Zakenuurtje juni bij A Point: Niet out of the box maar out of the tyre

Het is dinsdag 25 juni wanneer om 16:30 uur de deuren van A-Point open gaan om de Almeerse VBA ondernemers te verwelkomen. Het zijn de bezoekers van het VBA Zakenuurtje.
Hoewel het een extreem warme dag is, genieten de deelnemers direct van de gekoelde showroom.

Na het openingswoord van Mario Bakker bestuurslid van de VBA, worden we door middel van een gelikte presentatie meegenomen van het oude bedrijf naar de nieuwe situatie. Oud Amsterdammers onder ons kunnen zich vast het markante gebouw van Autopon voor de geest halen. Sinds 1959 gevestigd aan het begin (of is het het einde) van de Overtoom begon daar de succesformule van wat het bedrijf anno 2019 is. De A-Point Groep is inmiddels officieel dealer van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens en beschikt daarnaast over schadeherstelbedrijven, een verhuurbedrijf en een leasemaatschappij. A-Point heeft nu 16 vestigingen en telt zo’n 500 enthousiaste medewerkers.

Na de presentatie kreeg de bijeenkomst een speels karakter. Alle auto’s in de Audi showroom waren omgedoopt in speeddate auto’s. Bij binnenkomst kreeg men een kaartje uitgereikt met het nummer van jouw speeddate auto. En zo zaten de auto’s al snel vol met ondernemers die konden genieten van de mooie bolides, terwijl men de in de auto opgehangen vraag aan elkaar stelde. Een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Ondertussen werd men rijkelijk voorzien van drankjes en hapjes. Vooral “Wat was je grootste blunder en wat heb je ervan geleerd” bracht menig lachsalvo teweeg.

Na het speeddaten was er gelegenheid om het complex te bezoeken tijdens een rondleiding. Alle showrooms van de verschillende merken hadden een andere uitstraling, zo werd verteld. Dat kwam omdat de dealers van de desbetreffende merken inspraak hadden in de aankleding van ‘hun’ showroom.

Imposant was de werkplaats waar 21 bruggen gereed stonden om de wagens weer rijklaar te maken. Alle werkplekken hadden hun eigen voorzieningen. Markant gebouw op het complex is de toren. Dit was een eis van de gemeente, omdat omringende panden ook die hoogte hadden. Maar wat moet je als autodealer nu met zo’n hoge toren? Het werd een gevalletje out of the box denken. Of als de titel al zei, out of the tyre. De toren werd namelijk ingericht als ‘bandenhotel’. Rij na rij stonden hier autobanden in stellages. Nieuwe-, zomer- en winterbanden. Trots vertelde men dat het hotel zo’n 1.500 gasten had, waarbij 1 gast een complete set dus 4 banden omvat.

Samengevat, het was weer een geslaagd en interessant zakenuurtje. Dank aan A-Point voor de hartelijke ontvangst en veel succes gewenst op het nieuwe adres, Veluwezoom 17.

Met dank aan Henk Struik voor zijn tekstbijdrage, Wim Strik voor zijn foto’s en Marleen Hasselo en Diana Wolf van It’s Happening Eventplanners i.s.m. A-Point voor de organisatie van dit geslaagde zakenuurtje.

FOTO 2 ZAKENUURTJE A POINT  FOTO 3 ZAKENUURTJE A POINT

  FOTO 5 ZAKENUURTJE A POINT

FOTO 6 ZAKENUURTJE A POINT  FOTO 7 ZAKENUURTJE A POINT

FOTO 8 ZAKENUURTJE A POINT  FOTO 9 ZAKENUURTJE A POINT

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93