Gratis personeel laten testen

De overheid heeft een subsidie beschikbaar gesteld om werkgevers de mogelijkheid te bieden om hun medewerkers te laten testen. Hierdoor wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot en uitval door ziekte en quarantaine verminderd!

Laatjepersoneelgratistesten.nl is een initiatief van SIC ARBO (arbodienst) in samenwerking met bedrijfsarts Koopmans én CoronasneltestNederland.nl. SIC ARBO maakt testen op het werk op een verantwoorde en veilige manier mogelijk.

Dankzij de subsidie van de overheid kan dit gratis worden aangeboden aan werkgevers.

Snel weer veilig aan het werk
De gecertificeerde Abbott sneltest wordt aangeboden In samenwerking mét de Goed Gezond Groep waarmee de werknemer binnen 20 minuten weet of er sprake is van een besmetting met Covid-19 en bij negatieve testuitslag direct weer aan het werk kan. De test is goedgekeurd door het RIVM & de Nederlandse overheid.

Via de website (laatjepersoneelgratistesten.nl) kun je als werkgever een coronatest aanvragen voor je medewerker(s) bij bedrijfsarts Koopmans, indien er sprake is van één van de volgende situaties: lichte klachten (verkoudheid/hoesten/koorts/benauwdheid en/of keelpijn), de medewerker heeft nauw contact gehad met iemand die besmet is met het Coronavirus of de medewerker heeft een melding ontvangen vanuit de Coronamelder.

Hoe werkt het?

  1. U als werkgever kunt gemakkelijk coronasneltesten (de zogenaamde antigeentest) aanvragen als er sprake is van één van de volgende situaties: de medewerker heeft lichte klachten (verkoudheid/hoesten/koorts/benauwdheid en/of keelpijn), de medewerker heeft nauw contact gehad met iemand die besmet is met het Coronavirus en/of de medewerker heeft een melding ontvangen vanuit de Coronamelder.
  2. Test(en) voor uw medewerker(s) aanvragen kan via de volgende link: Aanvraag - Laat Je Personeel Gratis Testen;
  3. Onze bedrijfsarts ontvangt de aanvraag en beoordeelt deze binnen 1 uur;
  4. Na goedkeuring van de aanvraag ontvangt u als werkgever binnen 1 uur codes;
  5. Met deze unieke codes kan de werkgever of werknemer zelf zijn test inplannen bij www.laatjepersoneelgratistesten.nl.
  6. Met deze code kan de test kosteloos worden ingepland op 1 van de 14 locaties van Coronasneltest Nederland.
  7. De werknemer kan veelal nog dezelfde dag getest worden én ontvangt binnen 20 minuten de uitslag van de test. Is uw medewerker positief getest en ook in contact geweest met overige collega’s binnen uw organisatie? Laat in dat geval al uw medewerkers GRATIS testen om verspreiding binnen de organisatie te voorkomen!
  8. Dankzij de subsidie van de overheid kan bedrijfsarts Koopmans de kosten van de Coronatest declareren bij het ministerie van VWS.
  9. Coronasneltest Nederland declareert de kosten bij bedrijfsarts Koopmans.

Voor de werkgever is het testen van haar medewerkers dus geheel gratis.

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection