21
mrt
2019

BKZ Business Borrel maart 2019

21-03-2019 17:00 -19:00
BKZ Business Borrel maart 2019

Graag verwelkomen wij de ondernemers uit Zeewolde en omgeving op de Business Borrel op donderdag 21 maart om 17:00 uur.
De borrelhapjes worden gesponsord door één van de aanwezige ondernemers, die rond 17.30 uur een korte presentatie zal houden over zijn of haar bedrijf en daarbij meestal een leuke verrassing voor één van de aanwezige ondernemers in petto heeft.

Aanmelden is niet verplicht, maar we horen wel graag of u erbij bent. Wij maken de evenementen op Facebook ongeveer een maand van tevoren aan, zodat u zich daar kunt aanmelden. U ziet dan meteen wie zich nog meer aangemeld hebben en u kunt ook gelijk uw collega ondernemers uitnodigen.

Wilt u een pitch geven en de borrelhapjes sponsoren bij één van onze Business Borrels? Laat ons dit weten door een e-mail te sturen naar ons bestuurssecretariaat.

Klik hier voor meer informatie.

26
mrt
2019

Zakenuurtje VBA

26-03-2019 16:30 -18:30
Eerste drankje van de VBA
Zakenuurtje VBA Elke laatste dinsdagmiddag van de maand organiseert de VBA het Zakenuurtje.
27
mrt
2019

Pantar Kennissessie 'Wat sociaal werk voor mij kan betekenen’

27-03-2019 15:45 -18:00
De locatie staat in de beschrijving
Pantar Kennissessie Pantar is het grootste sociaal werkbedrijf in de regio Groot Amsterdam. Zij hebben meer dan 3.000 mensen die dagelijks voor honderden klanten in en rond Amsterdam werken. Dat doen zij met veel inzet en plezier. Maatschappelijk meedoen geeft hen een waardevol bestaan.

Op woensdag 27 maart gaan zij graag met jou in gesprek over de voordelen en mogelijkheden van werken met een sociaal werkbedrijf. Zij bespreken dan vragen als:

 • Wat betekent werken met mensen met een arbeidsbeperking voor mij in de praktijk?
 • Wat levert de samenwerking met een sociaal werkbedrijf mij op?
 • Wie kan mij wegwijs helpen maken op het gebied van subsidies en andere regelingen?
Gevarieerd programma
Er is een gevarieerd programma (ovb) voor je samengesteld. Een greep uit de onderwerpen:

Staatssecretaris Tamara van Ark (ministerie van SZW) licht toe hoe zij het voor werkgevers eenvoudiger wil maken om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.
 • Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering) vertelt over de inspanningen van de gemeente en de rol die hij ziet voor werkgevers.
 • Collega-bedrijven vertellen over hoe het is om met Pantar als sociaal werkbedrijf te werken en wat ze dat heeft opgeleverd.
 • Een interactief programma brengt je tijdens korte sessies op de hoogte van: 
  • Sociaal werk op de vloer: speeddaten met teamleiders van Pantar.
  • Ontwikkeling door werk: hoe zorgt Pantar dat mensen maatschappelijk meedoen? Wat is de rol van Pantar? Wat is de rol van de opdrachtgever?
  • Ervaringen van andere klanten: praat verder met klanten van Pantar over wat werken met mensen die een arbeidsbeperking hebben inhoudt in de praktijk.
  • Nieuwe mogelijkheden en innovaties: welke nieuwe mogelijkheden zijn er en zie je als bedrijf voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?
  • De Participatiewet: welke regels en mogelijkheden zijn er voor jouw bedrijf?

Waar en wanneer
Pantar nodigt je van harte uit voor deze kennis- en inspiratiesessie. Zet deze datum in je agenda: woensdag 27 maart, van 15.45 tot 18.00 uur (met uitloop naar 18.30 uur). Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. De locatie is het Pantar-hoofdkantoor op Kriekenoord 3 in Diemen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

27
mrt
2019

Awesome Foundation Almere Pitch Night

27-03-2019 19:30 -21:30
De locatie staat in de beschrijving
Awesome Foundation Almere Pitch Night

Almere is de jongste stad van Nederland. Hier is de ruimte om te experimenteren, te groeien en te falen. Almere is fantastisch om in te wonen en werken, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor nóg meer awesomeness.

En precies daarom is Awesome Almere er: een kweekvijver voor snode plannen om ons stadscentrum mooier, fijner, beter te maken. Wij sparen en vergaren awesome ideeën, die we dan vervolgens een flinke financiële slinger geven. Die we waar gaan maken, samen met jou.

Geniaal genoeg?
 Try us. Heb jij een mega goed idee waarvan wij van enthousiasme het behang van de muren zullen krabben? Kom pitchen dan! Vier keer per jaar houden we een Pitch Night, waar jij jouw geesteskind kunt presenteren aan je mede-Almeerders. Als jouw plan als allerbeste wordt bestempeld door ons team van trustees, krijg jij €1000 om je idee mee uit te voeren. Gewoon, zo, hupsakee – handje contantje. Geen kleine lettertjes, maar we zouden het wel tof vinden als je over je project komt vertellen op de volgende Pitch Night. Meer niet.

Plannen die in aanmerking komen voldoen ten minste aan de volgende criteria:

Je plan moet vernieuwend zijn. En verrassend. The sky is nog lang niet de limit, dat idee.

Je plan moet uit te voeren zijn binnen afzienbare tijd.

Je plan moet bravoure hebben. Moet stoer zijn, of zelfs een beetje stout. Pienter vooral.

Je plan spreekt Almeerders aan. Allemaal, of een deel. Ze moeten ermee te maken krijgen, het moet gaan buzzen.

Ja? Op je lijf geschreven, dit? Ga naar www.awesomealmere.nl, daar vind je de data van de aankomende Pitch Nights en de deadline voor het aanleveren van je awesome plan. Tot dan!

De pitch nights worden gehouden op 27 maart, 29 mei en 30 oktober. Aanmelden kan via onderstaande links:

https://awesomealmere1.eventbrite.nl

https://almereawesome2.eventbrite.nl

https://awesomealmere3.eventbrite.nl

28
mrt
2019

Floriade Dialogues Summit

28-03-2019 09:00 -18:00
Gratis
Floriade Dialogues Summit
29
mrt
2019

'Out of Office', Singer Museum

29-03-2019 15:30 -17:30
De locatie staat in de beschrijving
€10.00

Kunst uit bedrijfscollecties
Bezoek en rondleiding door Drs. Christine van Stralen, kunsthistorica en rondleider Singer

29 maart 2019, 15.30 – 17.30 uur
Oude Drift 1, Laren
Kosten: €  10,-, exclusief entree en consumpties

01
apr
2019

Candidatemarketing, wat beweegt de sollicitant?!

01-04-2019 15:30 -17:45
Candidatemarketing, wat beweegt de sollicitant?! De VBA Themakring HR nodigt u uit voor een inspirerende kennissessie op maandag 1 april 2019. Het invullen van vacatures loopt wel eens anders dan dat we als organisatie zouden willen. Hoe krijgen we de beste kandidaat aan tafel? Wat beweegt de sollicitant nu écht in het solliciteren?

In deze kennissessie is Aaltje Vincent, jobmarketing- en sollicitatie-expert aan het woord. Aaltje is als spreker, trainer en schrijfster, iemand die bruggen slaat tussen mensen die nieuw werk willen veroveren en selecteurs die de pareltjes op de arbeidsmarkt zoeken. Ze kent de sollicitant en zijn weg, de candidate journey, als geen ander.

Vanuit haar vakmanschap zal Aaltje het HR-werkveld op enthousiaste wijze volledig informeren over Candidatemarketing. Naast HR professionals zijn directie en geïnteresseerde leidinggevenden, die regelmatig in een sollicitatieproces meedraaien om de juiste kandidaat te vinden, ook van harte welkom op deze kennissessie in de Nieuwe Bibliotheek.

Candidatemarketing is werven vanuit het perspectief van de sollicitant, zodat de beste kandidaten bij je solliciteren. Aaltje neem de deelnemers aan deze bijeenkomst mee in een simpel model met enorm veel mogelijkheden die nu vaak nog niet worden benut.

Wij gaan alles horen over het KETS-model©:
 • · Kennis – hoe de sollicitant zichzelf optimaal kan selecteren: ben ik de beste kandidaat?
 • · Eenvoud – hoe maak je het solliciteren voor sollicitanten écht laagdrempelig?
 • · Transparantie – sollicitanten willen transparantie op het proces, hoe doe je dit en wat werkt?
 • · Snelheid – met welke snelheid in je interne proces bind je sollicitanten?

Het model kent 150 facetten waar er tijdens deze mijn sessie zo’n 40 van worden aan bod komen. Op een speelse en bovenal interactieve manier wordt er een spiegel voor gehouden en ontdekken de deelnemers wat je organisatie al goed doet en wat er nog veel beter kan om de beste kandidaten aan te trekken. Iedereen gaat naar huis met concrete handvatten om meteen mee aan de slag te kunnen gaan in eigen organisatie!

Vanuit haar decennia werken met tienduizenden sollicitanten neemt Aaltje ons mee in hoe je sollicitanten raakt!

Het programma:

15.30 – 15.50 uur Inloop met koffie/thee
16.00 – 17.00 uur Candidatemarketing, wat beweegt de sollicitant?! (Spreker: Aaltje Vincent)
17.00 – 17.45 uur Netwerkborrel

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek Almere-stad, Stadhuisplein 101, 1315 XC Almere

Deze kennissessie georganiseerd door de VBA HR-Kring wordt aangeboden door de VBA en de Nieuwe Bibliotheek. Naast VBA-leden, zijn ook relaties van de Nieuwe Bibliotheek en niet VBA-leden welkom. Aanmelding vooraf is noodzakelijk!

Wanneer je bent ingeschreven voor de bijeenkomst rekenen wij op je komst. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen dan kun je tot drie werkdagen voorafgaande aan de bijeenkomst kosteloos afmelden via Bij niet of niet tijdig afmelden, wordt er € 25 in rekening gebracht voor de gemaakte kosten.

Wij hopen u graag te verwelkomen op 1 april in de Nieuwe Bibliotheek! 

Meer over Aaltje Vincent:
Aaltje volgt decennia lang dagelijks de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in recruitment en in het solliciteren op de voet en deelt dit via coaching, training, spreken, blogs, updates, boeken en in de landelijke pers. Aaltje is bestseller auteur van acht boeken, waaronder bestsellers als ‘Jobmarketing 3.0’ en ‘Solliciteren via LinkedIn’ze heeft 83.000 boeken verkocht, 10.000 lezers via de bibliotheek bereikt, honderden mensen begeleid naar nieuw werk, 2.500 vakcollega’s getraind en in haar masterclasses 30.000 deelnemers geïnspireerd.

Aaltje is als Almeerse genomineerd voor “Vrouw-in-de-media Award 2018”.

Aaltje Vincent

04
apr
2019

Open Coffee Almere

04-04-2019 09:00 -11:00
Open Coffee Almere OPEN COFFEE ALMERE

Open Coffee Almere is een maandelijks laagdrempelige netwerkbijeenkomst die iedere donderdag van de maand van 09:00 tot 11:00 uur plaatsvindt. Wil jij ondernemers ontmoeten in een ontspannen sfeer onder het genot van een kop koffie? We nodigen je van harte uit.

Bezoekadres: (op afspraak)

G.T. Rietveldstraat 182
1333 LJ Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93