• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Bijeenkomst VBA Themakring MVO in het teken van de energietransitie en informatieplicht
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Bijeenkomst VBA Themakring MVO in het teken van de energietransitie en informatieplicht
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Bijeenkomst VBA Themakring MVO in het teken van de energietransitie en informatieplicht
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Bijeenkomst VBA Themakring MVO in het teken van de energietransitie en informatieplicht

Bijeenkomst VBA Themakring MVO in het teken van de energietransitie en informatieplicht

Wil men heden ten dagen actueel zijn, dan kun je niet meer heen om het onderwerp van deze eeuw: duurzaamheid en energiebeheersing. Vandaar dat de MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) Themakring van de VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere) het onderwerp ‘Energiebesparing & Informatieplicht per 1 juli 2019’ tijdens een themabijeenkomst 14 mei jongstleden op de kaart zette.
Uiteraard op de VBA wijze, informatief, ontspannen en met heldere praktijkvoorbeelden, zodat moeilijke materie begrijpelijk wordt. Als locatie was gekozen voor het bedrijfsverzamelpand Places to Work aan de Wisselweg 33.

Dagvoorzitter was Marieke van der Werf. Van der Werf heeft zowel politiek als in het bedrijfsleven naam en faam opgebouwd op het gebied van energietransitie. De feiten en cijfers vliegen de ruim 30 ondernemers in de zaal om de oren. Voor velen blijkt het een eyeopener. Gedreven en professioneel pareert ze enkele kritische vragen uit het geboeide publiek. Na haar betoog is het tijd voor de toehoorders om actief te worden. Er waren twee workshops opgezet, die beiden konden worden gevolgd. Zo was er een workshop van Hollander Techniek en één van De Duurzame Adviseurs in combinatie met Almeerse Wind.

De presentatie van Hollander Techniek werd verzorgd door Kees Jansen (Accountmanager), Joost Leferink (Adviseur/Development) en Joris Hemme (Engineer/Development) en stoelt op drie pijlers; ‘Energiebesparende maatregelen: praktijkoplossingen en voorbeelden’, ‘Development’ en ‘Flexynet’. Deze presentatie stond voornamelijk bol van vernieuwende ideeën en praktijkvoorbeelden. De materie was zo revolutionair, dat de VBA Themakring Communicatie heeft besloten er binnenkort nog een extra artikel aan te wijden.

De tweede presentatie werd hoofdzakelijk gegeven door Daan Faber van De Duurzame Adviseurs. Hoewel de voorbeelden en illustraties duidelijk waren, was dit zware kost. Het ging over de regelgeving op het gebied van de informatieplicht die per 1 juli 2019 gaat veranderen. De informatieplicht bestaat al langer maar gaat nu veranderen. De bewijslast komt nu bij de ondernemers te liggen.
U leest hier alles over deze informatieplicht. 

Na een slotwoord van Marieke van der Werf werd er tijdens een netwerkmoment met drankje en hapje nog lang nagepraat. Een uitspraak is bij iedereen wel blijven hangen, de energietransitie is noodzakelijk, maar zal pijn gaan doen. Maar ach, staan ondernemers niet altijd hun mannetje?

Met dank aan Henk Struik voor zijn tekstbijdrage, Wim Strik voor zijn fotografie en de leden van de MVO Themakring voor de naadloze organisatie van dit evenement.

FOTO 2 MVO BIJEENKOMST   FOTO 3 MVO BIJEENKOMST

FOTO 4 MVO BIJEENKOMST   FOTO 5 BIJEENKOMST

Netwerken

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection