VBA VRIJWILLIGER VAN DE MAAND: TOON HEMELAAR

De term "Vrijwilliger van de maand" doet mij gelijk denken aan de informatieborden, die ik in 1982 heb gezien bij de fabrieksingangen achter het ijzeren gordijn. De Arbeider van de maand stond met een trotse blik op de foto en werd bedankt voor zijn inzet aan de socialistische heilstaat Oost-Duitsland. Het is niets voor mij om op wat voor schild dan ook gehesen te worden. Vrijwilligerswerk doe je met een ander doel.

Lees meer

VBA doet mee aan MAIN Energie Business Challenge

De MAIN Energie Business Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement met als doel geld op te halen voor een jaarlijks wisselend goed doel.

De VBA doet natuurlijk ook mee aan dit prachtige evenement! Wil je ons team als VBA lid sponsoren? Dat kan! Voor € 150,- sponsor je het goede doel en komt je bedrijfsnaam en logo op onze auto te staan!
Interesse? Stuur een mail naar  en dan nemen we contact met je op.

Lees meer

Grenzeloos ontmoeten in 2019

Afgelopen woensdagavond 2 januari 2019 luidde Almere het nieuwe jaar in met een drankje, muziek, dans en een toespraak van burgemeester Weerwind.

De ruim 800 aanwezigen in het KAF mochten genieten van Danser Redouan Ait, die onder begeleiding van een klassiek stukje Prokofjev zijn kunsten mocht vertonen. De sfeer zat er meteen al goed in, maar Burgermeester Franc Weerwind deed daar dankzij zijn warme stem nog een schepje bovenop met zijn toespraak.

Lees meer

Lelystad wil in 2019 nog beter op de Randstad aansluiten

Nieuwe plannen te land, ter zee en in de lucht doen Lelystad in de toekomst nog beter aansluiten op de Randstad.

Lelystad stond dit jaar vooral in het nieuws door de uitbreidingsplannen van het vliegveld en het failliet gaan van het Zuiderzeeziekenhuis. Grote broer Almere heeft het de afgelopen decennia een stuk beter gedaan als het gaat om groei en bedrijvigheid. Dat is mogelijk geweest omdat er geleerd kon worden door de fouten die Lelystad heeft gemaakt in de prille ontwikkelingsfasen en natuurlijk ligt Almere dichter tegen de Randstad aan.

Lees meer

Netwerken, een vak apart

Overal in het land worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Ook in Almere zijn de nodige netwerken actief of actief geweest. Denk bijvoorbeeld aan de Zeepkistborrel, de Bitterballenborrel, BNI, Open Coffee Almere, Netwerk Ontbijt Almere, Bites & Business Almere, Club van 25 Almere en natuurlijk het VBA zakenuurtje. Niet alle netwerkconcepten blijken echter een lange adem te hebben.

Lees meer

Cybersecurity week Wifi onderzoek

Draadloze netwerken (WiFi) worden door vrijwel iedereen gebruikt. Het is inmiddels bekend dat WiFi ook risico’s met zich mee brengt. Hoe veilig bent u?

25 studenten van MBO College Almere (ROC van Flevoland) zullen een workshop “onderzoek naar kwetsbaarheden in WiFi” volgen bij Secured by Design. De studenten zullen diverse technieken leren om veelvoorkomende kwetsbaarheden te onderzoeken in draadloze netwerken en leren hierbij te adviseren welke maatregelen genomen kunnen worden om deze kwetsbaarheden te verhelpen.
De studenten worden begeleid door een security specialist van Secured by Design.

Lees meer

Het Running Dinner

Gezellig dineren, nieuwe mensen leren kennen en tegelijk bijdragen aan een goed doel! De Tafelronde Almere organiseert voor de 10e maal het Running Dinner.

De Tafelronde 155 Almere is een groep enthousiaste heren die zich inzetten voor de stad. Deze groep heren zetten zich geheel belangeloos in voor de organisatie van het Running Dinner Almere en ondersteunen hiermee de lokale goede doelen die meedoen. Vorig jaar mocht de Tafelronde 155 Almere een mooie waardecheque van maar liefst 8.000 euro overhandigen aan het Gouden Dagen project van Polderburen. De komende editie vindt plaats op 28 februari 2019 en wederom in het stadshart van Almere. Je bent van harte welkom om hieraan deel te nemen!

Lees meer

Belangrijke mijlpaal voor Almere en Floriade

Gemeente en Amvest tekenen samenwerkingsovereenkomst

De CEO van Amvest, de burgemeester en wethouder Ypma van de gemeente Almere hebben jongstleden 20 december hun handtekening gezet onder de Ontwikkelingsovereenkomst Floriade. Daarmee heeft de gemeente een krachtige motor aan boord gehaald om te starten met de werkzaamheden voor de wereld tuinbouw tentoonstelling in 2022. Over drie en een half jaar zal het terrein worden omgetoverd in een prachtig kleurrijk gebied met bomen en bloemenpracht, waar 2 miljoen bezoekers worden verwacht.

Lees meer

Uitnodiging: denk mee over de visie op mobiliteit (verkeer & vervoer) in Almere!

...door het spelen van een 'serious game'.

Achtergrond
De gemeente Almere werkt aan een nieuwe visie op het gebied van mobiliteit, verkeer en vervoer. Hiervoor is de gemeente zeer geïnteresseerd in uw mening en ideeën over de diverse onderwerpen op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid. Om een goed beeld te krijgen hebben wij een speciale Game ontwikkeld. Tijdens het spel maak je keuzes tussen concrete dilemma’s. 

Lees meer

Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93