Evenementen

15
apr
2021

Webinar Flevolandse Ruimte

15-04-2021 15:00 -16:25
Online
Webinar Flevolandse Ruimte Op 15 april 2021 organiseert de provincie Flevoland de "Webinar Flevolands Ruimte". Tijdens deze online bijeenkomst staat de uitreiking van de Vernieuwend Initiatief Prijs (VIP) Flevoland centraal. U bent van harte welkom om aan deze webinar deel te nemen.
15
apr
2021

Cybersecurity campussessie

15-04-2021 16:30 -18:00
Online
Cybersecurity campussessie

Op 15 april a.s. presenteren Ultimum en Datacenter Almere (beiden VBA-lid) hun eerste Cybersecurity Campussessie. Inschrijven kan nog steeds!


Zij gaan het onder andere hebben over hoe u, uw organisatie beter kunt beveiligen tegen kwaadwillende hackers. Zo komen bijvoorbeeld Phishing en Social Engineering ter sprake.

Uw medewerker is vaak de zwakste schakel als het gaat om het beveiligen van de organisatie. Met deze campussessie willen we er voor zorgen dat u weet hoe u uw medewerkers bewust kunt maken van de digitale gevaren, om zo uw organisatie weer een stapje veiliger te maken!

Meld u snel aan middels deze link.

20
apr
2021

Breikers inloopspreekuur

20-04-2021 14:00
Online
Breikers inloopspreekuur

Breikers geeft gratis ondersteuning bij flexibel (thuist-)werken en slim reizen. Bespaar kosten, tijd en CO2.

Sinds Corona is er uitgebreid ervaring opgedaan met thuiswerken en flexibel reizen. Hoe gaan we in de toekomst de voordelen hiervan vasthouden en de schaduwkanten te lijf? De adviseurs van Breikers helpen je kosteloos en deskundig om deze vraag voor jouw specifieke situatie in te vullen. Breikers is een initiatief van VNO-NCW en werkgeversvereniging ORAM; van, voor en door werkgevers. Al meer dan 250 werkgevers gingen je voor en de VBA heeft de intentieverklaring met de MRA (Metropool Regio Amsterdam) aangaande werkgeversaanpak mobiliteit dan ook uiteraard ondertekend.

Ook als thuiswerken geen optie is, kun je medewerkers helpen om slim te reizen. Met de juiste tools, tips & tricks helpt Breikers je graag op weg. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een interactieve en gebruiksvriendelijke mobiliteitsscan, waarmee je binnen enkele minuten ziet hoeveel CO2, reistijd en kosten jouw organisatie op mobiliteit kan besparen! Bekijk de demo hier

Weten waar de mogelijkheden liggen voor jouw bedrijf? Kom dan naar het online inloopspreekuur op 20 april 2021 om 14 uur. Meld je vooraf aan via: .

Heb je een andere vraag? Neem contact op met Breikers via https://wijzijnbreikers.nl/contact/

22
apr
2021

Webinar: Bedrijventerreinen op weg naar CO2-neutraal

22-04-2021 16:00 -17:00
Online
Webinar: Bedrijventerreinen op weg naar CO2-neutraal

Bedrijventerreinen bezitten een groot CO2-bespaarpotentieel. Om een succesvolle transitie te maken is een plan voor en door ondernemers nodig, bijvoorbeeld een collectieve aanpak die aansluit bij de bedrijfsvoering.

Er is echter nog veel onduidelijk. Hoe richt je een plan zo in dat het haalbaar en betaalbaar is? Met welke regelgeving moet ik rekening houden? Hoe implementeer je bijvoorbeeld de Transitievisie Warmte en de Energiebesparingsplicht? En vooral: sta ik hier als ondernemer alleen voor of kom ik tot een goede samenwerking waarbij ik samen met andere ondernemers aan het stuur zit in deze transitie?

Tijdens het Webinar ‘Bedrijventerreinen op weg naar CO2-neutraal’ wordt er ingegaan op de gebiedsgerichte aanpak voor bedrijventerreinen die zowel bedrijven als gemeenten kan helpen om hun verduurzaming op te schalen.

- Donderdag 22 april 2021
- Van 16:00u tot 17:00u
- Martin Kloet, senior projectleider bij MKB-Nederland
- Frits Schutte, directeur bij Procap en bouwer aan een duurzame, veranderende omgeving
- Meld je hier aan

Meer info via de website van Procab, zie hier

23
apr
2021

Webinar: Faillissement voorkomen tijdens corona

23-04-2021 13:00 -13:45
Webinar: Faillissement voorkomen tijdens corona

Op 23 april geeft VBA lid Okkerse & Schop Advocaten informatie tijdens het webinar, georganiseert door het Ondernemersloket, over regelingen voor ondernemers die kunnen helpen om een faillissement tijdens de coronacrisis te voorkomen.

Voor meer informatie en het aanmelden voor dit Webinar, klik hier.

11
mei
2021

UPALMERE organiseert Investor Readiness Bootcamp

11-05-2021 10:00 -16:00
Online
UPALMERE organiseert Investor Readiness Bootcamp Ben je aan het oriënteren op een venture capital investering? Doe dan mee met de Investor Readiness Bootcamp voor Almeerse startups en scale-ups!
Laat je coachen door experts en kom in contact met de meest relevante investeerders via de StartupRoulette.
20
mei
2021

Almere On Stage: Beroepenfeest

20-05-2021
Almere On Stage: Beroepenfeest

Tijdens de afgelopen editie van Almere On Stage werd de organisatie geconfronteerd met de eerste maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen.


De realiteit leert dat met dit euvel ook de komende editie, inmiddels de 12e, rekening moet worden gehouden. Vlak voor de kerstvakantie 2020 is er derhalve na goed en uitvoerig overleg met decanen, rectoren en bestuurders van alle betrokken Almeerse VMBO-scholen besloten Almere On Stage te verzetten naar data later in het jaar.

Het wijzigen van de data is onderdeel van een weloverwogen besluit te voldoen aan de wens een live event te organiseren voor de vele VMBO-leerlingen die jaarlijks worden bereikt. En daar kan de organisatie van Almere On Stage uw hulp, zeker in dit rare corona jaar, goed bij gebruiken!

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de pagina van Almere On Stage, zie hier.

26
mei
2021

VBA Themakring Arbeidsmarkt & Onderwijs organiseert op 26 mei een kennissessie: Stagiaires en arbeidsmarkt

26-05-2021 15:00 -17:00
Online
VBA Themakring Arbeidsmarkt & Onderwijs organiseert op 26 mei een kennissessie: Stagiaires en arbeidsmarkt

VBA Themakring Arbeidsmarkt & Onderwijs organiseert op 26 mei een kennissessie: Stagiaires en arbeidsmarkt


 

 

Iedereen kent het ‘fenomeen’ stagiaire, maar wat doet een stagiaire nou precies? En waarom werkt uw bedrijf al wel, of juist niet met een stagiaire?
Misschien omdat het door de corona-crisis lastig is om een stagiaire te begeleiden. Of juist omdat u niet weet wat een stagiaire u te bieden heeft of juist andersom?

Wij zijn erg benieuwd naar uw redenen en vandaar dat wij u van harte uitnodigen voor onze kennissessie waarin wij graag vertellen waarom wij denken dat een stagiaire van toegevoegde waarde is voor uw organisatie!

Want bedenk: studenten van nu, zijn onze gezamenlijke toekomst van morgen!

Het programma
15:00 Start gezamenlijke plenaire sessie
15:25 Start break-out sessie 1
16:00 Start break-out sessie 2

Aanmelden 
U kunt zich aanmelden door middel van het inschrijfformulier, klik hiervoor op de knop en maak daarin uw keuze voor 2 van de 4 break-out sessies.

De link voor de bijeenkomst wordt u op een later tijdstip nagestuurd.

01
juni
2021

Almere On Stage: DoeDag

01-06-2021
Almere On Stage: DoeDag

Enkele weken na het Beroepenfeest op 20 mei 2021 zal er ook een Almere On Stage DoeDag worden georganiseerd. Deze staat vooralsnog gepland op 1 juni 2021.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de pagina van Almere On Stage, zie hier.

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection