Windesheim Flevoland wordt hogeschool Windesheim

Nieuwe naam én een nieuw jasje voor Windesheim Flevoland: vanaf nu gaat de onderwijsinstelling in Almere verder als hogeschool Windesheim. De afgelopen week werd de nieuwe look & feel onthuld door Bouwkundestudente Latifah, die je – als je het pand aan de Hospitaaldreef passeert – van veraf tegemoet straalt!

Lees meer

Techniek en technologie in de schijnwerpers

Woensdag 3 juli opende Almeerse wethouder Maaike Veeningen de bijeenkomst Sterk Techniek Onderwijs vmbo Almere. Op deze bijeenkomst kwamen vertegenwoordigers van de technische vmbo’s en vmbo scholen met technologische keuzevakken uit de regio Almere én ca 50 bedrijven uit de regio bij elkaar. Doel is techniekonderwijs in de regio flink te versterken én meer jongeren in Almere te laten kiezen voor een technisch beroep.

Lees meer

VBA-leden HRMeesters en Seton Sales & Advies bundelen hun kwaliteiten

Per 1 juli jongstleden zijn Louise Voermans (HRMeesters) en Jolanda Seton (Seton Sales & Advies), beiden met hun bedrijf lid van de VBA, een samenwerkingsverband aangegaan.

“Sterk op de inhoud van Human Resources en bindend in relatie met de klant!” Dat is hun motto.
Jolanda neemt de acquisitie en relatiebeheer van HRMeesters voor haar rekening. Louise verlegt haar focus op het verwerven en verbinden van goed gekwalificeerde HR professionals en interim managers, die werken voor HRMeesters. Louise is tevens inhoudelijk aanspreekpunt voor klanten. "We vullen elkaar uitstekend aan en we weten elkaar zowel op inhoud als in de relatie goed te vinden!". Aldus Louise en Jolanda.

Lees meer

Viering voortbestaan van het Parkhuys

Na een bewogen jaar, waarin de financiële situatie voor het VBA lid Parkhuys nijpend is geweest, is het pand aan de Buñuellaan 1 verkocht. Door deze verkoop is het voortbestaan van het Inloophuis verzekerd en kunnen zij alle activiteiten voor iedereen die geraakt is door kanker blijven voortzetten op het vertrouwde adres. Dankzij de verkoop aan de nieuwe eigenaar Sonneborgh, zien zij de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Lees meer

Bijeenkomst ‘Sterk Techniekonderwijs VMBO Almere’

Graag nodigen wij u uit voor deelname aan de bijeenkomst ‘Sterk Techniekonderwijs VMBO Almere’ op woensdag 3 juli. Tijd: 17.00 – 19.30 uur. Locatie: het MBO College Almere, Straat van Florida 1 te Almere Buiten. Inloop vanaf 16.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst gaan we graag met u in gesprek en lichten wij onze plannen toe. Na afloop hopen wij u enthousiast te hebben gemaakt voor deelname aan deze nieuwe en gezamenlijke samenwerking binnen de regio Almere.

Lees meer

Internationaal groeien met gratis strategisch support

Uit ervaring is gebleken wij dat veel ondernemingen enorme potentie hebben om markt te maken in andere landen. Omdat bij internationalisering de kosten vrijwel altijd vooruit lopen op de baten, haakt ongeveer de helft van alle ondernemers af halverwege hun internationale groei. De kosten zijn dan al gemaakt en helaas is nog (te) weinig resultaat zichtbaar. Het is daarom belangrijk om de risico's te kennen, zodat je ze ook kunt beheersen. Daarnaast is de wereld groot; er dient een keuze gemaakt te worden waar te starten en te groeien. Het is daarom heel belangrijk om in de beginfase van je internationale groei ondersteuning te krijgen bij het maken van keuzes, het stellen van prioriteiten en het houden van focus. Er is nu een kans om als MKB ondernemer deze steun volledig gratis te ontvangen.

Lees meer

Vrijwilliger van de maand: Mark Spetter

De meeste mensen kennen mij, Mark Spetter, als ‘doet iets met duurzaam’. Wat velen vast niet weten is dat ik mijn werkzame leven begon met het speuren naar olie en gas... De eerste 10 jaar na mijn opleiding Hydrografie aan de Hogere Zeevaartschool Amsterdam reisde ik de wereld rond om olie- en gasvoorraden op te speuren, boorplatformen te plaatsen en havens uit te baggeren. Een fors contrast met mijn huidige activiteiten onder de naam Globalance (inspiratie = Global Balance) die ik omschrijf als ‘advies MVO en duurzame projecten’. 

Lees meer

VBA Summerbreak Party

VBA luidt de zomer in met Summerbreak Party
Het inluiden van de zomer gebeurt bij de Vereniging Bedrijfskring Almere traditioneel met de Summerbreak Party. Een combinatie van een sportief volleybal toernooi en een heerlijke Beach BBQ met blote voeten in het zand. Ook vrijdag 5 juli waren leden en niet-leden van harte welkom. De locatie was net als de vorige editie Steel Creek Beach BBQ op het Strandbad Duin bij de jachthaven Marina Muiderzand.

Lees meer

Flevolandse Zakenvrouwen 2019 na spannende race bekend

Na een feestelijke én spannende finale voor de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2019 werden donderdag 20 juni jl. in het Aviodrome te Lelystad de winnaars bekendgemaakt.
Tijdens de verkiezingsavond, georganiseerd door het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen, werden de drie winnaressen in de verschillende categorieën en van de publieksprijs bekendgemaakt. Duo voorzitter Marcia Richardson: “Ik ben supertrots op de winnaressen. Alle drie zijn het prachtige zakenvrouwen.”

Lees meer

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93