht van de aanwezigen was de overlast van geparkeerde vrachtwagens langs de weg. Het zou dus fijn zijn als er extra parkeerhavens konden komen. Hier is nu al gehoor aan gegeven en is een parkeerhaven gerealiseerd aan de Schutsluisweg (nabij Cascade). Het wachten is op parkeerhavens langs de Damsluisweg en omstreken.

Iets geheel anders. Dat lidmaatschap bij de VBA voordelen heeft blijkt wel uit het volgende. Tegenover ons bedrijf loopt een voetpad (mooie woordspeling). Een aantal stoeptegels lagen struikelgevaarlijk los. Na hiervan melding te hebben gedaan bij de contactpersoon van de Gemeente stonden binnen 2 dagen medewerkers van de Gemeente de stoep te repareren. Super!”

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93