• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Afsluiting A6 op- en afrit 8 Almere Oostvaarders
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Afsluiting A6 op- en afrit 8 Almere Oostvaarders
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Afsluiting A6 op- en afrit 8 Almere Oostvaarders
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Afsluiting A6 op- en afrit 8 Almere Oostvaarders

Afsluiting A6 op- en afrit 8 Almere Oostvaarders

Van 7 oktober tot en met 8 november is A6 op- en afrit 8 Almere Oostvaarders dicht voor het verkeer wegens de aanleg van een rotonde.

Werkzaamheden
De westelijke kruising van de N702 Buitenring met A6 op- en afrit 8 Almere Oostvaarders wordt omgebouwd tot een rotonde. Dit betreft de kruising van de Buitenring met de afrit vanuit Lelystad en de oprit richting Amsterdam. De oostelijke kruising (oprit naar Lelystad en afrit vanuit Amsterdam) verandert niet.

Planning & omleidingsroute
De aanleg van de rotonde duurt van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 8 november 2019. In deze periode zijn alle op- en afritten 8 Almere Oostvaarders dicht voor het verkeer. De N702 Buitenring is dicht voor het verkeer tussen de rotonde Stripheldenweg (blijft open) en op- en afrit 8.

Meer Veilig 3
De rotonde wordt aangelegd in het kader van het landelijk project ‘Meer Veilig 3’. Bij dit project worden verkeersveiligheidsmaatregelen getroffen bij op- en afritten van snelwegen. De op- en afritten waar iets aan gedaan wordt zijn allemaal locaties waar in het verleden (ernstige) ongevallen zijn gebeurd. In Flevoland is dat bij A6 afrit Bant, A27 afrit Almere Hout en tot slot deze, bij A6 afrit 8 Almere Oostvaarders.

Na analyse van deze laatste op- en afrit heeft Rijkswaterstaat ervoor gekozen om het huidige kruispunt te vervangen door een rotonde. In de basis is een rotonde de veiligste kruispuntvorm: rotondes zijn goed zichtbaar en zorgen voor een verlaging van de verkeerssnelheid. De doorstroming van het verkeer is op rotondes meestal beter dan op kruispunten, waardoor de uitstoot van gassen en het lawaai afneemt.

Rijkswaterstaat heeft Provincie Flevoland gevraagd de rotonde aan te leggen. Klik hier voor meer infomatie.

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection