• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Over de MVO-kring
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Over de MVO-kring
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Over de MVO-kring
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Over de MVO-kring

Over de MVO-kring

'MVO? Geen geitenwollen sokken!

"Een van de leden en mede-oprichters van de MVO Themakring is Erno Keizer van Dimensio, Almeerse Onderneming van het jaar 2017. Dimensio heeft de voordelen van MVO ervaren in de praktijk. Soms is het complex en soms is er scepsis. Maar de resultaten mogen er zijn en dat gunt hij alle Almeerse ondernemers, groot en klein. Zo kan de MVO Themakring vanuit eigen ervaring andere ondernemers helpen."

Al snel bleek dat MVO niets te maken heeft met een kledingstijl. MVO is geënt op de door John Elkington bedachte drie pijlers; People, Planet, Profit.

  • People; mensen gezond en tevreden houden met bijvoorbeeld als gevolg dat het ziekteverzuim omlaag gaat. 
  • Planet; lagere footprint, meestal met als resultaat dat (vaste) kosten omlaag gaan.
  • Profit; het bedrijf dusdanig financieel gezond maken en houden dat continuïteit gewaarborgd is.

 Elke pijler heeft als doel om het bedrijf te laten renderen in optima forma. Niets wierook, gewoon big business!

Bij Dimensio, de zakkenspecialist is er sprake van intrinsiek sterk gemotiveerde medewerkers. Wij gaan niet altijd uit van een business case dat tot op achter de komma is uitgewerkt. Veel gaat ook intuïtief. Wij willen de wereld op onze manier beter maken. Voor mens èn voor milieu.

People

Zo hebben wij bijvoorbeeld een eigen fitnessruimte. Sporten is gratis. En heb je een fysiotherapeut nodig, dan regelen wij die voor je in onze fitness. Het resultaat is dat het ziekteverzuimcijfer ver onder de één procent ligt. Alleen door fitness? Nee natuurlijk niet. Ook de stimulans vanuit de organisatie om gezond te eten en in de pauzes echt even te ontspannen in de speelkamer, de werksfeer, enz, enz, dragen hier aan bij. 

Planet

Een ander voorbeeld. Onze vloot is vervangen door schone Euro 6 vrachtwagens. Een behoorlijke investering. Het resultaat? Wij mogen als één van de weinigen zelfs in milieuzones leveren. Meer omzet dus. Opwekken van eigen energie haalt de vaste kosten omlaag èn duurzaam vastgoed vertegenwoordigt tevens een hogere waarde dan doorsnee kantoren en gebouwen. Sterker nog, beheerders van vastgoedportefeuilles dumpen massaal panden die niet gemakkelijk verduurzaamd kunnen worden. 

Of u het nu doet voor de absolute noodzaak, of voor de uiteindelijke beloning maakt mij eerlijk gezegd niet eens zo heel veel uit. Maar doe het wel! Het effect is enorm. Op korte termijn zijn er absoluut andere manieren om je investering te laten renderen, maar de lange termijn strategieën zijn minimaal zo waardevol voor uw organisatie.

Profit

Millenials denken anders dan babyboomers. Zij prefereren geen duurzaam bedrijfsbeleid, zij eisen het! U bepaalt zelf of u straks nog als leverancier in beeld komt. Door gemotiveerde, gezonde en goed opgeleide mensen in uw bedrijf te hebben gaan de prestaties omhoog. Door verstandig te investeren in verduurzaming gaan de kosten omlaag. Wij zien een kentering. Bij tenders en aanbestedingen krijgt een bedrijf met een MVO certificering meer punten toegekend. Hierdoor wordt ons meer gegund. Gevolg? De organisatie heeft meer kans van slagen en de winst (profit) blijft voor langere tijd gewaarborgd. Continuïteit!

Is dit te kort door de bocht?

Natuurlijk is dit te kort door de bocht! MVO is veel meer omvattend en zal in zowel product, proces als in beleid volledig moeten worden doorgevoerd. Genoemde voorbeelden gaan op zich het verschil niet maken. Het is het totaalplaatje. Het druppel emmer effect. Kijk eens kritisch naar een bedrijfsonderdeel en verbeter het waar nodig. Dan door naar het volgende onderdeel. Er zijn tal van mogelijkheden om de 33 indicatoren van het MVO certificaat in uw bedrijfsvoering te implementeren.

Uw positieve veranderingen doen er toe.

Voor uzelf en voor uw (in)directe omgeving. Nu en in de toekomst, kleine en grote veranderingen. En als u denkt dat u te klein bent om het verschil te maken, dan hebt u waarschijnlijk nooit geprobeerd te slapen met een mug op uw kamer. Hoe klein het soms ook lijkt, het effect is vaak gigantisch!

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection