• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Windesheim Flevoland wordt hogeschool Windesheim
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Windesheim Flevoland wordt hogeschool Windesheim
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Windesheim Flevoland wordt hogeschool Windesheim
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Windesheim Flevoland wordt hogeschool Windesheim

Windesheim Flevoland wordt hogeschool Windesheim

Nieuwe naam én een nieuw jasje voor Windesheim Flevoland: vanaf nu gaat de onderwijsinstelling in Almere verder als hogeschool Windesheim. De afgelopen week werd de nieuwe look & feel onthuld door Bouwkundestudente Latifah, die je – als je het pand aan de Hospitaaldreef passeert – van veraf tegemoet straalt!

Windesheim Flevoland ging in 2010 van start als nevenvestiging van de hogeschool in Zwolle. De vestiging met een regionale hbo-functie – 40% van de studentpopulatie moest uit de eigen regio komen – opende destijds met 4 opleidingen de deuren voor in totaal 900 studenten. In een stad én regio die zich van oudsher op Amsterdam en omstreken richtte, was de naam van een in Overijssel gevestigde onderwijsinstelling in de polder toen nog dé grote onbekende: vandaar de extra toevoeging Flevoland.

Inmiddels heeft de hbo-vestiging een onmisbare plek verworven in het Flevolandse (onderwijs)landschap en draagt zij met rond de 4.000 leergierige duale, deeltijd- en voltijdstudenten, 21 hbo-bachelors, 8 Associate degrees en onderzoek volop bij aan de kenniseconomie in de regio én de doorstroom binnen de regionale onderwijsketen. Tijd dus voor een nieuwe fase, waarbij één naam – met vanaf nu één logo, één merk en eenzelfde huisstijl – de kracht en de potentie van beide locaties van hogeschool Windesheim in Zwolle en Almere in de toekomst (nog sterker) met elkaar verbindt.

De nieuwe look met de pay-off Dichter bij jou illustreert onder meer het kleinschalige en persoonlijke onderwijs dat Windesheim de studenten in Almere biedt. Vorige week werd de Stadhuisplein-zijde van het pand opnieuw bestickerd met de foto van student Bouwkunde Latifah: omlijnd met veelkleurige banen als vertaling van de diversiteit die je op de hogeschool aantreft én die Windesheim hoog in het vaandel heeft staan.
Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection