VBA met 2 botters op Havenfestival

FOTO_1_BOTTERRRACE Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws
De VBA nam vrijdag 6 september met 2 botters deel aan de Botterrace tijdens het Havenfestival. Een botter met allemaal vrouwen, hoe gezellig was dat… en een botter met een gemêleerd gezelschap van VBA leden, aangevuld met een drietal raadsleden vanuit de gemeente Almere, die graag op andere wijze kennis wilden maken met ondernemend Almere.

Vóór en na de race werd er her en der bij Brasserie Bakboord in Haven uitgebreid genetwerkt, maar het hoogtepunt vormde uiteraard de botterrace zelf op het Gooimeer. Ruim 20 botters gingen de strijd met elkaar aan. En strijd was er, want de wind was matig tot heftig dus van een kalme vrijdagmiddagborrel aan dek was geen sprake.

Lees meer

Catwalk Parkhuys Almere

Parkhuys_Almere Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws

Het is bijna zover de Parkhuys Catwalk. Deze catwalk is er voor vrouwen die te maken hebben met kanker. Door de Catwalk op te gaan wordt het zelfvertrouwen vergroot en het geloof in hun eigen lichaam versterkt en zien ze hoe prachtig ze zijn in hun eigen kracht.

Lees meer

Bijeenkomst Veiligheid Almeerse Ondernemers op 8 oktober as.

Bijeenkomst_Veiligheid_Almeerse_ondernemers Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws
Laat je er niet door overvallen! Tijdens de donkere dagen van het jaar neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom staat week 41 landelijk in het teken van veiligheid en organiseren wij in Almere overvaltrainingen voor ondernemers.

Elke overval is er namelijk een te veel. Niet alleen vanwege de schade, maar vooral vanwege de impact die het heeft op uzelf en op uw medewerkers.Het is daarom belangrijk dat u weet wat u zelf kunt doen om de kans op een overval te verkleinen. En hoe u het beste kunt reageren als u er toch mee te maken krijgt.

Lees meer

VBA Communicatie Pagina in AZaken 4 – 2019

Azaken_-_VBA_September_klein Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws

Klik hier voor de VBA Communicatie Pagina in AZaken 4 – 2019 met daarin:

  • de column van VBA voorzitter Kimberley Valentien en relatiemanager Hank Ydema
  • de bijeenkomst Veiligheid op 8 oktober
  • VBA lid Alfen over The future of energy 

VBA HR Kring organiseert bijeenkomst Sterk aan het werk

Sterk_aan_het_werk Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws

De VBA HR Kring organiseert 3 oktober een bijeenkomst met als thema Sterk aan het werk: “leer hoe je mensen mentaal en fysiek gezond aan het werk houdt en zorgt voor een veilige werkomgeving”

Vitale mensen die met plezier werken in een veilige werkomgeving presteren beter en zijn minder vaak ziek. Ze maken minder fouten en ongelukken. Bovendien zijn ze klantvriendelijker en zorgen ze voor een hogere klanttevredenheid. Investeren in vitaliteit, plezier en veiligheid op het werk loont dus. Maar hoe ver ga je als werkgever?

Lees meer

Flevo Zakenfestival naar voorjaar 2020

outside-view-003-min-944x451 Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws
Het Flevo Zakenfestival dat in september in de nieuwe terminal van Lelystad Airport plaats zou vinden, wordt verplaatst naar het voorjaar van 2020. We verplaatsen het festival naar het voorjaar omdat dit meer kansen biedt voor het Flevolandse zakenleven.

Lees meer

Vrijwilliger van de maand: Margot Freericks

FOTO_1_MARGOT_FREERICKS Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws
De meeste leden zijn mijn naam tegen gekomen onder artikelen van de VBA Themakring Communicatie. Ik ben Margot Freericks. In december 2016 ben ik komen wonen in Almere vanuit Oss en omdat ik hier niemand kende, leek het me een goed idee om lid te worden van een aantal netwerken en organisaties.

Lees meer

VBA lid BC1 maakt prachtige documentaire: Kunststof de grondstof

BC1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws
We leven in een plastic samenleving; kunststof is niet weg te denken uit ons leven en de hoeveelheid neemt toe. Dat is een feit. We reizen in ‘Kunststof de grondstof’ (www.bc1.nl) langs ondernemers en deskundigen, die het milieu minder willen belasten. We zien initiatieven die soms in de kinderschoenen staan, of soms verrassend grootschalig zijn.

Lees meer

Speciaal voor VBA leden: de gratis premie check voor de WGA van Zilveren Kruis

zilveren-kruis Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws
Wij zijn er voor u en uw medewerkers op het gebied van zorg. Maar wist u dat u bij Zilveren Kruis ook langdurige arbeidsongeschiktheid kunt verzekeren?

Met onze WGA eigenrisicoverzekering is meer verzekerd dan u denkt
Wanneer uw medewerkers ziek worden, is dat al vervelend genoeg. Naast begeleiding en advies bij preventie, helpen we u ook bij re-integratie van zieke medewerkers. Met onze re-integratieservice zijn uw medewerkers sneller weer aan het werk.

Lees meer

Heropening Logomotion op vrijdag 13 september

ILLUSTRATIE_HEROPENING_LOGOMOTION Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws
VBA-lid Logomotion Bedrijfskleding voorziet al ruim 13 jaar met veel succes menig bedrijf binnen en buiten Almere van bedrijfskleding. Ooit begonnen aan de keukentafel, in 2008 verhuisd naar de Binderij en sinds kort zitten ze in hun nieuwe pand aan de Kabelstraat 19 (Gooisekant). Een groter pand met zeer ruime showroom waar kleding gepresenteerd staat voor alle branches, van werkbroek tot maatpak.

Lees meer

VBA Zakenuurtje bij Ski-Mere

logo_SkiMere_ Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws
Na een lange zomerstop is het de hoogste tijd om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Hopelijk heeft de zomer u nieuwe energie gebracht en heeft iedereen zin om dit te komen delen op het aankomend zakenuurtje op dinsdag 1 oktober.

Alle leden van het VBA zijn uitgenodigd bij Ski-Mere. In 2018 is Minke Jorritsma gestart met deze Almeerse indoor Skischool, want deze ontbrak nog in onze mooie grote stad.

Lees meer

No-show regeling

no_show Vereniging Bedrijfskring Almere - Meer nieuws

Een ieder die zich voor gratis VBA-activiteiten heeft ingeschreven maar niet komt opdagen, dient in het kader van de 
no-show regeling € 25,00 te voldoen, tenzij hij/zij zich uiterlijk 48 uur voor de activiteit schriftelijk heeft afgemeld.

De redenen om deze regeling in het leven te roepen, zijn:

  • er komen te vaak aangemelde mensen niet opdagen, terwijl daar budgettair wel rekening mee gehouden is
  • mensen die zich niet meer konden aanmelden in verband met het bereiken van het maximaal aantal deelnemers krijgen dan alsnog de gelegenheid om aanwezig te zijn

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93