Almeerse ondernemers flink positiever over ondernemersklimaat

Ondernemers uit Almere zijn de afgelopen jaren behoorlijk positiever geworden over het ondernemersklimaat in de stad. Het gemiddelde rapportcijfer kwam in 2018 uit op een 7-, in 2016 was dat nog 5,9. Twee derde van de ondernemers waardeert het klimaat om te ondernemen in Almere met een cijfer tussen de 7 en 9. Dat blijkt uit de tweede Ondernemerspeiling van de gemeente. Ook waarderen de ondernemers de dienstverlening van de gemeente een stuk beter: gemiddeld een 6,4, ten opzichte van een 5,8 in 2016.

Lees meer

VBA Algemene Ledenvergadering

Op dinsdag 29 mei vindt de eerste Algemene Ledenvergadering van 2018 plaats. We zijn best trots en dat willen we graag met u delen.
We sluiten weer af met het zakenuurtje waar u ook onze nieuwe leden kunt ontmoeten. Dat alles onder het genot van wat achtergrondmuziek, een drankje en lekkere hapjes van restaurant De Kapitein.

Lees meer

Lelystad Airport gaat door!

Lelystad Airport gaat door en daar zijn velen heel blij mee. De commissie M.E.R. heeft onlangs een positief oordeel gegeven over de inhoud van het geactualiseerde milieueffectrapport over Lelystad Airport en daarmee ligt de weg voor de opening open.
Om dit heugelijke nieuws een ludiek tintje te geven is er een spandoek opgehangen naast het naamboord van Lelystad Airport! Vanaf nu kan iedereen zien dat Lelystad Airport door gaat en daar zijn velen erg trots op.

Deeltijdaanbod in Almere groeit

Kom naar de open avond van Windesheim Flevoland

Het aanbod aan deeltijdstudie bij hogeschool Windesheim Flevoland groeit. Daarom vindt op dinsdag 29 mei voor het eerst een open avond plaats voor werkenden én voor studiekiezers die om wat voor reden dan ook niet fulltime kunnen of willen studeren. Van 19.00 tot 20.30 uur kunnen zij in Almere volop kennismaken met een groeiend aanbod aan deeltijdstudies op hbo-niveau.

Lees meer

Bedrijfsterrein Lagekant behaalt Keurmerk Veilig Ondernemen

Begin mei 2018 heeft Bedrijfsterrein Lage Kant het Keurmerk Veilig Ondernemen ‘Bedrijventerreinen Continu Samenwerken behaald’. Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B (B = Bedrijfsterrein) te behalen, is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en bijvoorbeeld parkeermanagement, afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Dit levert een veiliger omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade op de bedrijfsterreinen.

Uitreiking Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) aan Randstad

Dinsdag 14 november werden bij Recycleperron De Vaart tijdens de jaarlijkse Veiligheidsdag de Keurmerken voor het Veilig Ondernemen uitgereikt aan de Bedrijventerreinen. Deze feestelijke gebeurtenis werd omlijst door een informatieve veiligheidsmarkt, tot stand gebracht door samenwerking tussen Gemeente Almere (met projectsecretaris KVO Ingrid Stiphout als grote motor) en de VBA.

Lees meer

Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93