22
jan
2020

Kick off verkiezingen Flevolandse Zakenvrouwen

22-01-2020 17:30 -19:30
De locatie staat in de beschrijving
Kick off verkiezingen Flevolandse Zakenvrouwen

Woensdag 22 januari as., de kick off voor de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2020. We gaan genieten van de aftermovie van vorig jaar en je krijgt uitleg over de procedure voor de nominatie. Ook vertellen winnaars en genomineerden van vorig jaar wat de nominatie en verkiezing hen gebracht heeft. Ook als je niet zoveel om de verkiezingen geeft is dit toch een super-event waar je veel zakenvrouwen kunt ontmoeten. Het volledige programma vind je op de website. Naar programma en aanmelden.

We zijn dit jaar te gast bij Flynth Adviseurs en Accountants, het bedrijf van ons bestuurslid Yvette de Bake. Zij was in 2017 genomineerd en neemt ons mee in de stappen die zij heeft gezet in haar ondernemerschap. Yvette kennend, zal zij ons zeker weten te inspireren en motiveren in ons ondernemerschap.

Datum
Woensdag 22 januari a.s. 17.30 - 19.30 uur (voor eten wordt gezorgd)
Locatie
Flynth, Rooseveltweg 15, 1314 SJ Almere
Deelname is gratis

25
jan
2020

Kunstlinie Almere Flevoland presenteert nieuwe tentoonstelling Hoogtijd

Kunstlinie Almere Flevoland presenteert nieuwe tentoonstelling Hoogtijd KADIR VAN LOHUIZEN BRENGT DE KLIMAATCRISIS DICHTERBIJ IN KUNSTLINIE ALMERE FLEVOLAND
Nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Het Scheepvaartmuseum

Kunstlinie Almere Flevoland presenteert vanaf 25 januari 2020 in samenwerking met Het Scheepvaartmuseum de indrukwekkende beelden van journalist en kunstenaar Kadir van Lohuizen in de tentoonstelling Hoogtij(d). De foto’s en films geven een kraakhelder beeld van de klimaatcrisis en de noodzaak om in actie te komen.

Kadir van Lohuizen reist de wereld rond om de gevolgen van de klimaatcrisis vast te leggen. Hiermee laat hij zien dat we het niet hebben over een crisis die ver in de toekomst ligt, maar zich nu al aan het voltrekken is. In Bangladesh moesten al 6,5 miljoen mensen vluchten voor het water en werkt men aan een ambitieus deltaplan. Miami is een ander goed voorbeeld. De verwachting is dat in 2060 gestart moet worden met het evacueren van Miami Beach, maar op dit moment wordt er nog altijd doorgegaan met bouwen alsof er niets aan de hand is. Wanneer we de omvang van de verwoestende problematiek nog enigszins willen inperken, moeten we nu in actie komen.

Het is nu nog relatief makkelijk voor de gemiddelde Nederlander om de kop in het zand te steken over de onomkeerbaarheid van de situatie. Zelfs in een waterstad als het ruim onder NAP-gelegen Almere, waar de kwetsbare relatie tussen mens en water dagelijkse realiteit zijn. Het is volgens Van Lohuizen niet de vraag of, maar wanneer het komt, ook in Nederland. De Kunstlinie daagt je uit de confrontatie aan te gaan en bewust je koers te bepalen. De Almeerse kunstinstelling heeft hierbij veel aandacht voor de jongere generaties die zich de luxe van het ontkennen een stuk minder makkelijk kunnen permitteren.

Kadir van Lohuizen
Kadir van Lohuizen (1963) is fotojournalist en meervoudig winnaar van World Press Photo-prijzen en van de Zilveren Camera. Politieke en maatschappelijke thema’s staan centraal in zijn werk. Hij publiceert onder andere in de New York Times, Washington Post, Time, Paris Match, Stern en andere bladen. Recent zond de NPO zijn vierdelige documentaireserie Na ons de zondvloed uit.
Hoewel de beelden van Kadir van Lohuizen in eerste instantie ook de pracht en kracht van Moeder Natuur weergeven, is de urgentie die onmiddellijk voelbaar is niet te ontkennen. Hoogtijd dat we de wereldwijde en onomkeerbare gevolgen van de stijgende zeespiegel belichten en de klimaatcrisis bespreekbaar maken.

Het Scheepvaartmuseum
Om de klimaatcrisis bespreekbaar en inzichtelijk te maken hebben Kunstlinie Almere Flevoland en Het Scheepvaartmuseum de handen ineen geslagen. Hoogtij(d) in de Almeerse Kunstlinie is gelijktijdig te zien met de tentoonstellingen Strijd om het ijs en Rijzend water in het Amsterdamse museum. Dankzij deze bijzondere samenwerking geeft een bezoek aan beide locaties samen een zeer compleet overzicht in het verleden, heden en toekomst van de klimaatcrisis. Zo krijgt men in Strijd om het ijs de kans om maar liefst 400 jaar Nederlandse ontdekking en exploitatie van het Noordpoolgebied uit te pluizen. Die zucht naar het opzoeken van de grenzen van wat mogelijk is, zet zich voort in Rijzend Water en Hoogtij(d) in heden en toekomst. Kunnen wij het tij nog keren of zet de mensheid dit schadelijke patroon voort?

Kunstlinie Almere Flevoland
Kunstlinie Almere Flevoland is het culturele hart van Almere: een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, muziek, architectuur, dans, workshops, discours, eten en drinken. De programmering is pluriform, eigentijds en wil inspireren en activeren.
Met Hoogtij(d) wil de Kunstlinie inzichtelijk maken hoe een groot complex onderwerp als de klimaatcrisis zich verhoudt tot ieders eigen leefwereld. Wat kun jij eigenlijk zelf bijdragen aan de oplossing voor de klimaatcrisis?
Het is alom in het nieuws: jongeren zijn het gebrek aan klimaatmaatregelen zat en eisen actie. In de expositie, vormgegeven door het gerenommeerde bureau Kummer & Herrman, krijgt de jeugd een nadrukkelijke stem. Waar kan hun wake up call beter klinken dan in de jonge waterstad Almere én in de expositieruimtes van Kunstlinie Almere Flevoland die een weidse blik bieden op het aanpalende Weerwater?

Hoogtij(d) is te zien van 25 januari t/m 10 mei 2020 in Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10 in Almere. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00.
Meer informatie vindt u op de volgende websites: www.kaf.nl, www.hetscheepvaartmuseum.nl en www.noorimages.com/kadir-van-lohuizen

Hoogtij

28
jan
2020

Zakenuurtje VBA

28-01-2020 16:30 -18:30
Eerste drankje van de VBA
Zakenuurtje VBA

Het eerste VBA Zakenuurtje in 2020 vindt plaats van 16.30 tot 18.30 uur op 28 januari; de gebruikelijke laatste dinsdag van de maand. Deze keer zijn we te gast bij Saporito. Actieve partner in dit zakenuurtje is Bloemsierkunst Aktief.

U kent Saporito waarschijnlijk al als verzorger van lunches op kantoor of als cateraar van bedrijf gerelateerde bijeenkomsten. Ook de VBA maakt regelmatig gebruik van hen. Saporito staat voor ‘lekker’ op zijn Italiaans. ’Festina Lente’, de klassieke lijfspreuk gebezigd door Keizer Augustus betekent ‘haast je langzaam’. Even genieten met een broodje en een koffie tijdens, of voordat u naar uw drukke baan gaat.

VBA-leden Bloemsierkunst Aktief en Saporito zijn goede bekenden van elkaar en besloten de handen ineen te slaan om te komen tot een informatief, onderhoudend en bovenal smakelijk Zakenuurtje.

Korte inhoud van het programma (wordt later uitgebreid):

16.30 uur
 - Inloop/Netwerkmogelijkheid
Van 17.00 uur tot 18.00 uur 
Welkom door de VBA
 - Ron van Velzen, eigenaar van Saporito vertelt ons over zijn bedrijf
 - Nieuwe leden stellen zich voor
 - Kahoot Quiz met prijzen (neem je mobiel mee)
 - Mini-Workshop Bloemsierkunst Aktief 
 - Mogelijkheid voor een rondleiding
Vanaf ongeveer 18.00 uur
 - Netwerkborrel

Locatie: Saporito (Broodjes), Veluwezoom 17, 1327 AA Almere. (In The Cube, tegenover het Van der Valk Hotel aan de A 6). Er is ruime gratis parkeergelegenheid voor het gebouw. 

LOGO BLOEMSIERKUNST AKTIEF

31
jan
2020

Vrij-Mi-BO

31-01-2020 16:00 -19:00
Vrij-Mi-BO

Elke laatste vrijdag van de maand; vrijdagmiddag borrel bij Brasserie Bakboord, met live DJ of live muziek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brasserie Bakboord:
Veerkade 10
036 5404040

03
feb
2020

Kickstart 2020

03-02-2020 17:30 -20:00
Kickstart 2020 Voor wie is dit?
Ben je scale-up ondernemer in Flevoland en wil je graag verder groeien? Kom naar de Kickstart 2020 meetup, op het Ondernemersplein in het Stadhuis in Almere.

Speciale gast: Wethouder EZ Maaike Veeningen
Bij deze meetup is de wethouder Economische Zaken van de gemeente Almere, Maaike Veeningen, aanwezig als speciale gast. Leer wat de gemeente doet voor ondernemers en stel je vragen direct aan de wethouder.

Netwerk & vind wat je nodig hebt
Natuurlijk kun je netwerken, maar er is meer. Bij het introductierondje kun je aangeven wat jij zoekt en relevant is voor jou, en daarna worden de meest interessante onderwerpen besproken in de groep (of enkele kleinere groepjes). Zo kun je direct ideeën krijgen en hulp vinden om vooruit te komen.

Programma
17:30 Inloop & vrij netwerken
18:00 Aanvang, met gratis pizza
20:00 Einde

Aanmelden
Meld je hier aan of stuur een berichtje aan Marisa (06 1418 3886 / )

Het evenement wordt verzorgd door Marisa van Velzen (marketing & communicatie), Florian Stadler (coaching & consultancy) en Rob Lacroix (business & stress management coaching). 

Als je vragen hebt over het evenement, neem dan contact op met Marisa op telefoonnummer 06 1418 3886 of mail .
06
feb
2020

Open Coffee

06-02-2020 09:00 -11:00
Open Coffee Open Coffee Almere is een maandelijks laagdrempelige netwerkbijeenkomst die iedere donderdag van de maand van 09:00 tot 11:00 uur plaatsvindt. Wil jij ondernemers ontmoeten in een ontspannen sfeer onder het genot van een kop koffie? We nodigen je van harte uit.
07
feb
2020

Steiger Festival, een duurzame winterexpeditie

07-02-2020 13:00 - 08-02-2020 18:00
De locatie staat in de beschrijving
Steiger Festival, een duurzame winterexpeditie

Tijdens het Steiger Festival krijg jij de kans om de nieuwe makers te ontmoeten. Upcycling, refurbishing en re-designing zie je allemaal terug op het festival. Kijk, beleef en doe mee met nieuwe makers en ambachtelijke ontwerpers op het gebied van mode, hout, living, staa. Verras jezelf, of een ander, met mooie, hippe lifestyle producten. Ook de nieuwe VBA Themakring "Innovatie in Vastgoed" is aanwezig op het festival!

Op 7 en 8 februari staat het bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven bol van de inspirerende activiteiten waaraan je kunt meedoen. Niet alleen voor je kleding, woonaccessoires, sieraden, biologische drankjes, meubels en groen voor in je huis ga je naar het Steiger Festival, maar ook voor een hapje en drankje. Kom luisteren naar lekkere live muziek (geselecteerd) door Daniël van der Zee, bezoek de modeshows, ga op de foto in de Meermintent, te vinden ten hoogte van De Steiger 51, tegenover Rataplan. Pak vanuit de Meermintent de mini-trein om andere leuke hotspots op De Steiger te ontdekken.

Dit festival wordt georganiseerd vanuit het project City Lab en heeft als doel het aanjagen van circulaire bedrijvigheid in Almere. Het is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk (Almere 2.0).

Programma vrijdag 7 februari (onder voorbehoud van wijzigingen)
Van 13:00 tot 19:00 uur: MeerMintent open voor iedereen, kom kijken en snuffelen tussen de bijzondere producten.
Van 13:00 tot 19:00 uur: Broke Ass Millionaires tovert jouw outfit om in een kleurrijk geheel
Van 13:00 tot 19:00 uur: Lekkere live muziek (geselecteerd) door Daniël van der Zee
Van 13:00 tot 19:00 uur: Neem met je stempelkaart het elektrische hop-on-hop-off treintje en laat je langs alle hotspots op De Steiger leiden. Zoveel te zien, zoveel te beleven!
Van 14:00 tot 18:00 uur: Real live repair cafe, neem je kapotte apparaten mee en laat ze in de Meermin tent repareren.
Van 17:15 – 17:30 uur: Van de beroemde modeshows van Points Made kun je nu ook tijdens het Steiger Festival genieten.

Programma zaterdag 8 februari (onder voorbehoud van wijzigingen)
Van 10:00 tot 18:00 uur: MeerMin tent open voor iedereen, kom kijken en snuffelen tussen de bijzondere producten.
Van 10:00 tot 18:00 uur: Broke Ass Millionaires tovert jouw outfit om in een kleurrijk geheel
Van 10:00 tot 18:00 uur: Lekkere live muziek (geselecteerd) door Daniël van der Zee
Van 10:00 tot 18:00 uur: Neem met je stempelkaart het elektrische hop-on-hop-off treintje en laat je langs alle nieuwe makers hotspots op De Steiger leiden. Zoveel te zien, zoveel te beleven!
Van 10:15 tot 11:30 uur: Kom kijken bij de lancering van 3-CYCLE een nieuw recycle project van The Botfactory en Oerz.
Van 11:00 tot 15:00 uur: Real live repair cafe, neem je kapotte apparaten mee en laat ze in de Meermin tent repareren.
Van 15:00 tot 15:15 uur: De mode- en dansshow van Brok Ass Millionaires. Het statement tegen fast fashion.
Van 16:00 tot 17:00 uur: De beroemde Almeerse Growing Green Speld uitreiking, een feestje voor de toekomstige spelddragers en zij worden natuurlijk door jullie gefeliciteerd en aangemoedigd.
Van 17:00 tot 18:00 uur: Borrel van Growing Green Cities waar iedereen voor uitgenodigd is

12
feb
2020

VBA Businessmeeting Sportgala 2020

12-02-2020 17:00 -23:00
VBA Businessmeeting Sportgala 2020

Met veel genoegen nodigen Vereniging Bedrijfskring Almere en gemeente Almere u uit voor de Businessmeeting op woensdag 12 februari 2020. De business meeting vindt plaats voorafgaand aan het SNS Sportgala.

Voor deze editie hebben we Tom Coronel uitgenodigd. Hij is bekend in de internationale autosport en tevens een ondernemer pur sang.

Bij binnenkomst staat er een warm buffet voor u klaar. Het belooft een sfeervolle avond te worden, waarbij de enthousiaste en humoristische spreker Tom Coronel u meeneemt in het ondernemen, nieuwe media en innovaties in de sport. Kortom, een avond die u als Almeerse ondernemer niet mag missen!

SNS SPORTGALA
Na de Businessmeeting bent u van harte welkom om het SNS Sportgala mee te maken. Hier worden de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische sporter, Sportcoach en het Sporttalent van 2019 bekend gemaakt. Nieuw dit jaar zijn de categorieën Sportvrijwilliger en Sportclub van het jaar. Tijdens deze show wordt u voorzien van heerlijke hapjes en drankjes én kunt u tussen de verkiezingen door genieten van diverse optredens.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel zien wij graag uw aanmelding voor deze Businessmeeting vóór 3 februari 2020 tegemoet. Aanmelden kan via de website van de gemeente Almere, klik daarvoor hier

VBA Businessmeeting 
Wanneer:
12 februari 2020
Waar:
Topsportcentrum Almere,
Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere (gratis parkeren,
NS-station Almere Poort op vijf minuten loopafstand).

Programma:

17.00 uur  Inloop: warm buffet en gelegenheid om te netwerken 
18.15 uur  Welkomstwoord door Julius Lindenbergh (wethouder Sport) 
18.20 uur  Gastspreker Tom Coronel 
19.25 uur  Sport en het bedrijfsleven 
19.30 uur  Inloop SNS Sportgala 

Kledingsuggestie: chique met sneakers.

De Almeerse Sportverkiezingen en het SNS Sportgala worden jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf van de gemeente Almere. Het gala wordt mede mogelijk gemaakt door SNS, Baljetgroep, Vereniging Bedrijfskring Almere, Almere DEZE WEEK, Sickmann Woninginrichting, De Ambachtelijke Korf en Sportpaleis.

13
feb
2020

Fempreneur in the City - 2 jarig jubileum

13-02-2020 19:00
Fempreneur in the City - 2 jarig jubileum

Inspireren, empowerment en ondernemen: dat zijn de kernwaarden van dit kennis- en netwerkevent! Waar enthousiaste en deskundige sprekers hun ervaringen en kennis met jou delen. Met als doel van en met elkaar te leren en de krachten te bundelen en de avond wordt afgesloten met een netwerkborrel. Ook het 2-jarig jubileum wordt gevierd!

Datum: donderdag 13 februari 2020
Tijd: 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: denieuwebibliotheek Almere
Dresscode: business

In deze jubileumeditie, #Inspiration | Business, wordt Marian Spier (IAMarian en o.a. oprichtster van TEDx Amsterdam Women) geïnterviewd door presentatrice Minchenu Maduro. Het panelgesprek, onder leiding van Fadoua Alaoui, is met Marleen Sahetapy Fotografie en Nasima Bach (Bflex Cleaning en La Novia Boutique) die hun ervaringen en tips over het ondernemen delen. Daarnaast is er live muziek en een pitch van Rixt Herklots (The Next Women NL).

Meld je hier aan en zet jezelf op 'aanwezig' in het event.

21
feb
2020

Flevopenningen Ondernemersgala 2020

21-02-2020 17:00 -23:55
Flevopenningen Ondernemersgala 2020

De 16e editie van de Flevopenningen ondernemersonderscheidingen 2020 vindt dit jaar plaats in de passagiersterminal van Lelystad Airport en wordt door RTV-presentatrice Diane Matroos gepresenteerd. Het belooft een evenement grootser dan ooit te worden, met prominente gasten als minister-president Mark Rutte en oud-politicus Job Cohen.

Excellente prestaties
Tijdens het regionale ondernemersgala worden de jaarlijkse Flevopenningen uitgereikt aan ondernemingen die excellente prestaties leveren op het terrein van ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid of inclusie. Tevens wordt de Flevopenning uitgereikt voor het beste comakership van Hogeschool Windesheim Flevoland. Het Flevopenningen Ondernemersgala 2020 wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Flevopenningen, Provincie Flevoland, RWF/Flevoland Werkt!, Windesheim Flevoland, Gemeente Lelystad, ING MKB en VNO-NCW Midden.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het ondernemersgala begint vrijdag 22 november via de website www.flevopenningen.nl. Tot 1 februari 2020 bedraagt de entreeprijs 150 euro, daarna kost een entreekaartje 175 euro (excl. btw). De verwachting is dat ook dit keer de plaatsen snel uitverkocht zullen zijn en wordt rekening gehouden met vijfhonderd gasten, vooral topmensen uit Flevoland, maar ook landelijke bestuurders en kopstukken uit het bedrijfsleven.

Programma
17.00 – 18.00 uur Ontvangst gasten
18.00 – 18.30 uur Gasten aan tafel
18.30 – 22.00 uur Diner en uitreiking Flevopenningen
22.15 – 24.00 uur Afterparty 

Lelystad airport 1

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93