De VBA wil duidelijkheid over de wijze van aanbesteding door gemeente Almere en de Floriade

Beeld_aanbesteding-60082458 Vereniging Bedrijfskring Almere - De VBA wil duidelijkheid over de wijze van aanbesteding door gemeente Almere en de Floriade
Aanbestedingen van de Floriade hebben bij verschillende Almeerse ondernemers al regelmatig de wenkbrauwen doen fronsen. Recentelijk, het zal niemand ontgaan zijn, spanden twee Almeerse bedrijven een kortgedingprocedure aan. De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland oordeelde hierbij dat de aanbestedingsprocedure opnieuw moet worden gedaan. De reden hiervoor was, dat de Floriade te weinig informatie heeft gegeven over de aan te besteden opdracht, zodat de inschrijvers geen passende inschrijving konden doen. De Floriade heeft aangegeven in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Regelmatig ontvangt de VBA berichten van Almeerse bedrijven waarin ze aangeven dat zij niet de kans krijgen om mee te doen aan een aanbesteding. In mei van afgelopen jaar hebben we een dergelijk voorbeeld ook besproken met de toenmalige directeur van de Floriade. Diens reactie was, kort gezegd, dat hij dit zou uitzoeken en dat dit natuurlijk niet de bedoeling kon zijn. Een uiteindelijke terugkoppeling hierop kon niet worden gegeven doordat vrij snel hierna deze directeur de Floriade verliet.

Eind december 2021 ontvingen we van een van onze leden weer een alarmerend bericht over de, in zijn ogen, onmogelijke deelname aan een aanbesteding van ditmaal de gemeente Almere. Deze Almeerse ondernemer vertelde dat door de onduidelijke voorwaarden van de opdracht hij geen gedegen offerte kon aanbieden. Deze aanbesteding van de gemeente Almere lijkt zodoende te lijden aan hetzelfde probleem, als de inmiddels ingetrokken aanbesteding van de Floriade.

De VBA kan en mag in het gegeven geval niet beoordelen of de gemeente Almere in strijd heeft gehandeld met de toepasselijke wet- regelgeving, maar zij vindt dit signaal wel een teken aan de wand. De VBA wil daarom met de verantwoordelijke wethouder in gesprek gaan om meer duidelijkheid te krijgen over haar wijze van aanbesteding en daarbij nogmaals benadrukken dat alle lokale ondernemers een eerlijke kans moeten krijgen om mee te doen met een aanbestedingstraject.

VBA Activiteiten

Er zijn geen komende evenementen

Netwerken

Er zijn geen komende evenementen
Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection