VBA thema kring: Onderwijs en Arbeidsmarkt

Zoals aangekondigd in de Algemene Leden Vergadering eind 2018 is de VBA de afgelopen maanden, in samenwerking met diverse stakeholders, bezig geweest met de oprichting van de Themakring Onderwijs en Arbeidsmarkt.

Lees meer

Growing Green Cities Expeditie 2019

Zaterdag 9 maart organiseerde Growing Green Cities een expeditie op stadslandgoed De Kemphaan. Zo’n 50 vooral oudere Almeerders hadden zich voor deelname opgegeven. Na welkom te zijn geheten door Monique van der Plas, programmamanager Floriade Almere 2022, werden de deelnemers naar de eerste stop gereden door de elektrische Beverbus.

Lees meer

VBA steunt IT-Lympics 2019 en daagt haar leden uit om mee te doen

Vorig jaar een groot succes en dit jaar dus weer: IT-Lympics 2019 (8 t/m 12 april)

In de week vanaf maandag 8 april 2019 organiseert Windesheim Flevoland, samen met het Almeerse bedrijfsleven de IT-Lympics 2019.
De IT-Lympics is een sportevenement voor eerstejaars Windesheimstudenten HBO-ICT en Associate Degree Software Development.

Lees meer

VRIJWILLIGER VAN DE MAAND: TILLY SCHOLTZE

Tijdens het zeer geslaagde VBA-Zakenuurtje bij de Wijnkelder eind februari, vroeg Hank Ydema of ik als lid van de MVO Themakring mezelf zou willen voorstellen in de rubriek "Vrijwilliger van de maand". Slik, ik zet liever anderen in de schijnwerpers, het is echter wel een mooie manier om iets over de MVO Themakring te vertellen en die kans grijp ik graag aan.

Lees meer

Studenten MBO College Poort behalen bronzen medaille tijdens NK Skills Heroes Internationaal Ondernemer

Studenten Kelvyn Frisch en Lorenzo Sandvliet van de opleiding Junior Assistant Internationaal Ondernemen op MBO College Poort zijn als derde geëindigd tijdens het NK Skills Heroes Internationaal Ondernemer. Tijdens deze landelijke mbo-vakwedstrijd streden achttien studenten van negen mbo-instellingen uit heel Nederland om het Nederlands Kampioenschap. Als opdracht moesten de finalisten een businessplan schrijven. Het NK werd gewonnen door het Albeda College uit Rotterdam. De wedstrijd werd georganiseerd door WorldSkills Netherlands en vond plaats op MBO College Poort van het ROC van Flevoland in Almere Poort. 

Lees meer

DigiTrans organiseert workshops Privacy & Informatiebeveiliging

Wat moet je weten over privacy!
Iedere ondernemer verwerkt gegevens die mogelijk te herleiden zijn naar een persoon. De zogenaamde persoonsgegevens. Deze lopen uiteen in het hebben van businesscards tot financiële en medische gegevens en nog veel meer. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft mensen daarom meer rechten en bedrijven meer plichten.

Lees meer

Almere geeft energie; gratis zonnepanelenscan voor Almeerse bedrijven

Zonnepanelen op daken worden steeds vanzelfsprekender. Het is tegenwoordig lastig om in Almere een woonwijk te vinden waar u geen panelen op een dak ziet. Ook steeds meer bedrijven wekken hun eigen energie op en nemen energiebesparende maatregelen in en op hun bedrijfspand. En gelijk hebben ze! Ondernemers kunnen tot wel 1/3 besparen op hun energierekening.

Lees meer

SNS Sportgala

De Almeerse Sportverkiezingen en het SNS Sportgala worden jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf van de gemeente Almere. Het gala wordt mede mogelijk gemaakt door SNS Bank, Baljetgroep en Vereniging Bedrijfskring Almere. Voorafgaand aan het Sportgala vond de Businessmeeting plaats. Deze keer werd de bijeenkomst humorvol ingestoken door niemand minder dan Peter Heerschop; cabaretier, programmamaker, acteur, schrijver én voormalig gymleraar op het Echnaton College in Almere. Hij bracht op ludieke en tevens gevoelige manier de relatie tussen sport en ondernemen naar voren. Het publiek was ruim een uur muisstil en genoot van zijn voordracht.

Lees meer

Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93