Flevo Campus Meet-Updag: meerdere inspirerende sessies op één dag

Flevo Campus Meet-Updag: meerdere inspirerende sessies op één dag

Wat zijn Flevo Campus Meet-Ups?
Flevo Campus ontwerpt het stedelijk voedselsysteem van de toekomst. We faciliteren onderzoek en organiseren digitale en fysieke bijeenkomsten waar voedselexperts uit binnen- en buitenland bij elkaar komen om onderzoeken en ontwikkelingen te bespreken. Dit doen we het hele jaar door, en één dag per jaar komen we samen voor een digitale Meet-up ‘marathon’: de Meet-Updag.


Op 14 april komt een vijftal onderwerpen aan bod en spreken we verschillende experts (van boeren tot onderzoekers tot beleidsmakers). Als kijker kun je al je vragen afvuren op deze experts.

Programma 14 april 2021
Op woensdag 14 april bespreken we de stand van zaken in Flevo Campus onderzoeken. Je kunt alle onderwerpen achter elkaar bekijken of inschakelen voor één onderzoek. Zie hier het volledig (voorlopige) programma.

Aan bod komt bijvoorbeeld:

Wijnteelt in Flevoland: kan je wijn verbouwen in een koud kil kikkerland als Nederland? En dan ook nog eens in die vochtige, tochtige Flevopolder? Voor Silvia Anthonj, wijnproducent in Lelystad, lijdt het antwoord op die vraag geen enkele twijfel: ‘Natúúrlijk kan dat! Er zijn in Flevoland zes commerciële wijngaarden. De oudste bestaat al 20 jaar. En nee, je bent zeker niet de enige die verbaasd is, maar de tijden zijn veranderd.’

Sopropo onder glas: al jarenlang wordt in onverwarmde kassen in Almere sopropo geteeld, ook wel bitter gourd genoemd. Vanuit Horizon Flevoland wordt onderzoek gedaan naar het verlengen van de houdbaarheid van deze bijzondere groente. Chef Judith Cyrus groeide op met sopropo en ontwikkelde een aantal recepten die de Surinaamse cultuur eer aandoen.

Verder gaan we in op ‘natte’ teelt of aquafarming ((hoe) kun je viskweek combineren met de teelt met zilte groenten en kruiden?) en presenteren de deelnemers van de Flevo Campus Think Tank hun aanbevelingen voor de 'voedselparagraaf' van het nieuwe, nog te schrijven regeerakkoord.

Als je je aanmeldt via dit formulier, blijf je op de hoogte van alle programma-updates. Je ontvangt achtergrondinformatie bij de meet-ups (interviews, onderzoeken) én je krijgt kort van tevoren een handige meekijklink in je mail. Voor de organisatie is het prettig om te weten wie er meekijken.

Heel graag tot de 14e!
Team Flevo Campus

P.S. Vorig jaar organiseerden we ook een Meet-Updag. Die kun je hier terugkijken!

Evenement Eigenschappen

Startdatum 14-04-2021 10:00
Einddatum 14-04-2021 15:00
Locatie Online

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection