Botterrace | 2 september 2022

Botterrace  Het is hoog tijd voor een avontuurlijk feestje, de botterrace op vrijdag 2 september. Het mag weer en het moet weer. We hebben lang genoeg gezoomd en gemaild.
U wilt uw contacten en relaties weer gewoon spreken. We rekenen weer op zo’n zonnige septemberdag. Het is raar, maar boven Haven, is het vaker mooi weer dan elders in de stad. Die dag is voor u, met 20 of meer botters wedstrijdvaren op het Gooimeer, U met uw botter en uw gasten. Probeert u maar te winnen van de botter van de burgemeester, want die vaart op onze Almeerse Botter AM1. Weer of geen weer, we gaan hardzeilen.
Prijsuitreiking en borrel daarna. Haak ook aan!

Botterrace 2022
De ruim 20 botters komen meestal van ‘Zuidwal’ stadjes aan de voormalige Zuiderzee. Van Kampen tot Almere. De kunst is zeilend als eerste starten. Bemoeit u zich er maar niet mee hoe dan, want aan boord heerst geen democratie, zelfs geen overleg. De schipper is de baas. Zijn of haar communicatie competenties beperken zich tot commando’s geven. En die volg je op. Uw hulp wordt daarbij zeer gewaardeerd door de bemanning, met zeil hijsen, zwaard in of op, schoten aan of vieren. In theorie zou de schipper u het roer toe kunnen vertrouwen, maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. De schipper wil namelijk winnen en dat kan alleen een schipper, vinden schippers.

Eigenwijs volkje, bottermensen.


Programma Vrijdag 2 september

•11.00:  Ontvangst met aangeklede koffie in de tent naast Restaurant Bakboord. U treft de schipper aan van uw botter.

12.00:  Welkomstwoord, uitleg, opening door de Burgemeester
12.30:  Bevoorraden schepen, inschepen, vertrek van de vloot naar het Gooimeer

13.30: Start wedstrijd

16.00: Terugvaart van de vloot

16.30: Borrel en prijsuitreiking

Kosten: 162,50 euro per persoon

De VBA heeft ieder jaar een aantal boten gereserveerd, dus vol is vol.

Meld je daarom nu snel aan!

Evenement Eigenschappen

Startdatum 02-09-2022 10:00
Einddatum 02-09-2022 23:00
Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection