• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Pilot VBA Bedrijventour
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Pilot VBA Bedrijventour
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Pilot VBA Bedrijventour
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Pilot VBA Bedrijventour

Pilot VBA Bedrijventour

Woensdag 13 november organiseerde de Themakring Onderwijs & Arbeidsmarkt van de VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere) de Pilot VBA Bedrijventour. Circa 40 studenten Techniek van MBO College Almere ( niveau 2, 3 en 4) bezochten in de ochtenduren Elektrotechnisch Aannemer Breedveld & Schröder en Yakult Europe BV. Bij Yakult maakte Kropman Installatietechniek Almere deel uit van de presentatie ter plekke.

De studenten gingen op locatie in gesprek met een vakman, werden geïnformeerd over stages, banen, bedrijfsprocessen en kregen uiteraard een ‘kijkje in de keuken. Vanuit MBO College Almere werden 2 groepen studenten en enkele begeleidende docenten met een bus van Almere Tours heen en weer gereden.

FOTO 1 PILOT VBA BEDRIJVENTOUR      FOTO 2 PILOT VBA BEDRIJVENTOUR       FOTO 3 PILOT VBA BEDRIJVENTOUR

Doelstelling van deze Pilot VBA Bedrijventour is om studenten MBO en HBO te laten ervaren welke interessante bedrijven er in Almere zijn gevestigd door korte en krachtige bezoeken aan deze bedrijven te organiseren. Als je studenten kunt laten ervaren dat in Almere dezelfde mogelijkheden aanwezig zijn voor interessante stages (en banen!) als buiten Almere, wordt de kans verhoogd dat studenten niet alleen lokaal stage gaan lopen, maar ook lokaal gaan werken.

      FOTO 4 PILOT VBA BEDRIJVENTOUR CC                   FOTO 5 PILOT VBA BEDRIJVENTOUR  

Met speciale dank aan de mensen van Breedveld & Schröder, Kropman Installatietechniek en Yakult voor hun deskundige info en hartelijke ontvangst op locatie, Almere Tours voor het veilige vervoer en het ROC voor het mede organiseren van deze Pilot VBA Bedrijventour.

Netwerken

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection