• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Zakenuurtje bij Ski-Mere
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Zakenuurtje bij Ski-Mere
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Zakenuurtje bij Ski-Mere
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - VBA Zakenuurtje bij Ski-Mere

VBA Zakenuurtje bij Ski-Mere

Het eerste VBA-zakenuurtje na de zomer vond plaats bij het Ski-Mere van Minke Jorritsma. Voor mij als tekstschrijver, en bijna 50 andere VBA-leden, was dat natuurlijk weer een mooie kans om iets leuks en interessants te beleven! Tijdens de redactievergadering van onze VBA Communicatie Kring, begin september, heb ik deze opdracht dan ook gretig aangenomen.

Hoewel we van Almere gewend zijn dat het een strakke, moderne stad is vol met groen, waan je je, eenmaal binnen in Ski-Mere, direct ergens in een hutje op de Alpen. Een fris decor met lichte houtkleuren en gezellige zithoekjes geven de perfecte, warme sfeer mee die je mag verwachten van een echte wintersportvakantie. De heerlijke geur van warme hapjes en worst vanuit de keuken maken de belevenis compleet.

Jorritsma
Minke Jorritsma, de jongste dochter van oud burgemeester Annemarie Jorritsma, besloot een stapje terug te doen in haar succesvolle vastgoed carrière om haar passie te volgen: Skiën! En waar kon ze dat beter doen dan in de mooiste stad van Nederland. De vorige skipiste was immers al een paar jaar geleden gesloten en het jonge en sportieve Almere stond haast te popelen voor een nieuwe skibaan.
Ondernemers die hun passie volgen, dat zijn de mooiste ondernemers. En dat zien we duidelijk terug aan de zorg die is besteed aan de gehele accommodatie. Na een korte inleiding van onze bestuursleden Kimberley Valentien en Mario Bakker kregen we de kans om kennis te maken met Minke en haar enthousiasme voor haar nieuwe onderneming. Als laatste mocht ze ons nieuwste lid, Jolanda Jansen introduceren. Jolanda is samen met haar echtgenoot eigenaar van Flevo Nautica. Flevo Nautica is een dealer voor watersportartikelen zoals motorboten en sloepen. Als we na de winter lekker zijn uitgeskied, kunnen we volgend jaar lekker doorsporten op het water. Het kan in Almere!

Skibaan
Na de introductie van Minke was het tijd voor een proefles. Zelf had ik nog nooit op ski's gestaan, dus ik was reuze benieuwd naar deze ervaring. Samen met VBA collega Robert Jan de Roo en Esther Promes (Mac3 Park)mochten we de skibaan op onder leiding van de jonge ski-instructrice Mellanie; stevig in de schoenen, met veiligheidshelm en ski’s, met z’n drieën op een rij. Eerst even voorzichtig balanceren voordat de baan ging rollen, daarna pas gingen we glijden.
Het is natuurlijk even wennen, op zo’n baan. Voor leden die vaker op de ski’s staan is het even raar, omdat je niet naar beneden glijdt en de skibaan onder je door rolt. Voor iemand zonder ervaring was het helemaal even stuntelen; binnen enkele seconden zat ik bijna bij collega Esther op schoot. Gelukkig was instructrice Mellanie er snel bij en wist ik na een paar pogingen toch de ski’s te balanceren. Uiteraard waren enkele van onze leden al een stuk meer ervaren in het skiën en dat was te zien ook. Al snel gleed de ene collega na de andere collega vloeiend en elegant over de piste. Uiteraard liet onze eigen VBA- topsportman Mario Bakker weer een mooi staaltje skikunsten zien. Zelf denk ik nog een paar privé lessen nodig te hebben, voordat ik weer in het openbaar durf te skiën.

Apres ski
Achteraf, na het skiën was er weer tijd voor een gezellige netwerkborrel met een lekker hapje erbij. Helaas is de zomer voorbij, maar hoewel het buiten met bakken naar beneden kwam, waren onze leden binnen de zomer totaal vergeten. Door de gezellige sfeer in het nieuwe Ski-Mere krijg je al meteen zin in de winter!

Met dank aan tekstschrijver Jesse Jeremy (The Story Corner), lid van de VBA Communicatie Kring en Diana Wolf en Marleen Hasselo, die vanuit de Evenementen Kring van de VBA, uiteraard in samenwerking samen met Minke Jorritsma, de organisatie van het Zakenuurtje voor hun rekening hadden genomen.

FOTO 2 ZAKENUURTJE SKI MERE   FOTO 4 ZAKENUURTJE SKI MERE

FOTO 6 ZAKENUURTJE SKI MERE   FOTO 7 ZAKENUURTJE SKI MERE STAAND

FOTO 5 ZAKENUURTJE SKI MERE  FOTO ZAKENUURTJE SKI MERE

ZAKENUURTJE SKI MERE 8

 

Netwerken

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection