Flevo Campus Summer School 2019

Flevo Campus Summer School 2019

Wat is de smaak van Flevoland?
Ben jij student of young professional en wil je alles leren over voedsel, landbouw, eten, smaken en eetcultuur? Vind je het leuk om samen met anderen op zoek te gaan naar vernieuwende antwoorden op de voedselvraagstukken van de toekomst? En ben je benieuwd naar alle verhalen van producenten, chefs en verwerkers achter ogenschijnlijk alledaagse producten? Doe dan mee met de Flevo Campus Summer School: een intensief, superleerzaam vierdaags programma voor studenten en young professionals. We nemen je mee op reis door de polder en prikkelen al je zintuigen, terwijl je gezamenlijk de smaak van Flevoland ontdekt en uiteindelijk presenteert tijdens een fantastisch culinair event.

De polder in
Als relatief nieuwe stad in een iets oudere provincie, wil Almere een van de meest groene en gezonde steden van de wereld worden. Almere bevindt zich op het grensvlak van een grootschalig land- en tuinbouwgebied aan de ene kant en de metropoolregio Amsterdam aan de andere kant. Een bijzondere plek: allerlei invloeden komen hier samen, de pioniersgeest waart nog altijd door de polder, en er is veel ruimte voor ontwikkeling.

Tegelijkertijd hebben Almere en de Flevopolder in hun korte bestaan nog geen duidelijke voedselidentiteit ontwikkeld. Om de ambitie een van de meest groene en gezonde stad te worden te vervullen, vragen Almere en de Flevo Campus de denkkracht en creativiteit van studenten en young professionals.

Flevo Campus Summer School 2019
We nemen je mee op excursie door de Flevopolder, je krijgt interactieve colleges van experts en gaat samen koken met bekende chefs om te ruiken, voelen, proeven, horen en zien wat het Flevoland te bieden heeft. En dat is veel: Flevoland is een uiterst vruchtbaar en rijk gebied, niet alleen voor landbouw, tuinbouw en visserij, maar ook in cultureel opzicht.

Programma
Het programma van de Flevo Campus Summer School bestaat uit verschillende elementen:

  • Kennis opdoen vanuit de bestaande en de vernieuwende praktijk
  • Inspirerende bezoeken aan bedrijven en ontmoetingen met chefs, boeren, voedselondernemers, wetenschappers, etc.
  • Wetenschappelijke basis
  • Persoonlijke ontwikkeling door samenwerking en in verschillende workshops

Klik hier voor meer informatie.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 27-08-2019 09:00
Einddatum 30-08-2019 17:00
Locatie De locatie staat in de beschrijving
Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection