Nieuwe bibliotheek geeft levende boeken een gezicht

Zaken doen is elkaar iets gunnen. Daarvoor moet je de ander natuurlijk wel goed kennen. Dat weet VBA lid de nieuwe Bibliotheek ook als geen ander. De activiteiten binnen het imposante gebouw zijn dan ook zeer divers en omvatten veel meer dan het beschikbaar stellen van (management) boeken.

Een van die activiteiten is de Human Library. Dit van oorsprong Deense concept heeft een grote vlucht genomen. Het concept is simpel in al zijn eenvoud, wil je elkaar leren kennen en vooroordelen toetsen op waarheidsgehalte, ga het gesprek aan. En dat gebeurd tijdens een editie van de Human Library. De organisatie biedt een collectie van ‘levende boeken’ aan die lezers kunnen ‘lenen’. In de praktijk is dit een 20 minuten durend een-op-een gesprek. Het levende boek stelt zich open en kwetsbaar op. Dat is de basis voor vaak mooie menselijke interacties en het kweken van begrip. De nieuwe Bibliotheek wil het concept in de nabije toekomst gaan uitbreiden. Reden genoeg om de publicaties hierover te blijven volgen en eens deel te nemen.

Uit de nog niet uitgewerkte evaluaties die lezers na afloop konden achterlaten las men een paar woorden die steeds terugkwamen, “mooi gesprek”, “interessante ontmoeting”, “ga dit zeker aanbevelen”. Dus vergeet eens LinkedIn, Facebook en al die onpersoonlijke Social Media kanalen, ga met elkaar in gesprek. Ook de VBA weet dit. Vandaar dat er regelmatig zakenuurtjes bij leden worden georganiseerd. Menselijk contact en elkaar in de ogen kunnen kijken en elkaar opdrachten gunnen, iets mooiers is er toch niet voor een ondernemer?

Met speciale dank aan Henk Struik voor zijn tekst en foto’s.

FOTO 2 LEVENDE BOEKEN

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93