15
nov
2019

Dag van de ondernemer

15-11-2019 16:30 -19:00
Dag van de ondernemer

Ben je een ondernemer die zijn kennis en netwerk wil verbreden? Kom dan naar onze inspiratiesessie en netwerkborrel!

Wat brengt de toekomst voor jouw bedrijf? Laat je inspireren door trendwatcher Richard van Hooijdonk inclusief netwerkborrel.

In het kader van de MKB dag van de ondernemer organiseert de gemeente Almere in samenwerking met de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) een inspiratiesessie met trendwatcher Richard van Hooijdonk met aansluitend een netwerkborrel.

Richard is een topspreker, trendwachter en futurist biedt inspirerende lezingen over de impact van nieuwe technologie op de manier waarop wij ondernemen. Richard is regelmatig op televisie te zien bij BNN/VARA, AVRO/TROS, RTL Nieuws, RTL Boulevard en te horen op BNR waar hij het programma ‘’Mindshift’’ presenteerde.

Datum: 15 november 2019
Programma
16.30 uur Inloop lezing / netwerkborrel
17.00 uur Toespraak wethouder Maaike Veeningen
17.05 uur Start lezing trendwachter Richard van Hooijdonk
17.45 uur Start Netwerkborrel
19.00 uur Einde programma

Locatie:
Ondernemersplein
Stadhuisplein 1
1315 HR Almere

Klik hier voor het volledige programma van deze dag.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. 

19
nov
2019

Global Entrepreneurship Week 2019

19-11-2019 09:30 - 21-11-2019 16:45
De locatie staat in de beschrijving
Global Entrepreneurship Week 2019

Tijdens de Global Entrepreneurship Week biedt Windesheim in Almere van 19 t/m 21 november workshops aan rondom het thema ondernemerschap. Voor deze speciale gelegenheid zijn zowel studenten als niet-studenten welkom. Meld je snel aan als je hier bij wilt zijn!

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Locatie: Kinepolis, Almere

21
nov
2019

Ontbijttafel

21-11-2019 07:00 -08:30
De locatie staat in de beschrijving
€15.00
Ontbijttafel Eind 2019 en nog steeds bezield ondernemer?
Onze VBA leden Robert Jan de Roo en Kees van der Wal horen het regelmatig van hun klanten. Aan het begin van het jaar én na de vakantieperiode zijn zij vaak vol nieuwe plannen. Maar wat is er vandaag de dag van terecht gekomen? Tot op zekere hoogte worden we hierbij regelmatig overgeleverd aan de waan van de dag.
Robert Jan en Kees gaan daarom op 21 november een gezonde ontbijttafel klaarzetten voor 4 bevlogen ondernemers die leidinggeven aan hun organisatie. Hoe bent u omgegaan met bovenstaand vraagstuk? Waar heeft u de tijd vandaan gehaald om uw plannen te realiseren? Of is er niet veel van terecht gekomen en waarom dan niet?
Wij denken dat het waardevol is om juist van elkaar hierover te horen; ook ter inspiratie voor uw plannen op weg naar 2020? Herkenning? Dan bent u van harte uitgenodigd!

Organisatie door:
Robert Jan de Roo – Mentor familiebedrijven (rechts op foto) en Kees van der Wal – Managing Partner LMI Nederland (links op foto)
Wanneer: 21 november 2019 van 7:00 tot 8:30 uur
Waar: Passiebloemweg 1A, Almere Buiten
Voor wie: bevlogen ondernemers die leidinggeven aan hun organisatie
Aanmelden: per mail:
Vragen: telefonisch bij Robert Jan (06-204 444 34) of Kees (06 124 02 500)
Kosten: €15 met factuur achteraf. Schrijf je nu in, want vol=vol!
21
nov
2019

Digitrans kennissessie: Privacy voor niet privacy functionarissen en zelfstandigen (ZZP)

21-11-2019 19:00 -21:30
€95.00
Digitrans kennissessie: Privacy voor niet privacy functionarissen en zelfstandigen (ZZP) Elke medewerker of zelfstandige verwerkt persoonsgegevens! Daarmee valt hij of zij sinds 25 mei 2018 onder de GDPR (General Data Protection Regulation). Naar het Nederlands vertaalt de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming).

Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de belangrijkste onderdelen van de AVG maar zeker ook om op de hoogte te blijven van de veranderingen die sinds de invoering hebben plaatsvinden.

Resultaat
Nadat je de kennissessie hebt gevolgd, kun je gegevens die onder de AVG vallen identificeren, de rechten en plichten in relatie tot personen kunnen identificeren, kunt vertellen welke actie moet worden ondernomen bij schending van rechten/plichten en kunt vertellen welke consequenties er voor jou of je bedrijf bij schending van de rechten en plichten zijn.

Doelgroep
Er is geen specifieke basiskennis nodig om aan te sluiten.

Inhoud
In de kennissessie worden de context en definities van de AVG uiteen gezet en wordt er uitleg gegeven over de rechten en plichten binnen de AVG. Bovendien wordt aandacht besteed aan een praktische manier van implementeren.

Certificaat
Na het volgen van de kennissessie ontvangt je een ‘verklaring van deelname’.

Organisator: DigiTrans

Klik hier voor meer informatie. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via
22
nov
2019

Opening Strandwachters

22-11-2019 09:30 -11:30
De locatie staat in de beschrijving
Opening Strandwachters

Het is bijna zover! Op vrijdag 22 november wordt de gehele verhalenroute van de Strandwachters met trots geopend. Over een traject van drie kilometer langs het Almeerderstrand zijn er negen strandwachters te vinden. Allemaal houten objecten, die elk een eigen verhaal vertellen over het begin van Flevoland.

Je bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening op vrijdagochtend 22 november tussen 9.30 en 11.30 uur op het Almeerderstrand. Het definitieve programma en de locatie volgen later. De ochtend bestaat in ieder geval uit een officieel openingsmoment en het volgen van een deel van de route. Dus zet het in je agenda en klik hier om je aan te melden.

Over de Strandwachters
Strandwachters zijn zit- en ligobjecten die een route van drie kilometer vormen door DUIN, over het Almeerderstrand, over de dijk en langs Marina Muiderzand naar het catamaranstrand. Achter de houten objecten zitten verhalen over het begin van Flevoland. Daar kun je naar luisteren via een podcast. Maar je kunt ook lekker op het object klimmen en uitkijken over water en strand.

Het project Strandwachters is een samenwerking tussen Marina Muiderzand en StrandLAB Almere en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Dijk & waterfonds van Waterschap Zuiderzeeland en een subsidie van de provincie Flevoland.

De verhalen zijn geschreven en geïllustreerd door Lieke Frielink. De objecten zijn ontworpen door Studioworks Design en gebouwd met gebruikte steigerhouten delen van Marina Muiderzand door Kraaijeveld Hardhout Constructies.

22
nov
2019

VBA HR Kring workshop: Het nieuwe arbeidsrecht, WAB en meer...

22-11-2019 14:00 -18:00
VBA HR Kring workshop: Het nieuwe arbeidsrecht, WAB en meer...


Vanaf 1 januari 2020 verandert het gehele arbeidsrecht voor de tweede keer in korte tijd. Flexibele arbeid wordt steeds lastiger en ook het ontslagrecht gaat weer op de schop met de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Voor u als ondernemer is dit maar een van de vele wetten waar u aan moet voldoen. Weet u wat u te wachten staat in 2020? Kent en herkent u de juridische valkuilen op tijd?


De VBA Themakring HR nodigt VBA leden en overige geïnteresseerden uit voor de informatieve workshop “Het nieuwe arbeidsrecht, WAB en meer…..” , welke in samenwerking met Cleerdin & Hamer Advocaten op vrijdag 22 november 2019 zal plaatsvinden.

De advocaten van Cleerdin & Hamer (Mr. Shasta Rötscheid en Mr. Maike Bouwman) geven u in deze workshop alle informatie en praktische tips hoe u deze valkuilen vermijdt en welke veranderingen de WAB met zich mee brengen. Onder het genot van een hapje en een drankje is er na afloop gelegenheid om vragen te stellen en te netwerken.

Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:
14.00 uur Inloop
14:30 – 17:00 uur Workshop “Het nieuwe arbeidsrecht, WAB en meer…..”
17:00 – 18:00 uur Afsluiting met netwerkborrel

Bent u HR professional en/of verantwoordelijk voor het HR-beleid en uitvoering binnen uw organisatie dan nodigen wij u van harte uit om hier aan deel te nemen.

Locatie:
Cleerdin & Hamer Advocaten (Rabotoren, 11e verdieping)
Landdrostdreef 100
1314 SK Almere

Parkeren kunt u op eigen kosten op P1 Koolzaadveld of P2 Metropolegarage.

Let op: er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus vol = vol. 

Cleerdin en Hamer  logo VBA

23
nov
2019

Ondernemersdag Almere 2019

23-11-2019 10:00 -15:00
Ondernemersdag Almere 2019 Het kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle starters, ZZP’ers en small business ondernemers in samenwerking met het Ondernemersplein (Gemeente Almere).

Jouw ideeën delen, je oriënteren, tips en adviezen ontvangen van ervaren ondernemers. Voor al deze dingen kun je op zaterdag 23 november terecht bij de Ondernemersdag en dat dan ook nog eens bij jou in de buurt, in Almere. Breid jouw netwerk uit en laat je inspireren tijdens de seminars. En weet je wat het je kost? Helemaal niks! 


Keynote speaker Joost Buitenweg
Waar denk jij aan bij het horen van de namen Arnie, Linda, Peter, Myriam en Rien? Juist! Goede Tijden Slechte Tijden. Joost Buitenweg speelde in de eerste jaren van de langstlopende soap van Nederland de rol van slechterik Rien Hogendoorn. Inmiddels is Joost een succesvolle ondernemer en runt hij het mediabedrijf Pixelthis sinds 2000. Benieuwd naar zijn transitie van GTST-acteur tot ondernemer? Kom naar de opening van Ondernemersdag Almere om 10:00 uur en Joost vertelt je er alles over! Bovendien is Joost de gehele dag de dagvoorzitter van het evenement.

Programma
10.00 - 15.00 Doorlopend programma met diverse inspirerende workshops
Klik hier voor meer informatie en het volledige programma.

Uiteraard is de VBA ook vertegenwoordigd deze dag!

26
nov
2019

VBA Algemene Leden Vergadering locatie MotracLinde Almere

26-11-2019 16:00 -18:30
VBA Algemene Leden Vergadering locatie MotracLinde Almere

Dinsdag 26 november stelt MotracLinde zijn veelzijdige pand beschikbaar t.b.v onze Algemene Ledenvergadering.

Het officiële gedeelte vindt plaats in de theaterzaal. De borrel in de bruine kroeg. Deze kroeg is het warme hart van het bedrijf waar ruim 200 medewerkers werkzaam zijn.


MotracLinde is in 1954 opgericht en sindsdien toonaangevend als totaalaanbieder van interne logistieke oplossingen en is exclusief importeur van Linde heftrucks en magazijnvoertuigen. Door hun grote netwerk en technologische hoogstaande producten behoren zij tot de top in Nederland, met inmiddels 3 vestigingen Almere (hoofdkantoor), Zwijndrecht en Apeldoorn.

Er zal deze middag gevraagd worden of u wilt meestemmen op ons nieuw voor te stellen bestuurslid, maar ook zullen we uw mening vragen over een aantal actuele onderwerpen. Wij hopen dat u in groten getale aanwezig zult zijn om uw stem te laten horen.

Programma:
16.00 uur Inloop en welkomstdrankje
16.30 uur Opening door gastheer met presentatie van zijn bedrijf
16.35 uur Start ledenvergadering
17.20 uur Intermezzo Wethouder Jerzy Soetekouw en introductie nieuwe themakring
17.30 uur Einde vergadering en start borrel met eventueel rondleiding bedrijf

Locatie:
MotracLinde
Rondebeltweg 51, Almere 

26
nov
2019

Comakership Meetingpoint

26-11-2019 16:00 - 30-11-2017
 Comakership Meetingpoint

Op dinsdag 26 november kunt u onze talentvolle en gemotiveerde studenten ontmoeten, spreken en 'rekruteren' die straks voor uw organisatie een vraagstuk oppakken, onderzoeken én beantwoorden. Denk aan zaken waar u tegenaan loopt of uitdagingen die u (nog) beter onderzocht wilt hebben. Als uw medewerkers te druk zijn of u mist de expertise, dan bijten onze studenten zich graag vast in uw opdracht. Uitwisseling van kennis tussen onze studenten en uw organisatie staat centraal: met de studenten haalt u inventieve ideeën en de laatste theoretische kennis in huis én u investeert in de medewerkers van de toekomst. Bekijk hier het overzicht van alle praktijkopdrachten die in januari 2020 van start gaan.

Onze studenten van Business, Management, HBO ICT en Technology, die vanaf januari starten met hun Comakership, verwelkomen u graag. We nodigen u dan ook van harte uit om uw organisatie te presenteren aan onze studenten.

Programma
16.00 uur Welkom en inloop
16.30 uur Start Comakership Meetingpoint
17.30 uur Hapje en een drankje
18.00 uur Afsluiting

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

28
nov
2019

Film De Parkhuys Catwalk 2019

28-11-2019 19:00
Film De Parkhuys Catwalk 2019 Dit jaar was de Catwalk bijzonder, emotioneel, betrokken en vooral feestelijk. De Catwalk is er voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met kanker. Door de Catwalk op te gaan wordt het zelfvertrouwen vergroot en het geloof in hun eigen lichaam versterkt en zien ze hoe prachtig ze zijn in hun eigen kracht.

Mede dankzij de bijdrage van vele sponsoren is deze dag een heel groot succes geworden.


PIXELTHIS, heeft geheel belangeloos een prachtige film gemaakt van deze bijzondere dag. U bent van harte uitgenodigd om samen met de modellen deze film te bekijken op:

28 november 2019
Inloop 19.00 uur, Aanvang 19.30 uur

U kunt zich hier aanmelden.

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93