Floriade Fietstocht: een reis langs groene initiatieven

Floriade Fietstocht: een reis langs groene initiatieven

Floriade Fietstocht: een reis langs groene initiatieven
Tochten van 7, 25 en 100 kilometer
Op 16 juni organiseert FRTC Almere samen met de gemeentelijke Floriade-organisatie een nieuw fietsevenement: de Floriade Fietstocht.

De Floriade Fietstocht bestaat uit drie routes. Recreanten op de stadsfiets of e-bike kunnen kiezen tussen een route van 7 kilometer (Rondje Weerwater) of 25 kilometer (met stops bij allerlei groene initiatieven in de stad). Voor de sportieve fietser is er een aantrekkelijke route van 100km met verrassende stopplaatsen in Amsterdam Zuidoost en in de Gooi en Vechtstreek. Op deze stopplaatsen kom je meer te weten over het voedsel in de toekomst en over verrassend groen in onze omgeving. De toertocht op de racefiets start tussen 9.00 en 10.00 uur vanaf het Floriade-paviljoen aan de Sturmeyweg. Het Floriade-paviljoen is ook het eindpunt van de route.

Neem je liever deel aan een kortere route? Vanaf 10.00 uur start de ronde van ongeveer 25km. Ook deze route begint en eindigt bij het Floriade-paviljoen. Tijdens de tocht kun je op een viertal Growing Green-locaties in Almere stoppen om je te laten informeren over de activiteiten ter plekke. Natuurlijk is er bij elke stop iets bijzonders, en bij de finish ontvang je een aandenken van deelname. De derde route is een ontspannen ronde van 7 km dwars door het Rondje Weerwater. Onderweg kan je bij diverse ondernemers stoppen.

De Floriade Fietstocht is een mooie kans om ontspannen te bewegen en je eigen stad en regio beter te leren kennen! De fietstocht maakt onderdeel uit van het Floriade Festival dat op 16 en 17 juni plaatsvindt. De Floriade Fietstocht zal bij succes tot en met 2022 (het jaar van de expo) jaarlijks plaatsvinden. Meer informatie over het Floriade Festival volgt binnenkort, hou de website in de gaten voor updates.

Doe jij mee? Deelname is gratis. Voor de route van 7 km is aanmelding niet nodig. Voor de tochten van 25 en 100 km wel. 

Voor meer informatie en aanmelden klik je hier

Evenement Eigenschappen

Startdatum 16-06-2018 10:00
Locatie Floriade Paviljoen

Locatie Kaart

Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93