Pilot VBA Bedrijventour; eerste initiatief Themakring Onderwijs en Arbeidsmarkt

FOTO_B_PILOT_VBA_BEDRIJVENTOUR_klein Vereniging Bedrijfskring Almere - Pilot VBA Bedrijventour; eerste initiatief Themakring Onderwijs en Arbeidsmarkt
De doelstelling van de Pilot VBA Bedrijventour, het eerste zichtbare initiatief van de Themakring Onderwijs en Arbeidsmarkt van de VBA, is om studenten MBO en HBO te laten ervaren welke interessante bedrijven er in Almere zijn gevestigd door korte en krachtige bezoeken aan deze bedrijven te organiseren. Als we studenten kunnen laten ervaren dat in Almere dezelfde mogelijkheden aanwezig zijn voor interessante stages (en banen!) als buiten Almere, verhogen we de kans dat studenten niet alleen lokaal stage gaan lopen, maar ook lokaal gaan werken.


De achtergrond voor dit initiatief is dat op dit moment veel studenten MBO en HBO niet op de hoogte zijn van het Almeerse bedrijvenaanbod en daardoor regelmatig kiezen voor bedrijven buiten Almere. De trend geeft aan dat binnen de sectoren waar enorme tekorten zijn, studenten vaak tijdens hun stage gelijk worden geworven voor een baan. Hierdoor vertrekt veel jong talent uit Almere.

De Pilot ‘VBA Bedrijventour’ met Studenten Techniek staat in principe gepland voor begin oktober van dit jaar. Als de Pilot is geëvalueerd zal dit met regelmaat in aangepaste vorm worden herhaald voor studenten in de Zorg, Horeca, Handel, Leisure, Logistiek etc. etc.

We houden u op de hoogte!

FOTO C PILOT VBA BEDRIJVENTOUR klein

Theo Wassink
Top idee, ik ben arbeidscoach bij stichting Jobstap en werk met jongeren/ouderen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Wellicht een idee om deze doelgroep ook toe te voegen aan de bedrijvenroute. Ik heb in Gelder ervaring met het organiseren van een bedrijvenroute.
Met vriendelijke groet Theo Wassink, arbeidscoach en lid van de VBA Almere.

Verberg reactieformulier

500 Resterende tekens


Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93