• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Volle bak bij HR Kring bijeenkomst Sterk aan het werk
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Volle bak bij HR Kring bijeenkomst Sterk aan het werk
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Volle bak bij HR Kring bijeenkomst Sterk aan het werk
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Volle bak bij HR Kring bijeenkomst Sterk aan het werk

Volle bak bij HR Kring bijeenkomst Sterk aan het werk

De VBA HR Kring organiseerde op 3 oktober 2019 samen met Tigra/ProActief een bijeenkomst rond het thema: ‘Sterk aan het werk’ Op deze herfstachtige donderdagmiddag kwamen ruim 50 gasten vol verwachting naar deze bijeenkomst, bij ProActief Almere in Almere-Buiten. Een en ander werd vakkundig begeleid door dagvoorzitter Niels van der Schaaff. Daarvoor dank!

De eigenaar, Kim Lammers, verwelkomde ons op de sportieve locatie en maakte ons duidelijk wat de bedoeling was van deze dag: vitaliteit, plezier en veiligheid op het werk loont.
Kim komt met een aantal cijfers en feiten: 70% van het verzuim is niet medisch, bedrijfscultuur, binding met het werk en stijl van leidinggeven beïnvloeden de betrokkenheid van medewerkers. Hij adviseert om vitaliteitsgesprekken in te zetten in plaats van de bekende beoordelingsgesprekken. Hierin kun je de resultaten van een PMO (periodiek medisch onderzoek) gebruiken als aanknopingspunt en deze resultaten geven richting aan jouw vitaliteitsbeleid.

De bedrijfspsycholoog, Petra van Reek, is ook wandelcoach en vertelt uit eigen ervaring wat de impact is van zowel een HR manager als leidinggevende. Wij kunnen het verschil maken, zowel positief als negatief. Via een leuk interactief vraag en antwoord proces via Mentimeter (vraag en antwoord via de telefoon) werden we meegenomen in wat je zelf doet om te ontspannen. Van werkstress naar werkplezier.

Uiteindelijk vertelde veiligheidskundige, Pier Elzinga, dat we echt niet zonder RI&E kunnen. Er is een verplichting om die RI&E (Risico-Inventarisatie & Evaluatie) te toetsen, wanneer je meer dan 25 medewerkers hebt. En de boetes zijn niet mis! De filosofie in een bedrijf moet eigenlijk zijn: je werkt veilig of je werkt niet. Vervolgens gingen we in groepjes uiteen om een discussie te hebben over verschillende stellingen.
Het gezamenlijk napraten en netwerken vond plaats onder het genot van gezonde en tevens lekkere hapjes en drankjes.

De volgende bijeenkomst van de HR Kring is op 31 oktober en het onderwerp is: Zwart Verzuim. Wacht niet te lang met aanmelden, dit is een ‘hot’ topic in veel organisaties.

Met speciale dank aan Margot Freericks voor haar tekstbijdrage en Dirk Bakker (beiden lid van de VBA Communicatie Kring) voor zijn foto’s en dubbeldank aan de dames van de VBA HR Kring voor de vlekkeloze organisatie in gezonde samenwerking met TIGRA/ProActief.

VBA HR Kring Sterk aan het Werk 3  VBA HR Kring Sterk aan het Werk 5 

 VBA HR Kring Sterk aan het Werk 7   VBA HR Kring Sterk aan het Werk 10

VBA HR Kring Sterk aan het Werk 11 klein   VBA HR Kring Sterk aan het Werk 12 klein

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection