• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - SNS Sportgala & Businessmeeting met Tom Coronel “over de asfaltcowboy en de zandhaas”
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - SNS Sportgala & Businessmeeting met Tom Coronel “over de asfaltcowboy en de zandhaas”
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - SNS Sportgala & Businessmeeting met Tom Coronel “over de asfaltcowboy en de zandhaas”
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - SNS Sportgala & Businessmeeting met Tom Coronel “over de asfaltcowboy en de zandhaas”

SNS Sportgala & Businessmeeting met Tom Coronel “over de asfaltcowboy en de zandhaas”

Traditiegetrouw organiseerden SNS, Gemeente Almere en de VBA een business meeting, voorafgaand aan het jaarlijkse SNS Sportgala. Deze bijeenkomst werd gehouden op woensdag 12 februari jongstleden en vooraf konden de aanwezige VBA leden en diverse genodigden zich eerst te goed doen aan een voortreffelijk diner buffet. De sfeer zat er al goed in toen Andre Kemper van de Gemeente Almere samen met wethouder Sport Julius Lindenbergh (VVD) en VBA voorzitter Kimberley Valentien het officiële gedeelte openden.

Op het programma stond dit keer een kennismaking met Tom Coronel, coureur en ondernemer. Coronel wist op onnavolgbare wijze de link te leggen tussen de racewereld en het ondernemerschap. Hij deed dit door het vertellen van verschillende anekdotes. Elke anekdote had een rake kern zodat de aanwezige ondernemers ongemerkt werden volgepompt met bruikbare en direct toepasbare adviezen. Of zoals Coronel de zaal vroeg; “Hoe eet je een olifant?” Het antwoord was uiteraard “stukje voor stukje”. Het doorzetten en vooral doen was een rode draad in Coronel’s verhalen.

Het was opvallend hoe open Coronel de aanwezigen een kijkje gaf in zijn privé leven. Zo leerden we dat de tweede naam van Tim Alpha was, die van Tom Romeo. Het verhaal ging dat de broers verwekt zouden zijn op de achterbank van een Alpha Romeo. Het verhaal kon niet bevestigd worden. Maar ook de perikelen met zijn 13 jarige dochter Carmen, 9 jarige zoon Rocco en echtgenote Paulien. Is Carmen gek van paarden, zoon Rocco heeft duidelijk de genen van zijn vader. Karten en quad rijden is meer zijn ding. Het leverde ook nu weer een hilarische anekdote op.

Fanatieke competitie
Hij kon het niet laten de aanwezigen op de hoogte te brengen van de sportieve, maar fanatieke competitie tussen de broers Tim en Tom Coronel. Zelf noemde Coronel zich geen ondernemer, eerder een avonturier. De prestatiedrang staat hoog in het vaandel. Maar niet alleen bij Tom. Bij de races staat hij voor het asfalt, terwijl broer Tim meer de zandhaas van de familie is. Indrukwekkend waren dan ook de beelden en verhalen van de Parijs-Dakar race waarbij Tom werkelijk tot op het tandvlees ging. Toch zette hij door, opgeven was geen optie en komt niet in zijn woordenboek voor. Voor RTL maakte hij een documentaire, 'Dakar - I love it, I hate it’ waarvan hij de trailer toonde. Voor de liefhebber, de link is: https://www.youtube.com/watch?v=sZ8AX9fAdGc

Naast het racen is Coronel, ondanks zijn bescheidenheid, een succesvol ondernemer. In 2011 behaalde hij zelfs, verkozen door de lezers van Emerce de titel ‘E-commerce man van 2011’. De manier waarop hij deze titel binnenhaalde zou Pietje Bell niet hebben misstaan.

Heftruck met kenteken
Wat betreft de nieuwe ontwikkelingen die dit tijdperk heel snel gaan, is de elektrische auto duidelijk geen favoriet van de coureur. Meerdere keren had hij het over “een heftruck met kenteken”. Onderbouwd met praktijkvoorbeelden en statistieken leerde hij de aanwezigen dat de grote kansen liggen in het gebruik van Social Media. In het bijzonder wanneer deze kanalen worden ingezet voor je bedrijf. Coronel voorspelde dat YouTube over niet al te lange tijd Google van de troon zal stoten als bekendste zoekmachine. Video’s zijn hot. Het kost eenmalig tijd en moeite om een goede video te maken, maar daarna is deze op meerdere manieren inzetbaar. Met cijfers liet hij zien wat het inzetten van video’s voor zijn bedrijf heeft betekend. Een eyeopener.

Nog onder de indruk van deze persoonlijkheid schoven de ondernemers even later de zaal in waar het SNS Sportgala ging plaatsvinden. Deze business meetings blijven goud waard.

Winnaars SNS Sportgala
Het was tijd de winnaars bekend te maken van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Tijdens deze dertigste editie van het SNS Sportgala werden meerdere sporters verkozen voor hun uitzonderlijke prestaties in 2019. Sportclub van het jaar en Vrijwilliger van het jaar waren nieuwe categorieën.

De avond werd geopend door de talenten van dansschool Yvette. Host van de avond was Peter Heerschop. Samen met wethouder Lindenbergh (VVD) opende Heerschop de avond. Voetballer Sergiño Dest en windsurfer Lilian de Geus werden Almeers sportman en sportvrouw van het jaar. De overige winnaars waren:

• Sporttalent: Kim Kalee (baanwielrennen)
• Paralympisch sporter: Bo Kramer (rolstoelbasketbal)
• Sportploeg: HAVAS Heren 1 (handbal)
• Sportcoach: Arno Portengen (voormalig coach HAVAS)
• Sportvrijwilliger: Klaas Huttenga (Stichting Mountainbike & More/FRTCA)
• Sportclub: Almere City FC (Almere & The City)

Dit jaar ontvingen Juan Andres de Koning en Frank Wessels als onderdeel van het EK ParaHockey team de aanmoedigingsprijs voor G Sporten. De prijzen voor de winnaars zijn dit jaar ontworpen door de Almeerse kunstenares Jill de Vries (Atelier de Ambachtelijke Korf).

Deze jury bestond dit jaar uit Martijn de Groot (journalist Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (directeur Sportservice Flevoland), Denise de Haan (ex-topsporter), René Maertens (manager Sport bij Echnaton / oud-raadslid) en Bram Ronnes (afdelingsmanager Onderwijs, Sport en Cultuur bij Gemeente Almere, voormalig Olympiër).

De Almeerse sportverkiezingen worden jaarlijks georganiseerd door Team Sport van de gemeente Almere, dit jaar voor de dertigste keer. De avond werd mede mogelijk gemaakt door SNS, Vereniging Bedrijfskring Almere, Baljetgroep, Almere DEZE WEEK, Sickmann Woninginrichting, De Ambachtelijke Korf, Sportpaleis Almere, First Place Events, Beedesign, TheCrazySmile en Brainycloud.

Met speciale dank aan Henk Struik voor zijn tekstbijdrage en Maarten Feenstra voor het ter beschikking stellen van zijn foto’s. Beiden zijn lid van de Themakring Communicatie van de VBA.

 FOTO 1 SPORTGALA   FOTO 2 SPORTGALA

FOTO 3 SPORTGALA   FOTO 4 SPORTGALA

FOTO 5 SPORTGALA   FOTO 6 SPORTGALA

FOTO 7 SPORTGALA   FOTO 8 SPORTGALA

FOTO 9 SPORTGALA

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection