Candidatemarketing, wat beweegt de sollicitant?!

Candidatemarketing, wat beweegt de sollicitant?! De VBA Themakring HR nodigt u uit voor een inspirerende kennissessie op maandag 1 april 2019. Het invullen van vacatures loopt wel eens anders dan dat we als organisatie zouden willen. Hoe krijgen we de beste kandidaat aan tafel? Wat beweegt de sollicitant nu écht in het solliciteren?

In deze kennissessie is Aaltje Vincent, jobmarketing- en sollicitatie-expert aan het woord. Aaltje is als spreker, trainer en schrijfster, iemand die bruggen slaat tussen mensen die nieuw werk willen veroveren en selecteurs die de pareltjes op de arbeidsmarkt zoeken. Ze kent de sollicitant en zijn weg, de candidate journey, als geen ander.

Vanuit haar vakmanschap zal Aaltje het HR-werkveld op enthousiaste wijze volledig informeren over Candidatemarketing. Naast HR professionals zijn directie en geïnteresseerde leidinggevenden, die regelmatig in een sollicitatieproces meedraaien om de juiste kandidaat te vinden, ook van harte welkom op deze kennissessie in de Nieuwe Bibliotheek.

Candidatemarketing is werven vanuit het perspectief van de sollicitant, zodat de beste kandidaten bij je solliciteren. Aaltje neem de deelnemers aan deze bijeenkomst mee in een simpel model met enorm veel mogelijkheden die nu vaak nog niet worden benut.

Wij gaan alles horen over het KETS-model©:
  • · Kennis – hoe de sollicitant zichzelf optimaal kan selecteren: ben ik de beste kandidaat?
  • · Eenvoud – hoe maak je het solliciteren voor sollicitanten écht laagdrempelig?
  • · Transparantie – sollicitanten willen transparantie op het proces, hoe doe je dit en wat werkt?
  • · Snelheid – met welke snelheid in je interne proces bind je sollicitanten?

Het model kent 150 facetten waar er tijdens deze mijn sessie zo’n 40 van worden aan bod komen. Op een speelse en bovenal interactieve manier wordt er een spiegel voor gehouden en ontdekken de deelnemers wat je organisatie al goed doet en wat er nog veel beter kan om de beste kandidaten aan te trekken. Iedereen gaat naar huis met concrete handvatten om meteen mee aan de slag te kunnen gaan in eigen organisatie!

Vanuit haar decennia werken met tienduizenden sollicitanten neemt Aaltje ons mee in hoe je sollicitanten raakt!

Het programma:

15.30 – 15.50 uur Inloop met koffie/thee
16.00 – 17.00 uur Candidatemarketing, wat beweegt de sollicitant?! (Spreker: Aaltje Vincent)
17.00 – 17.45 uur Netwerkborrel

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek Almere-stad, Stadhuisplein 101, 1315 XC Almere

Deze kennissessie georganiseerd door de VBA HR-Kring wordt aangeboden door de VBA en de Nieuwe Bibliotheek. Naast VBA-leden, zijn ook relaties van de Nieuwe Bibliotheek en niet VBA-leden welkom. Aanmelding vooraf is noodzakelijk!

Wanneer je bent ingeschreven voor de bijeenkomst rekenen wij op je komst. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen dan kun je tot drie werkdagen voorafgaande aan de bijeenkomst kosteloos afmelden via Bij niet of niet tijdig afmelden, wordt er € 25 in rekening gebracht voor de gemaakte kosten.

Wij hopen u graag te verwelkomen op 1 april in de Nieuwe Bibliotheek! 

Meer over Aaltje Vincent:
Aaltje volgt decennia lang dagelijks de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in recruitment en in het solliciteren op de voet en deelt dit via coaching, training, spreken, blogs, updates, boeken en in de landelijke pers. Aaltje is bestseller auteur van acht boeken, waaronder bestsellers als ‘Jobmarketing 3.0’ en ‘Solliciteren via LinkedIn’ze heeft 83.000 boeken verkocht, 10.000 lezers via de bibliotheek bereikt, honderden mensen begeleid naar nieuw werk, 2.500 vakcollega’s getraind en in haar masterclasses 30.000 deelnemers geïnspireerd.

Aaltje is als Almeerse genomineerd voor “Vrouw-in-de-media Award 2018”.

Aaltje Vincent

Evenement Eigenschappen

Startdatum 01-04-2019 15:30
Einddatum 01-04-2019 17:45
Locatie De Nieuwe Bibliotheek
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93