• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Vierde editie IT-Lympics van Windesheim in Almere succesvol afgerond
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Vierde editie IT-Lympics van Windesheim in Almere succesvol afgerond
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Vierde editie IT-Lympics van Windesheim in Almere succesvol afgerond
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Vierde editie IT-Lympics van Windesheim in Almere succesvol afgerond

Vierde editie IT-Lympics van Windesheim in Almere succesvol afgerond

De vierde editie van de IT-Lympics is vrijdag 16 april jl. digitaal afgesloten door burgemeester Franc Weerwind. De eerstejaars studenten van HBO-ICT en Associate Degree Software Development hadden een drukke week achter de rug, met het uitvoeren van uitdagende Challenges voor bedrijven in Almere.

De grote winnaars zijn de studenten van team Proxy en zij gaan naar huis met een DJI Drone! Op de 2e plek het team Wizard en op de 3e plaats team Cron. Zij wonnen respectievelijk een JBL hoofdtelefoon en een Raspberry Pi-pakket. Deze prijzen werden aangeboden door Voiceworks, MSP Mentor en Windesheim, alle 3 leden van de VBA.

Om deze prijzen te winnen hebben de studenten in vier disciplines ("sporten”) in teamverband gestreden:
- Get Connected; Aan de hand van software van Voiceworks hebben studenten een eigen telefoniesysteem opgezet: doorschakelen, voicemails, wachtrijen en keuzemenu’s.
- Hardware Assembly; Het bouwen, installeren en upgraden van virtuele computers middels een simulatie, dat is waar deze sport om ging.
- Music Production; Onder begeleiding van muziekdocent Victor Dirks zijn de studenten als ware EDM-producers aan de slag gegaan en programmeerden (!) een muzikaal Anthem voor de IT-Lympics van komend jaar.
- Cybercrime Challenge; Als nieuwe digitale rechercheurs stonden de studenten voor de uitdaging om hack en een daaraan gelieerde verdwijningszaak op te lossen. Door middel van digitaal forensisch onderzoek moesten de studenten deze virtuele misdaad oplossen.

De studententeams hebben na het voltooien van deze IT-sporten mooie eindscores weten te behalen. MSP Mentor en Voiceworks, dank voor het sponseren van de toffe prijzen en uiteraard alle partners dank voor de fijne samenwerking!

Windesheim hoopt, net zoals 2 jaar geleden, volgend studiejaar weer een offline editie te kunnen organiseren.

Met speciale dank aan Wouter Leenards, Docent HBO-ICT, bij Hogeschool Windesheim voor zijn organisatie m.b.t. tekstinput en fotobijdrage.

 FOTO 2 IT LYMPICS   FOTO 3 IT LYMPICS

FOTO 4 IT LYMPICS   FOTO 5 IT LYMPICS

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection