Ledenactiviteiten

24
okt
2018

24-10-2018 15:30 -20:00
De locatie staat in de beschrijving
Bezoek Penitentiaire Inrichting (PI) Lelystad Op woensdag 24 oktober ben je van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Penitentiaire Inrichting (PI) Lelystad.

Ben je ook zo benieuwd hoe het er in een gevangenis aan toe gaat? Wat doen de gedetineerden eigenlijk elke dag? Zijn het allemaal zware jongens? En wat kunnen de gedetineerden na hechtenis betekenen voor de maatschappij? Dit is je kans om de gevangenis in Lelystad te bezoeken!

De inrichting is gericht op het re-integreren van gedetineerden. Dat doen ze door vooral ook de verbinding te leggen met ‘buiten’. Want, een gedetineerde is gewoon een medeburger en komt vroeg of laat weer vrij. Wist je dat de PI daarom opleidingen aanbiedt? Onze gastheer Jan Wind neemt je graag mee in de positie en de rol van de gevangenis. Na afloop van de presentatie organiseren wij een rondleiding door de gevangenis.

Tot slot kun je, onder het genot van een buffet en een drankje, netwerken met andere ondernemers.

Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met BKU, OVG, BAN, OVDD, BKZ, VBA, BKL en FlevolandWerkt! georganiseerd.

We zien je graag op 24 oktober vanaf 15.30 uur in Lelystad!
25
okt
2018

25-10-2018 17:30
Lancering Main Energie Business Challenge 2019 Op donderdag 25 oktober vindt de lancering plaats van de vierde editie van de Main Energie Business Challenge en ook in 2019 is er weer gekozen voor een mooie bestemming. Het wordt ongetwijfeld weer een geweldige rit met bijzondere momenten, vooral heel veel lachen en natuurlijk met als ultieme doel: gezamenlijk zoveel mogelijk geld ophalen voor een geweldig doel.

U bent uitgenodigd om de lancering bij te wonen. Er wordt dan bekend gemaakt voor welk goed doel er wordt gereden, voor welke bestemmi

Wil je aanwezig zijn bij de lancering, meld je dan aan via email: of via WhatsApp van Ruud Schönhage 06 2275 7726 en geef aan met wie je dan langskomt.

De lancering vindt plaats bij View Almere, Bergsmapad 1, 1324 ZK Almere.

Almere Deze Week zal via krant en online regelmatig verslag doen over de ontwikkelingen en de toer zelf.
02
nov
2018

02-11-2018 - 07-11-2018
VNO-NCW Midden (leden)reis 2018: Argentinië!

Na de zeer interessante (leden)reizen naar onder andere Shanghai, Brazilië, Rusland, Dubai, India, IJsland & New York en afgelopen jaar Zuid-Afrika, heeft VNO-NCW Midden - samen met Rientjes & Partners - dit jaar gekozen af te reizen naar het indrukwekkende Argentinië! De (leden)reis vindt plaats van 2 tot en met 7 november 2018.

Argentinië is de tweede economie van Zuid-Amerika. Kansrijke sectoren in het land zijn onder meer milieutechnologie, landbouw, voedingsmiddelenindustrie, water, infrastructuur, logistiek en ICT.

In het zesdaagse programma bezoeken we Buenos Aires en omgeving, waar u de zakelijke kansen van Argentinië ontdekt door middel van interessante bedrijfsbezoeken en netwerkgelegenheden. Daarnaast maakt u uiteraard ook kennis met de Argentijnse cultuur.

Op de website van VNO NCW kunt u het globale programma bekijken en u aanmelden voor deze VNO-NCW Midden (leden)reis naar Argentinië. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een bezoek aan de streek Patagonië; meer informatie hierover vindt u onder het kopje reissom.

We nodigen u van harte uit op deze inspirerende reis en hopen u te mogen begroeten in het prachtige Argentinië!

Voor meer informatie en aanmelden klikt u hier.

03
nov
2018

03-11-2018 10:00 -16:00
 3de open dag Lelystad Airport in teken van innovatie Deze zomer konden dagjesmensen al eerder een kijkje nemen hoe het staat met de bouw van Lelystad Airport. Met name de passagiersterminal, die zich nu in de laatste bouwfase bevindt. De open dag van zaterdag 3 november staat echter voornamelijk in het teken van innovatie.

Tijdens de infodag is er een hoop te beleven, of beter gezegd: Er is een hoop informatie beschikbaar. Alle betrokken partijen zoals Rijkswaterstaat, de gemeente, de provincie, het bouwbedrijf en anderen, zijn aanwezig om het een en ander te vertellen over de bouw, de logistiek, werkgelegenheid en de natuur in de omgeving. U kunt dus alles te weten komen wat u nog wilt weten over Lelystad Airport.

Verder krijgt u bij aankomst een boardingpass die korting geeft op het naastgelegen luchtvaartmuseum Aviodrome en er zijn ook leuke activiteiten voor kinderen. Meer informatie vindt u op www.uitbreidinglelystadairport.nl en op Facebook @lelystadairport.

Lelystad Airport is bereikbaar via de N302 (afslag 10 vanaf de A6) of vanaf station Lelystad Centraal met de nieuwe shuttlebus die de huidige lijn 7 moet gaan vervangen.
05
nov
2018

05-11-2018 15:30 -18:15
Dialoogsessie   “Help!! Mijn bedrijf groeit!!”

Werk je als ondernemer keihard met je team aan de groei van je bedrijf? Dat kan soms gepaard gaan met groeistuipen. Soms moet je dan even uit de waan van de dag stappen en met een frisse blik naar je business kijken. Daardoor vergroot je de kans dat je zicht krijgt of dit zich ook vertaalt naar waardegroei EN hoe je daarop zelf de regie kunt nemen.
Tijdens de dialoogsessie “Help!! Mijn bedrijf groeit!!”, ga je samen met andere ondernemers aan de slag.

 

Herken je jezelf in het volgende?
• Jouw bedrijf is al meer dan 3 jaar actief
• Je werkt keihard met een team van minimaal 3 werknemers in loondienst
• Je bent gevoelig voor groei kansen
• Je onderschrijft het motto: delen is het nieuwe vermenigvuldigen
• Jouw bedrijf is gevestigd in Almere

Dan nodigen wij je van harte uit voor onze dialoogsessie op 5 november a.s.

Wat kun je verwachten?
Na de nodige dosis kennis en inspiratie, ga je samen met de andere deelnemers in dialoog en aan de slag met jouw groeikansen en mogelijkheden. Je verlaat de sessie met handige tips, nieuwe contacten en jouw call to actionplan. Drs. Karin Kleingeld van Next level MKB is de host van de dialoogsessie. Aansluitend is er een netwerkborrel.

Locatie
Okkerse & Schop Advocaten
Versterkerstraat 4B
1322 AP Almere

Wanneer
Maandag 5 november van 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) tot 18:15 uur. Aansluitend is er een netwerkborrel met een hapje.

Kosten
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden

Programma en Aanmelden
De dialoogsessie is kleinschalig van opzet met een beperkt aantal deelnemers aan de tafels.
Je kan je aanmelden via het e-mailadres;

Organisatie
De dialoogsessie “Help!! Mijn bedrijf groeit!!” wordt georganiseerd door het Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering in samenwerking met Rabobank Almere en Okkerse & Schop Advocaten.

 

09
nov
2018

09-11-2018 09:15 -18:00
De Reehorst
De Reehorst
Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede, Netherlands
tickets nu in de voorverkoop
Workshop Van Irritatie naar Integratie - Robert Jan de Roo HSP Congres 2018 Workshop: Van irritatie tot integratie. HSP werknemers hebben een gave die je positief kunt inzetten.

Onder het motto: HSP, daar kan ik wél wat mee! geeft Robert Jan de Roo deze workshop.
227.00
12
nov
2018

12-11-2018 - 17-11-2018
Flevoland viert ondernemerschap! De Global Entrepreneurship Week komt voor de tweede keer naar Flevoland. Vanaf maandag 12 tot en met zaterdag 17 november zijn er meer dan 12 evenementen georganiseerd in Almere Centrum om ondernemerschap te vieren. Alle evenementen zijn gratis te bezoeken en vinden zowel overdag als ’s avonds plaats. Jongeren, studenten, young professionals, startups, ondernemers en niet-ondernemers, iedereen is welkom!
Wel is het belangrijk dat iedereen zich aanmeldt via windesheimflevoland.nl/gew18 want er zijn per event een beperkt aantal plaatsen.


Opening Global Entrepreneurship Week Flevoland 2018
Maandag 12 november om 10:00 uur, gaat de Global Entrepreneurship Week Flevoland van start in Windesheim Flevoland. Ook wordt er een co-workingspace geopend waar studenten en ondernemers de hele week gratis kunnen werken.

Wat is er allemaal te doen?
De rest van de week is er van alles te doen. Zo kun je op dinsdag 13 november ontbijten bij de Floriade Breakfast Club en/of deelnemen aan workshops tijdens Culturele Zaken. Woensdag 14 november kun je in gesprek met investeerders of jouw idee pitchen tijdens de laatste Awesome Foundation Almere Pitch Night van 2018. Donderdag 15 november kun je deelnemen aan een Rabobank Masterclass Finance en successen uit Flevoland horen tijdens #girlboss, om vervolgens door te gaan naar de Bierfabriek voor een feestelijke afsluiting. Vrijdag 16 november is het de Dag van de Ondernemer. Dit wordt gevierd met een Founderslunch, waarbij lokale changemakers en decisionmakers bij elkaar komen om te lunchen. Daar kun jij ook bij zijn! Stuur jouw motivatie op naar en wie weet zit jij aan tafel met ondernemers uit Flevoland.

Alle inspiratie die je tijdens de Global Entrepreneurship Week hebt opgedaan, kun je uitwerken tijdens Startup Saturday op 17 november van 11:00 tot 16:00 uur. Ook kun je jouw ideeën met anderen delen, en kun je luisteren naar verhalen van een aantal spreker.

Meer informatie over alle evenementen zijn te vinden op windesheimflevoland.nl/gew18. Daar zijn ook alle links te vinden waar gratis tickets kunnen worden gereserveerd per evenement. Daarnaast wordt je op de hoogte gehouden via Facebook @windesheimflevoland en via Instagram @windesheimflevo.
15
nov
2018

15-11-2018 14:30 -17:00
Rabobank Lelystad
Rabobank Lelystad
Het Ravelijn 50, 8233 Lelystad, Nederland
Inspiratiesessie Gezonde Werkvloer

Op donderdag 15 november van 14.30 - 17.00 uur organiseert Sportservice Flevoland in samenwerking met de Rabobank Flevoland en JOGG-Gemeenten Lelystad en Dronten een inspiratiesessie: Gezonde werkvloer. Wilt u zich inzetten voor de vitaliteit van uw medewerkers/collega’s? Vitale werknemers zijn energiek, gelukkig, goed inzetbaar en over het algemeen minder ziek. Gunstig voor werkgever én werknemer. Maar waar begint u? En, hoe doet u dat zonder dat uw medewerkers het als bemoeizuchtig ervaren? Vitaal gedrag bestaat uit meerdere onderdelen. Gezonde voeding en voldoende bewegen zijn onderwerpen waar mensen snel aan denken. Maar vitaliteit gaat verder dan dat. Een gezonde werk/privé verhouding en het blijven uitdagen van uw medewerkers speelt ook een belangrijke rol.

Tijdens de inspiratiesessie vertellen Flevolandse bedrijven hoe zij met vitaliteit aan de slag zijn gegaan, over wat werkt en wat soms ook lastiger is. Daarnaast zijn er netwerkmomenten waarop u kennis en ervaringen met andere bedrijven uit kunt wisselen. De inspiratiesessie vindt plaats bij Rabobank Flevoland, het Ravelijn 50 in Lelystad.

17
nov
2018

17-11-2018 10:00 -17:00
De Nieuwe Bibliotheek
De Nieuwe Bibliotheek
Stadhuisplein 101, 1315 XC Almere, Nederland
Avanti: Human Library

 

Tijdens het Human Library evenement kunnen bezoekers 20-30 minuten durende gesprekken voeren met ‘Menselijke Boeken’, in het echt mensen, die te maken hebben met vooroordelen in hun dagelijkse leven. Dit alles om een mogelijkheid te bieden voor een dialoog, tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden spreken.

Wilt u meehelpen, of heeft u zelf een verhaal?
Meer informatie vindt u hier.

Bezoekadres: (op afspraak)

WTC Almere
P.J. Oudweg 4
1314 CH  Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93