05
juli
2019

Voorstelling Theatergroep Suburbia: De Nacht, De Moeder van de dag

05-07-2019 - 21-07-2019
Voorstelling Theatergroep Suburbia: De Nacht, De Moeder van de dag

'JE MOET JE LEVEN VERANDEREN'

Na de zomerhit Hebriana (2014) spelen we dit jaar opnieuw een tragikomedie van de Zweedse schrijver Lars Norén. Een moderne klassieker uit de sterke Scandinavische theatertraditie.

Zweden, de jaren '50. In de keuken van familiehotel Aurora doen vader, moeder en hun twee zoons een laatste poging elkaar te vinden.

Het is de verjaardag van de jongste zoon, David. Het is ook de dag dat vader probeert uit alle macht -en met weinig succes- achterstallige rekeningen te betalen. Het hotel staat aan de rand van een faillissement. Maar David dagdroomt liever dan te werken in het hotel. Dat maakt zijn hardwerkende broer razend. En wat is dat hardnekkige hoestje van moeder toch?

De tragikomedie De nacht, de moeder van de dag is een indringend familiedrama gedrenkt in inktzwarte humor. Met de fenomenale dialogen van één van de grootste Zweedse toneelschrijvers, Lars Norén. Centraal motto in het leven en werk van Norén is ‘je moet je leven veranderen’. In De nacht, de moeder van de dag staan alle familieleden ook aan de vooravond van onomkeerbare veranderingen in hun levens.

De zomervoorstelling is een complete avond uit op het idyllische Stadslandgoed De Kemphaan in Almere met vooraf een Zweeds diner. Je bent heerlijk buiten maar zit tijdens de voorstelling wel overdekt.

Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.

21
juli
2019

Rondleiding Floriadeterrein

21-07-2019 11:00 -13:00
Rondleiding Floriadeterrein

Wil jij met eigen ogen zien hoe het toekomstig Floriadeterrein er nu uit ziet? En wil je horen wat er de komende jaren mee gebeurt in aanloop naar de Expo in 2022? Meld je dan aan voor een van de rondleidingen over het Floriadeterrein, dat volop in ontwikkeling is.

Klik hier voor meer informatie. 

01
aug
2019

Open Coffee Almere

01-08-2019 09:00 -11:00
Open Coffee Almere OPEN COFFEE ALMERE

Open Coffee Almere is een maandelijks laagdrempelige netwerkbijeenkomst die iedere donderdag van de maand van 09:00 tot 11:00 uur plaatsvindt. Wil jij ondernemers ontmoeten in een ontspannen sfeer onder het genot van een kop koffie? We nodigen je van harte uit.
07
aug
2019

Rondleiding Floriadeterrein

07-08-2019 15:00 -17:00
Rondleiding Floriadeterrein

Wil jij met eigen ogen zien hoe het toekomstig Floriadeterrein er nu uit ziet? En wil je horen wat er de komende jaren mee gebeurt in aanloop naar de Expo in 2022? Meld je dan aan voor een van de rondleidingen over het Floriadeterrein, dat volop in ontwikkeling is.

Klik hier voor meer informatie. 

22
aug
2019

Digitrans kennissessie: Privacy voor niet privacy functionarissen en zelfstandigen (ZZP)

22-08-2019 19:00 -21:30
€95.00
Digitrans kennissessie: Privacy voor niet privacy functionarissen en zelfstandigen (ZZP) Elke medewerker of zelfstandige verwerkt persoonsgegevens! Daarmee valt hij of zij sinds 25 mei 2018 onder de GDPR (General Data Protection Regulation). Naar het Nederlands vertaalt de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming).

Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de belangrijkste onderdelen van de AVG maar zeker ook om op de hoogte te blijven van de veranderingen die sinds de invoering hebben plaatsvinden.

Resultaat
Nadat je de kennissessie hebt gevolgd, kun je gegevens die onder de AVG vallen identificeren, de rechten en plichten in relatie tot personen kunnen identificeren, kunt vertellen welke actie moet worden ondernomen bij schending van rechten/plichten en kunt vertellen welke consequenties er voor jou of je bedrijf bij schending van de rechten en plichten zijn.

Doelgroep
Er is geen specifieke basiskennis nodig om aan te sluiten.

Inhoud
In de kennissessie worden de context en definities van de AVG uiteen gezet en wordt er uitleg gegeven over de rechten en plichten binnen de AVG. Bovendien wordt aandacht besteed aan een praktische manier van implementeren.

Certificaat
Na het volgen van de kennissessie ontvangt je een ‘verklaring van deelname’.

Organisator: DigiTrans

Klik hier voor meer informatie. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via
27
aug
2019

Flevo Campus Summer School 2019

27-08-2019 09:00 - 30-08-2019 17:00
De locatie staat in de beschrijving
Flevo Campus Summer School 2019

Wat is de smaak van Flevoland?
Ben jij student of young professional en wil je alles leren over voedsel, landbouw, eten, smaken en eetcultuur? Vind je het leuk om samen met anderen op zoek te gaan naar vernieuwende antwoorden op de voedselvraagstukken van de toekomst? En ben je benieuwd naar alle verhalen van producenten, chefs en verwerkers achter ogenschijnlijk alledaagse producten? Doe dan mee met de Flevo Campus Summer School: een intensief, superleerzaam vierdaags programma voor studenten en young professionals. We nemen je mee op reis door de polder en prikkelen al je zintuigen, terwijl je gezamenlijk de smaak van Flevoland ontdekt en uiteindelijk presenteert tijdens een fantastisch culinair event.

De polder in
Als relatief nieuwe stad in een iets oudere provincie, wil Almere een van de meest groene en gezonde steden van de wereld worden. Almere bevindt zich op het grensvlak van een grootschalig land- en tuinbouwgebied aan de ene kant en de metropoolregio Amsterdam aan de andere kant. Een bijzondere plek: allerlei invloeden komen hier samen, de pioniersgeest waart nog altijd door de polder, en er is veel ruimte voor ontwikkeling.

Tegelijkertijd hebben Almere en de Flevopolder in hun korte bestaan nog geen duidelijke voedselidentiteit ontwikkeld. Om de ambitie een van de meest groene en gezonde stad te worden te vervullen, vragen Almere en de Flevo Campus de denkkracht en creativiteit van studenten en young professionals.

Flevo Campus Summer School 2019
We nemen je mee op excursie door de Flevopolder, je krijgt interactieve colleges van experts en gaat samen koken met bekende chefs om te ruiken, voelen, proeven, horen en zien wat het Flevoland te bieden heeft. En dat is veel: Flevoland is een uiterst vruchtbaar en rijk gebied, niet alleen voor landbouw, tuinbouw en visserij, maar ook in cultureel opzicht.

Programma
Het programma van de Flevo Campus Summer School bestaat uit verschillende elementen:

  • Kennis opdoen vanuit de bestaande en de vernieuwende praktijk
  • Inspirerende bezoeken aan bedrijven en ontmoetingen met chefs, boeren, voedselondernemers, wetenschappers, etc.
  • Wetenschappelijke basis
  • Persoonlijke ontwikkeling door samenwerking en in verschillende workshops

Klik hier voor meer informatie.

06
sept
2019

Botterrace 2019

06-09-2019 11:00 -18:00
€150.00
Botterrace 2019

Op 6 september 2019 vindt de zesde editie van de succesvolle Botterrace weer plaats.

De Almeerse botterstichting verwacht ook dit jaar weer een overgrote belangstelling vanuit het Almeerse bedrijfsleven om zich op dit evenement te presenteren en mee te varen. Afgelopen jaar was het een zeer succesvolle dag en daarom wil de VBA ook dit jaar weer voor haar leden één of meerdere boten met korting voor deze race reserveren.

Voor wie
Meevaren met deze Botterrace leent zich voor àl onze leden (zzp’ers, mkb’ers en onze XL bedrijven) perfect om provincie- en gemeentebestuurders en de top van het bedrijfsleven te ontmoeten. Misschien zijn er voor u interessante nieuwe opdrachtgevers of samenwerkingspartners aan boord. Na afloop is het gezellig netwerken met alle deelnemers onder het genot van heerlijke hapjes bij Brasserie Bakboord. Deze combinatie én het leveren van een gezamenlijke strijd voor het behalen van een eerste of ereplek in de ranglijst, geeft u of uw bedrijf de garantie hoe dan ook een effectieve dag te hebben.

Meevaren of botter huren
U kunt zich als VBA lid opgeven om aan dit geweldige spektakel mee te doen. Per boot is er plek voor maximaal 12 VBA bemannings¬leden. Ook kunt u als lid van de VBA met uw bedrijf een gehele eigen boot of zelfs meerdere boten afhuren voor uw medewerkers en/of relaties.
Kosten
Deelname aan het volledige programma kost € 150,- per bedrijf per persoon.

Programma:

10.30 uur

Palaver schippers en bemanningsleden in tent bij Brasserie Bakboord

11.00-12.00 uur

Uitgifte lunchpakketten voor gasten en bemanning. Bevoorrading van de schepen, het is dan noodzakelijk dat er één van de bemanningsleden aan

boord is om het lunchp akket aan te nemen.

11.00 uur

Wedstrijdinstructie voor de schippers door de wedstrijdleiding

12.00 uur

Opening en welkomstwoord Comité en Burgemeester van Almere

12.30-13.00 uur

Inschepen gasten (sponsoren) aan boord en uitvaren

13.30 uur

Start wedstrijd (13.20 uur voorbereidingssignaal)

16.00-18.00 uur

Terugkomst in de haven. Prijsuitreiking en borrel bij Brasserie Bakboord

 Meld je snel aan, want vol=vol!

11
sept
2019

Zeepkistbuffet Vriendenclub Event-Buffet

11-09-2019 18:00 - 11-07-2019 20:30
Op 11 september organiseert de Zeepkistbuffet Vriendenclub het eerstkomende Event-Buffet na de zomer(vakantie)periode. 
Locatie: Auto Palace Almere, Palmpolstraat 6, 1327 CE Almere
Tijd: 18:00 uur tot 20:30 uur

Auto Palace Almere is tevens de hoofdsponsor voor dit event-buffet.

Op basis van gezelligheid zul je actief bezig zijn met het promoten van het in contact komen met nieuwe relaties en/of bestaande relaties verder uitbouwen. Zichtbaar maken waar eenieder naar op zoek is of invulling geven aan zijn of haar doelstelling, zodat we de mogelijkheid creëren om tot additionele omzet te komen. We doen dit alles onder het genot van een event-buffet met enkele gastsprekers.

De doelstelling en slogan: Fun & Business

Klik hier om je aan te melden.  

Tevens bieden wij de mogelijkheid je aan te melden als Vriend en/of Sponsor van de Zeepkistbuffet Vriendenclub.
12
sept
2019

Rabo Business Relay

12-09-2019 13:00 -22:30
De locatie staat in de beschrijving
Rabo Business Relay Doe mee met je bedrijf aan een supersprint Triathlon op 12 september. Deze zogenaamde Rabo Business Relay is uitgegroeid tot een bewezen concept waarbij plezier, teambuilding, vitaliteit en netwerken succesvol gebundeld zijn! Dus enthousiasmeer 3 collega’s en bereid je voor op een estafette triathlon van 380 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen en doe mee met je bedrijf aan een supersprint Triathlon op 12 september!
12
sept
2019

Seminar Laaggeletterdheid Toen & Nu

12-09-2019 14:00 -17:00
Seminar Laaggeletterdheid Toen & Nu In de Week van de Alfabetisering wil de bibliotheek extra aandacht besteden aan laaggeletterdheid.

In Almere is één op de tien inwoners laaggeletterd; dit heeft grote gevolgen voor de laaggeletterde zelf maar ook voor Almere.
Uit onderzoek blijkt dat laaggeletterden namelijk vaker werkloos zijn, vaker schulden hebben, minder gezond en minder gelukkig zijn.
Voor werkgevers is het belangrijk te weten dat een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten tijdens het werk, minder stress en een lager ziekteverzuim onder werknemers.

Is uw interesse voor dit onderwerp gewekt?
In de bijlage de save-the-date voor het seminar Laaggeletterdheid Toen & Nu in de bibliotheek Stad. Binnenkort wordt de uitnodiging met meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden verstuurd.

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93