Windesheim Honours Programme

Windesheim Honours Programme

Braindrain. Je hebt het woord vast eerder langs zien komen. Het woord beschrijft het wegtrekken van talenten. In dit geval talenten uit Flevoland. De provincie barst van het talent. In alle lagen van de samenleving. Maar toch kijken veel Flevolanders naar steden buiten de provincie als ze zoeken naar een leuke studie, een uitdagende stage of een droombaan. Doodzonde, want de provincie barst van de mogelijkheden.

De projectgroep van het Honours Programme ‘Sustainable Society’ van Windesheim Flevoland, wil hier verandering in brengen. Zij geloven dat de bedrijven in Flevoland zichtbaarder moeten worden voor de studenten. Weten de studenten wel wat er allemaal te vinden is in Flevoland?

Om hieraan bij te dragen organiseren zij op 27 februari een interactief evenement. Tijdens dit evenement krijgen bedrijven volop de mogelijkheid om direct in contact te komen met studenten. Wat willen zij? Wat zoeken zij in een toekomstige baan? Kijken studenten alleen maar naar innovatieve en duurzame bedrijven? Is een leven lang voor dezelfde werkgever werken nog wel van deze tijd?

Dit is een opsomming van enkele vragen die besproken gaan worden tijdens dit evenement. De belangrijkste vraag voor bedrijven is: hoe krijg ik dit talent binnen mijn bedrijf? Geen lange lezingen over strategieën die je als bedrijf zou moeten toepassen, maar direct contact met de studenten. Je kunt dus met al je vragen bij hen terecht. En zij hebben natuurlijk ook vragen voor de bedrijven, want studenten zijn altijd op zoek naar een leuke stage of een uitdagende baan.

Programma
16:00 uur inloop
16:15 uur opening
16:30 uur eerste ronde stellingen rond de tafel
17:00 uur korte pauze (koffie+thee)
17:10 uur tweede ronde stellingen
17:40 uur korte pauze (koffie+thee)
18:10 uur speeddatespel tijdens borrel
18:30 uur einde spel en vervolg borrel
19:00 uur einde

Dit evenement is voor eindverantwoordelijken Flevolandse bedrijven en HBO studenten Windesheim en wordt georganiseerd door Windesheim Honours Programme.

Voor aanmelden en informatie kun je mailen naar

Evenement Eigenschappen

Startdatum 27-02-2020 16:00
Einddatum 27-02-2020 19:00
Locatie Lelystad Airport

Locatie Kaart

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93