Inspiratiebijeenkomst van Energieke Regio en Energie Expertise Centrum Flevoland

Op 4 juni organiseren Energieke Regio en Energie Expertise Centrum Flevoland een inspiratie- en informatiebijeenkomst over verduurzaming van het vastgoed, speciaal voor vastgoedeigenaren en ondernemers.

De provincie Flevoland, gemeente Almere en Rabobank werken samen met de Energieke Regio. Deze stichting heeft de opdracht vanuit Provincie Flevoland en tevens de Gemeente Almere om ondernemers en vastgoedeigenaren te informeren over het verduurzamen van bedrijfspanden en nog belangrijker, de informatieplicht welke vanaf 1 juli 2019 geldt. Dit doen zij middels een informatie- en inspiratiebijeenkomst.

Lees meer

Bijeenkomst VBA Themakring MVO in het teken van de energietransitie en informatieplicht

Wil men heden ten dagen actueel zijn, dan kun je niet meer heen om het onderwerp van deze eeuw: duurzaamheid en energiebeheersing. Vandaar dat de MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) Themakring van de VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere) het onderwerp ‘Energiebesparing & Informatieplicht per 1 juli 2019’ tijdens een themabijeenkomst 14 mei jongstleden op de kaart zette.

Lees meer

Meedoen aan de Bliksemstage Techniekweek Flevoland?

Van dinsdag 21 t/m donderdag 23 mei organiseert VBA lid JINC in samenwerking met MBO college Almere, Bliksemstages in de technische sector. In totaal zullen ruim 200 basisschoolleerlingen een ochtend meelopen bij 23 verschillende bedrijven in Almere en Lelystad. Zij zijn nog dringend op zoek naar ICT en Technische bedrijven die deze kleine groepjes basisschool leerlingen willen begeleiden. Elk bedrijf met een ICT of Techniek afdeling is prima. Voor meer informatie zie de bijlage en neem contact op met JINC via  of 036-7607660. 

Lees meer

Meedoen aan de Almere City Run 2019?

Op zondag 16 juni wordt de 10e editie van de Almere City Run georganiseerd. Deze jubileumeditie wordt gekenmerkt door een nieuw aanpak met als hoofdafstand 10 Engelse Mijl! Alle onderdelen starten vanaf de Meerensteinkade en finishen op de sfeervolle Esplanade. De combinatie van het lopen door de natuur, rond het Weerwater en de gemoedelijke sfeer zorgen voor een unieke loopbelevenis. De vele toeschouwers en muziekpunten langs het parcours dopen de Almere City Run om tot het leukste hardloop event van Flevoland.

Lees meer

VBA zakenuurtje april bij Quick Rentals op Bedrijfsterrein De Vaart

Met ruim 40 bezoekers waren we op 30 april, de laatste dinsdag van de maand, van harte welkom bij Quick Rentals op Bedrijfsterrein De Vaart in Almere-Buiten. Na het welkomstwoord door VBA bestuurslid Mario Bakker en een korte introductie door één van onze nieuwe leden Motrax Linde, was het woord aan Alex van Quick Rentals.

Lees meer

Algemene Ledenvergadering bij Sligro Almere

Op donderdag 23 mei vindt onze Algemene Ledenvergadering plaats bij Sligro Almere.

Sligro is dé groothandel op het gebied van food. Met ruim 40.000 artikelen op een vloeroppervlakte van 10.000 m² biedt Sligro Almere een uniek aanbod in Flevoland. Van dagverse producten tot wijnen en horeca apparatuur.

Door een mooie samenwerking met deze groothandel kunnen wij u een bijzonder evenement aanbieden. Sligro stelt niet alleen hun locatie beschikbaar maar organiseert, aansluitend aan de vergadering, een uitgebreid Walking Diner.

Lees meer

Sponsort u Parkhuys Almere in de strijd tegen kanker?

Wie kent hem niet, de Mont Ventoux? Deze berg, niet voor niets met als bijnaam Reus van de Provence, staat bekend om zijn moeilijkheidsgraad en wordt om die reden vaak in de Tour de France opgenomen.
Zwoegend tegen vaak hoge windsnelheden in een kaal niemandsland,met een hoogteverschil van maar liefst 1614 meter tussen voet en top, wordt de beklimming zelfs door prof wielrenners gevreesd.

Maar niet door Luuk Wegman, die hierin juist een uitdaging ziet om VBA lid Het Parkhuys te steunen met een sponsorrit, georganiseerd door de Stichting Mont Ventoux. Hij fietst op 6 september 2019 de Mont Ventoux op en gaat voorop in de strijd tegen kanker. Onder het toepasselijke motto: Groot Verzet Tegen Kanker.

Lees meer

VBA Business Summerbreak Party 2019

De VBA Business summerbreak party: bespreek je vakantieplannen, vier feest, daag jezelf sportief uit, eet lekker mee, borrel en dans!

Al twee jaar op rij organiseert de VBA een seizoen afsluitingsfeest bij Steel Creek één week voorafgaand aan de start van de schoolvakanties. Doel van dit event is om zonder zakelijk karakter, op slippers, ondernemers nog één keer bij elkaar te brengen voordat de meesten van hun vakantie gaan genieten. Met elkaar vakantieplannen delen en gezellig netwerken.

Lees meer

Meedoen aan het 5 tegen 5 Sponsorhockeytoernooi?

Op vrijdag 14 juni a.s. organiseert de Almeerse Hockey Club, als vervolg op de succesvol verlopen eerste editie, haar tweede sponsorhockeytoernooi in successie. Het ‘5 tegen 5 Sponsorhockeytoernooi’ begint om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur inclusief welkomstdrankje) en de prijsuitreiking zal omstreeks 18.00 uur plaatsvinden. Nadat bekend is welk team de wisselbeker dit jaar mee naar huis mag nemen èn volgend jaar mag verdedigen, gaat de bar open. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd.

Lees meer

VBA Vrijwilliger van de maand: Wim Strik

Ik ben Wim Strik, 64 jaar, getrouwd met Lida. We wonen sinds 1989 in Almere en hebben de stad zien groeien van een kleine 60.000 naar ruim 200.000+ inwoners. Na mijn opleiding elektrotechniek en elektronica ben ik gaan werken bij een fotolaboratorium en na een paar jaar heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Ik ben vervolgens mijn eigen fotowinkel gestart.

Lees meer

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93