• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Startende circulaire ondernemers gezocht
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Startende circulaire ondernemers gezocht
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Startende circulaire ondernemers gezocht
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Startende circulaire ondernemers gezocht

Startende circulaire ondernemers gezocht

Voor het Upcylcecentrum in Almere zoeken we twee startende ondernemers met een geweldig plan voor een onderneming dat bijdraagt aan onze lokale circulaire economie en nog wat hulp kunnen gebruiken. Herken jij jezelf? Lees hieronder verder wat wij jou kunnen bieden.


Wie zijn wij?
Het Upcyclecentrum Almere levert een essentiële bijdrage in het aanjagen van de lokale circulaire economie en daarmee in het realiseren van de duurzaamheidsambities van de gemeente Almere. De afgelopen jaren is Almere uitgegroeid tot één van de koplopers van de circulaire economie in Nederland, en het Upcyclecentrum is daar een belangrijk onderdeel van. Bedrijven en overheden vanuit de hele wereld komen naar Almere om te zien hoe wij de circulaire economie vormgeven.

Het Upcyclecentrum bestaat uit 3 onderdelen: recyclingperron, ondernemers en belevingscentrum. Op het recyclingperron zamelen we grondstoffen droog in en deze worden beschikbaar gesteld aan de gevestigde ondernemers in het Upcyclecentrum. De ondernemers laten ter plaatse zien wat zij doen met deze grondstoffen in hun bedrijfsruimte. In het belevingscentrum worden inspirerende workshops voor diverse doelgroepen georganiseerd om zelf aan de slag te gaan met goede afvalscheiding en upcycling. Dit met één doel: de hele wereld laten zien hoe je een lokale circulaire economie vorm kan geven. Er wordt in de wereld hier veel over gepraat, in Almere doen we het al!

Bovendien heeft het Upcyclecentrum vanwege haar ligging, aan de rand van het toekomstige Floriadeterrein, een belangrijke sleutelfunctie in de aanloop naar, tijdens en na Floriade 2022. Het hergebruiken van afval of beter gezegd afgedankte materialen dat dagelijks wordt ingezameld op het Upcyclecentrum in Almere Haven heeft veel meerwaarde; financieel, milieutechnisch en sociaal-maatschappelijk.

Afgelopen 1,5 jaar heeft de eerste lichting ondernemers geprofiteerd van deze kans. Twee van de drie zijn doorgegroeid: van startup naar scale up. Daar zijn we trots op. Deze twee bedrijven maken nu plaats voor nieuwe startups, om eenzelfde ontwikkeling door te kunnen maken. Pak jij deze kans?

Klik hier voor meer informatie.

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection