Genomineerden ‘Onderneming van het jaar 2019 Almere’

SR Total Sound Reinforcement (VBA-lid), Outdoorpark SEC Survivals Almere en Aliter Networks zijn genomineerd voor de prijs ‘Onderneming van het Jaar 2019’. Dit is de hoogste onderscheiding voor het lokale bedrijfsleven in Almere. De Almeerse bedrijven zijn geselecteerd door een jury van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven onder voorzitterschap van Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke & Economische Ontwikkeling en Onderwijs & Arbeidsmarkt. De criteria die door de jury worden gehanteerd voor toekenning van de prijs zijn onder andere het zien en benutten van marktkansen, bedrijfsresultaten en betrokkenheid bij de stad. De drie genomineerden bedrijven voldoen meer dan gemiddeld aan deze criteria.

Lees meer

Uitreiking KVO certificaten

Woensdagavond 14 november werden in de raadzaal van het Stadhuis de jaarlijkse KVO-certificaten uitgereikt. KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen en is een samenwerkingsverband op de diverse Bedrijfsterreinen tussen gemeente, ondernemers (wel en geen lid van de VBA) en diverse andere stakeholders, zoals politie en brandweer.

Lees meer

We hebben een deal

Donderdag 8 november organiseerde een samenwerkingsverband van Gemeente Almere, Almeerse Uitdaging, De Schoor/Mooi Zo Goed Zo, Rabobank, VBA en VMCA de 2018 editie van de Beursvloer. Een business event waar met gesloten beurzen deals konden worden afgesloten, de zogenoemde match tussen vraag en aanbod. Tegenover een aanbod moest wel een tegenprestatie staan, dat is de kern van een maatschappelijke beursvloer.

Lees meer

Cybercrime training 'Digitaal Veilig'

De Telegraaf kopt op 8 oktober 2018: "Cybercriminelen professioneler! De groeiende internetmisdaad tegen ondernemers in ons land neemt steeds zorgwekkender vormen aan. Meer dan de helft van de kleine Nederlandse bedrijven is dit jaar geconfronteerd met digitale misdadigers, blijkt uit het Alert Online-onderzoek onder ruim 750 bedrijven."

Lees meer

Anne Kien is Stoere Vrouw

Het tijdschrift Margriet viert haar tachtigste verjaardag door tachtig stoere vrouwen een uitbundige hulde te brengen. Vrouwen die aanpakken en dingen voor elkaar krijgen. Die moeilijkheden overwinnen en altijd doorgaan. Vrouwen die grote en kleine dromen waarmaken. En één van deze vrouwen is Almeerse ondernemer en vba-lid Anne Kien!

Lees meer

VBA vrijwilliger van de Maand: Angelique Lankreijer

Een nieuwe, maandelijkse terugkerende rubriek, met ingang van de maand oktober. We vinden het als VBA belangrijk om te weten wie onze actieve vrijwilligers zijn. Wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby’s en waarom vinden ze het belangrijk om actief te zijn binnen de VBA. Met andere woorden: we willen ze beter leren kennen en hen de kans geven om zich op deze wijze te presenteren aan de rest van de leden. Het woord is aan Angelique, zij is actief in de HR kring en een van de motoren in deze kring van de VBA.

Lees meer

December komt er weer aan!

Al jaren organiseert de VLA een grote kerstsupermarktactie. Dat kan echter alleen als er voldoende vrijwilligers kunnen worden gevonden om de kerstsupermarktactie te bemannen.
Ook dit jaar hoopt het Voedsel Loket Almere weer op steun van alle kanten.

Lees meer

Workshop Human Being Management georganiseerd door VBA Themakring HR

Ongeveer 35 personen verzamelden zich afgelopen woensdagmiddag 7 november, op de bovenste verdieping van de Rabo toren, om kennis te maken met de nieuwe management filosofie: Human Being Management. Drucker heeft jaren geleden al gezegd: “Mensen zijn geen resources, mensen zijn beings” en als je er zo tegenaan kijkt, klopt het. Een resource gebruik je en vervang je na gebruik voor een andere resource (denk aan grondstoffen, halfproducten, eindproducten). Terwijl jouw personeel (mensen) daar blijf je in investeren en ze worden door de jaren steeds waardevoller.

Lees meer

VBA Themakring MVO organiseert geslaagde bijeenkomst: Afval van kosten naar kans!

In deze tijd van klimaatveranderingen wordt duurzaamheid steeds essentiëler in het dagelijkse leven en het spreekt vanzelf dat dit ook geldt voor ondernemers. In navolging van de eerste bijeenkomst afgelopen voorjaar, werd afgelopen donderdag 1 november, op de elfde verdieping van de Rabotoren, de tweede bijeenkomst gehouden van de MVO Themakring van de VBA. Het onderwerp was zeer actueel: ‘Afval van kosten naar kans’ en deze materie werd uitgediept via twee workshops, een quiz en, heel toepasselijk, hapjes van duurzaam voedsel.

Lees meer

Zakenuurtje Stichting Parkhuys

Ruim 20 mensen kwamen kijken bij het zakenuurtje in het Parkhuys afgelopen dinsdag avond, 30 oktober. Vanuit de gure oktoberwind was het een warm welkom, compleet met een kopje thee en een koekje.

Steeds meer mensen krijgen te maken met kanker en met mensen dichtbij die kanker hebben. Naast de medische zorg komt er ook een hoop verdriet op deze mensen af. Stichting Parkhuys zet zich al jaren in voor deze mensen.

Lees meer

Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93