Almeerse werkgelegenheid stijgt met 3000 banen

Het aantal banen en vestigingen is niet eerder zo groot geweest. De werkgelegenheid in Almere is gegroeid naar 85.000 banen en 21.000 bedrijfsvestigingen. Dat is een toename van ruim 3.000 banen en 1500 vestigingen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit het werkgelegenheidsonderzoek van provincie Flevoland. De groei komt voor een groot deel van startende zzp’ers en bedrijven van twee tot vier medewerkers. De sectoren handel, gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening zijn het grootst en groeien het hardst.

Lees meer

Samenwerking VBA leden

Eind 2019 en nog steeds bezield ondernemer?
Onze VBA leden Robert Jan de Roo en Kees van der Wal horen het regelmatig van hun klanten. Aan het begin van het jaar én na de vakantieperiode zijn zij vaak vol nieuwe plannen. Maar wat is er vandaag de dag van terecht gekomen? Tot op zekere hoogte worden we hierbij regelmatig overgeleverd aan de waan van de dag.
Robert Jan en Kees gaan daarom op 21 november een gezonde ontbijttafel klaarzetten voor 4 bevlogen ondernemers die leidinggeven aan hun organisatie.

Lees meer

Zwart verzuim & Arbeidsrecht

Donderdag 31 oktober organiseerde de HR themakring van de Vereniging Bedrijfskring Almere een informatieve bijeenkomst met als thema ‘Zwart Verzuim en het arbeidsrecht’. Dertig ondernemers maakten van de uitnodiging gebruik en schoven aan. Het werd een verrassende bijeenkomst waarbij meerdere aspecten van het onderwerp aan de orde kwamen.

Lees meer

Comakership Meetingpoint

Op dinsdag 26 november kunt u onze talentvolle en gemotiveerde studenten ontmoeten, spreken en 'rekruteren' die straks voor uw organisatie een vraagstuk oppakken, onderzoeken én beantwoorden. Denk aan zaken waar u tegenaan loopt of uitdagingen die u (nog) beter onderzocht wilt hebben. Als uw medewerkers te druk zijn of u mist de expertise, dan bijten onze studenten zich graag vast in uw opdracht. Uitwisseling van kennis tussen onze studenten en uw organisatie staat centraal: met de studenten haalt u inventieve ideeën en de laatste theoretische kennis in huis én u investeert in de medewerkers van de toekomst.

Lees meer

Nieuwe Inspiration Academy op 11 november

Wil jij het verschil maken in een organisatie? Een organisatie helpen met processen of zorgen voor een soepele en veilige IT-omgeving? Laat je inspireren tijdens een nieuwe en unieke Inspiration Academy op 11 november aanstaande, georganiseerd in samenwerking met Almere City FC en Lenard & Lenard. Ontdek wat voor een “doener” jij bent!

Lees meer

Ondernemersdag Almere

Het kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle starters, ZZP’ers en small business ondernemers in samenwerking met het Ondernemersplein (Gemeente Almere).

Jouw ideeën delen, je oriënteren, tips en adviezen ontvangen van ervaren ondernemers. Voor al deze dingen kun je op zaterdag 23 november terecht bij de Ondernemersdag en dat dan ook nog eens bij jou in de buurt, in Almere. Breid jouw netwerk uit en laat je inspireren tijdens de seminars. En weet je wat het je kost? Helemaal niks! 

Lees meer

VBA Zakenuurtje een schot in de roos bij SEC Outdoorpark Almere

Dinsdag 29 oktober, de laatste dinsdag van de maand, vond het VBA Zakenuurtje plaats bij Outdoorpark SEC Almere. Eigenaresse Joy Both, en haar gedreven medewerkers, heette een vijftigtal VBA-leden van harte welkom om ons kennis te laten maken met haar bedrijf.

Outdoorpark SEC Almere is een oase van rust en dat terwijl auto’s de A-6 op luttele honderden meters voorbij razen. In de afgelopen jaren is het Survival Park uitgegroeid tot een terrein van 50.000 m2 met allerlei actieve en ontspannende activiteiten. Van gezellig groepsuitje tot stoere survival, alles is mogelijk.

Lees meer

Global Entrepreneurship Week 2019

Tijdens de Global Entrepreneurship Week biedt Windesheim in Almere van 19 t/m 21 november workshops aan rondom het thema ondernemerschap. Voor deze speciale gelegenheid zijn zowel studenten als niet-studenten welkom. Meld je snel aan als je hier bij wilt zijn!

Lees meer

Business & Dinner Flevolandse Zakenvrouwen

Door het nieuwe bestuur is achter de schermen hard gewerkt. De toekomst en visie voor de toekomst is uitgewerkt en het bestuur van de Flevolandse Zakenvrouwen wil nu graag jouw mening weten over de nieuwe koers. Hiertoe organiseren zij op donderdag 14 november een walking dinner, dat aangeboden wordt door Sligro. Het belooft allesbehalve een saaie avond te worden. In groepjes ga jij, als zakenvrouw, je suggesties en ideeën opschrijven. Natuurlijk is er ook tijd om bij te praten en te netwerken.

Lees meer

Vis à Vis presenteert Deep Ocean

Van 9 januari t/m 29 februari 2020 opent Vis à Vis de poorten voor een ervaring die je niet snel zult vergeten. Vis à Vis Adventures presenteert zich met haar team als dichters van het zuiverste water. Vergeet niet op tijd te boeken, want de kaarten zwemmen de deur uit.

Lees meer

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93