19
sept
2019

BKZ Business Borrel September

19-09-2019 17:00 -19:00
De locatie staat in de beschrijving
BKZ Business Borrel September Graag verwelkomen wij de ondernemers uit Zeewolde en omgeving op de maandelijkse Business Borrel op donderdag 19 september om 17:00 uur.

Het eerste drankje krijgt u, als u lid bent, van de BKZ. De borrelhapjes worden gesponsord door Philadelphia locatie Philagilde waarvoor Erica Schagen-Siepel rond 17.30 uur een pitch zal geven. Op Philagilde werken dagelijks 25 tot 30 deelnemers, mensen met en zonder verstandelijke beperking. Zij doen graag zinvol werk, zij ontdekken hun talenten en kunnen zich bij Philagilde ontwikkelen.

Aanmelden is niet verplicht, maar we horen wel graag of u erbij bent. U kunt zich aanmelden via het evenement op Facebook (ongeveer 1 maand voor de borrel). U ziet dan meteen wie zich nog meer aangemeld hebben en u kunt ook gelijk uw collega ondernemers uitnodigen.
21
sept
2019

DDAMA Lab

21-09-2019 14:00 -17:00
DDAMA Lab

DDAMA Lab, een meet-up groep waarbij je leert over de technieken in Digital Art en hiervoor meer begrip te krijgen.
DDAMA Lab zal geopend zijn op de 3 zaterdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur op 7, 14 en 21 september. DDAMA heeft cursussen over Processing georganiseerd, een open source programma voor het maken van filmpjes. Bij DDAMA Lab kun je hier geholpen mee worden. Daarnaast werken we met Arduino, open source/libre hardware en software, waarmee we lichtsculptuurtjes gaan maken en meer. Het is vooral interessant om kennis en ervaringen uit te wisselen tijdens het maken van onze digitale kunstwerkjes.
DDAMA Lab zal beginnen met een introductie over de Arduino, waarna we een verscheidene kanten kunnen opgaan.

De kunst projecten zullen in combinatie met de techniek (de hardware en software), met kunst en technologie projecten, mensen aan het denken zetten. Het gaat hier vooral om creatieve uitingen van de mens. De werkgroepen zijn het idee van Peter Nobel (Arduino) en Jos Winnubst (Processing)

U kunt naar DDAMA Lab zonder extra kosten bovenop de entreekosten voor het museum DDAMA:
- Tot 18 jaar: € 2,50
- Vanaf 18 jaar: € 5,-.
Daarnaast kunt u een drankje bestellen voor: € 1,-.

Opgelet: DDAMA crèche op zaterdag voor kinderen van 6 — 12 jaar: €10,-. U gaat lekker winkelen en laat uw kinderen bij DDAMA knutselen met digital art.
U kunst zo binnen stappen, maar u kunt zich ook opgeven via:

 

22
sept
2019

Make my Day

22-09-2019 10:00 -14:00
De locatie staat in de beschrijving
Make my Day

Make My Day, geef jij jezelf een moment cadeau?

ItsHappening Eventplanners nodigt alle (VBA) dames uit voor het aankomend Make My Day evenement in Almere.

Make My Day is een event voor gelijkgezinde vrouwen in Almere en omgeving. Het event wordt een aantal keer per jaar georganiseerd op een wisselende locatie. Hier kunnen vrouwen die het leuk vinden om andere vrouwen te leren kennen, elkaar op een ongedwongen manier ontmoeten. Make My Day is er voor alle vrouwen die alles uit het leven willen halen. Die willen opladen, lachen, herkennen en ontwikkelen. Die hun blik willen verruimen. Die nieuwe vrouwen uit eigen stad willen ontmoeten zodat het leven in hun woonomgeving nog leuker wordt.

Make My Day organiseert zondag 22 september het evenement ‘een cadeau voor jezelf’. Deze dag wordt je uitgedaagd om eens helemaal alleen aan jezelf te denken.
Vind jij de opmerking “denk aan jezelf’ ook zo dubbel? Natuurlijk neem je af en toe tijd voor jezelf en probeer je goed naar jezelf te luisteren. Maar hoe doe je dat nou precies? Wat heb jij nodig om goed voor jezelf te zorgen?

Programma Make My Day ‘een cadeau voor jezelf’.
10.00 uur Inspirerende en persoonlijke theatershow met Charlotte van der Pluijm ‘het grootste cadeau’ locatie Cultureel centrum de Glasbak.
12.30 uur Onvergetelijke lunch door Eric Mesrits van Olivioli op een verborgen eiland in Almere. Locatie Overgooische zoom.
Denk aan een welkomstdrankje, paella, muziek en een cadeautje. (eindtijd 14.00 uur)

De kosten zijn € 39,95 p.p. Klik hier om tickets te bestellen.

22
sept
2019

LIT! Met Clairy Polak en Toine Heijmans

22-09-2019 15:30 -17:00
LIT! Met Clairy Polak en Toine Heijmans

De derde editie van LiT! ontvangen we schrijvers Clairy Polak en Toine Heijmans die allebei een boek schreven over Alzheimer. Deze middag vragen wij ze in een uitgebreid vraaggesprek van anderhald uur waarom het zo belangrijk is om over dit ingewikkelde onderwerp toch te praten en te schrijven.

Een kaartje voor LiT! Kost € 7,50 en is te bestellen via Corrosis. Met je CJP of Bibliotheekpas betaal je € 5 en met een Corrosiapas niet. Voor onze lezers is € 2,50 korting te krijgen met de code ‘actie’.

Datum: 22 september
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Locatie: Corrosia Theater, Expo & Film

24
sept
2019

Business Congres Almere ‘The Future is now’

24-09-2019 14:45 -19:30
Business Congres Almere ‘The Future is now’

De Miljoenennota middag wordt onderdeel van het Business Congres Almere ‘The Future is now’(powered by VBA)

De VBA heeft besloten om in plaats van de traditionele Miljoenennota middag een Business Congres te organiseren rondom een actueel of belangrijk thema. Het allereerste Business Congres Almere vindt plaats op 24 september 2019 in KAF en heeft als thema ’The future is now’.

Reden voor dit thema is de noodzaak om nu echt in beweging te komen. Voornamelijk op het gebied van duurzaamheid, circulariteit, arbeidsmarkt en onderwijs in Almere is er veel te winnen, te delen en vooral ook samen te werken.

We kunnen alvast verklappen dat we niemand minder dan astronaut André Kuipers hebben gecontracteerd! Hij neemt ons vanuit zijn visie en ervaring mee op een reis naar de toekomst. Het spreekt vanzelf dat óók de miljoenennota en de daarmee samenhangende uitdagingen voor u als ondernemer een plek krijgen tijdens dit congres.

Voor dit jaarlijks terugkerend congres worden ook ondernemers en managers uit de regio uitgenodigd. Niet alleen om kennis te maken, maar vooral ook om te inspireren met een prachtig programma. Het wordt een bijzondere middag waarbij u van 15.30 uur tot 19.30 uur geheel wordt verzorgd, inclusief hapjes en drankjes.

Als VBA lid geniet u uiteraard van extra voordeel; vergeet dus vooral niet uw lidmaatschap te vermelden bij uw aanmelding. Bent u nog geen lid en wilt u wel lid worden of wilt u meer dan 10 kaarten bestellen, stuur dan een mail naar:

Let op: Gezien de grote belangstelling dit jaar, is bijtijds reserveren belangrijk. Bestel nu al uw early bird tickets!

Let op: De kaartverkoop van dit event verloopt via Eventbrite.

Partners van Business Congres Almere zijn tot nu toe: Rabobank Almere, Countus Accountants/adviseurs, Lentink Accountants/belastingadviseurs, MTH accountants/adviseurs en de gemeente Almere!

28
sept
2019

Verhalen jagen tijdens Uitfestival Almere

28-09-2019 13:00 -18:00
De locatie staat in de beschrijving
Verhalen jagen tijdens Uitfestival Almere Tijdens het Uitfestival van Almere vind je de allermooiste verhalen van Avanti live op het eiland in het Weerwater. Je kunt met de boot komen (vertrek van Reigers Inn), fietsend of met de auto en de gezichten achter onze maandelijkse verhalen leren kennen. Ook kun je zelf je verhaal kwijt in onze podcaststudio of gewoon aan het kampvuur.

Datum: 28 september
Tijd: 13.00 – 18.00 uur
Locatie: The Green Island (voorheen Utopia), Archerpad 12

28
sept
2019

Catwalk Parkhuys Almere

28-09-2019 13:00
Catwalk Parkhuys Almere

Het is bijna zover de Parkhuys Catwalk. Deze catwalk is er voor vrouwen die te maken hebben met kanker. Door de Catwalk op te gaan wordt het zelfvertrouwen vergroot en het geloof in hun eigen lichaam versterkt en zien ze hoe prachtig ze zijn in hun eigen kracht.

9 prachtige vrouwen (Heldinnen) zijn al weken aan het oefenen om op zaterdag 28 september a.s. een geweldige show neer te zetten. En wat zijn ze mooi en goed, echte Parkhuys Top Models.

De show zal geopend worden door een groep danseressen van Dansstudio Yvette, tijdens de pauze zijn er optredens van Mario Broerse en Liesbeth Vollebregt. Uw presentator deze middag is Joost Buitenweg.

Programma:
Zaterdag 28 september 2019
Zaal open 13.00 uur
Aanvang 14.00 uur

Wilt u deze geweldige happening mee maken reserveer dan nu uw kaarten via email
De kaarten kosten € 7,50 per stuk.

01
okt
2019

Zakenuurtje VBA bij SKI-MERE

01-10-2019 16:00 -18:00
Na een lange zomerstop is het de hoogste tijd om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Hopelijk heeft de zomer u nieuwe energie gebracht en heeft iedereen zin om dit te komen delen op het aankomend zakenuurtje op dinsdag 1 oktober.

Alle leden van het VBA zijn uitgenodigd bij Ski-Mere. In 2018 is Minke Jorritsma gestart met deze Almeerse indoor Skischool, want deze ontbrak nog in onze mooie grote stad.

Het doel van Minke is om ervoor te zorgen dat skiën voor iedereen haalbaar is. Door te skien op een indoor skipiste is skiën voor veel mensen toegankelijk. Daarnaast kan het bijdragen aan een hoger niveau van ervaren skiërs.

Dit is wat u kunt verwachten tijdens aankomende bijeenkomst.
- vanaf 16.30 ontvangst met hapje en drankje in Oostenrijkse stijl
- een korte presentatie over Ski-Mere
- een woordje van het VBA bestuur
- een mogelijkheid om zelf te ervaren hoe de skibaan werkt
- afsluitende borrel

Dresscode: Comfortabel

Wij hopen u in groten getale te treffen op dinsdag 1 oktober.

Mocht u zich aan willen melden als gastlocatie, dat kan! We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.
Ook is er elk zakenuurtje een kans om u als nieuw lid voor te stellen aan de aanwezigen.
In beide gevallen graag aanmelden via het evenemententeam van het Zakenuurtje, Marleen en Diana.

03
okt
2019

Open Coffee

03-10-2019 09:00 -11:00
Open Coffee
03
okt
2019

VBA HR Kring organiseert bijeenkomst Sterk aan het werk

03-10-2019 13:30 -17:30
De locatie staat in de beschrijving
inclusief gezond hapje en drankje!

De VBA HR Kring organiseert 3 oktober een bijeenkomst met als thema Sterk aan het werk: “leer hoe je mensen mentaal en fysiek gezond aan het werk houdt en zorgt voor een veilige werkomgeving”

Vitale mensen die met plezier werken in een veilige werkomgeving presteren beter en zijn minder vaak ziek. Ze maken minder fouten en ongelukken. Bovendien zijn ze klantvriendelijker en zorgen ze voor een hogere klanttevredenheid. Investeren in vitaliteit, plezier en veiligheid op het werk loont dus. Maar hoe ver ga je als werkgever?

• Hoe ga je om met medewerkers die op het werk uitvallen met psychische klachten die privé gerelateerd zijn?
• Hoe begeleid je medewerkers die regelmatig uitvallen met fysieke klachten zoals chronische rugpijn?
• De RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) is verplicht, maar waar houd je verantwoordelijk op als het gaat om het creëren van een veilige (thuis)werkplek?

Vind je dit lastige vragen om te beantwoorden? Schrijf je dan in voor de gratis inspiratiemiddag Sterk aan het werk. Deze middag krijg je niet alleen antwoord op de vragen van deskundige en ervaren experts, maar is er ook ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93