• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Grenzeloos ontmoeten in 2019
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Grenzeloos ontmoeten in 2019
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Grenzeloos ontmoeten in 2019
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Grenzeloos ontmoeten in 2019

Grenzeloos ontmoeten in 2019

Afgelopen woensdagavond 2 januari 2019 luidde Almere het nieuwe jaar in met een drankje, muziek, dans en een toespraak van burgemeester Weerwind.

De ruim 800 aanwezigen in het KAF mochten genieten van Danser Redouan Ait, die onder begeleiding van een klassiek stukje Prokofjev zijn kunsten mocht vertonen. De sfeer zat er meteen al goed in, maar Burgermeester Franc Weerwind deed daar dankzij zijn warme stem nog een schepje bovenop met zijn toespraak.

Het thema van komend jaar draait om verbinden en grenzen verleggen, ofwel: Grenzeloos ontmoeten. Afgelopen jaar bracht Almere ruim 3000 nieuwe inwoners en de ontwikkelingen van Almere Poort, Almere Nobelhorst, Almere Duin en Almere Oosterwold zijn al in volle gang. De 207.000 inwoners die Almere nu telt, mogen trots zijn op het feit dat de Almeerse binnenstad is uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland. Almere is de ideale plek om te wonen. En dat trekt ook weer veel nieuwe bedrijven aan.

Verbinden op alle fronten
Almere telt 155 nationaliteiten en hoewel Almere een jonge stad met veel jongeren is, wordt de groep ouderen ook steeds groter. De diversiteit is enorm en daarom is verbinden de sleutel om op alle fronten grenzen te kunnen verleggen. Burgermeester Weerwind geeft ons een klein voorproefje wat we in de toekomst kunnen verwachten:

Bijna driekwart van de jongeren in Almere doet actief aan sport. Sport is altijd belangrijk geweest voor onze jonge stad en dat werpt zijn vruchten af. We mogen dan ook met plezier uitkijken naar evenementen zoals het EK en het WK triatlon die de komende jaren in Almere worden gehouden.

Maar ook de ouderen wordt een hand toegereikt. Almere wil de eenzaamheid tegengaan door ouderen mobieler te maken. De veiligheid draagt daar natuurlijk ook aan bij en met trots mag Almere zeggen dat ze de laagste criminaliteitscijfers hebben van de top 10 grote steden in Nederland.

Ondertussen staan de ontwikkelingen in de Floriade op het punt vorm te krijgen. Na de winter wordt er met de bouw van de eerste huizen begonnen. Maar Almere trekt nog meer evenementen aan zoals het bevrijdingsfestival in mei, om maar even een tip van de sluier op te lichten. Het kan allemaal in Almere en de VBA is erbij.

Bonifatiusspeld
Sinds 1978 is het traditie om elk jaar de Bonifatiusspeld uit te reiken aan een Almeerse bewoner, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkelingen van de stad. Dit jaar was de eer aan Martin Ort, die gesteund door echtgenote Marina werd op deze wijze bedankt voor al zijn doorzettingsvermogen, humor en grensverleggend werk dat hij afgelopen jaren heeft verricht. Martin Ort is directeur van de OVSA (Ondernemers Vereniging Stadshart Almere). Martin dankt op zijn beurt iedereen die met hem heeft samengewerkt, het VBA en natuurlijk zijn vrouw Marina, die hem altijd heeft bijgestaan.

Onderneming van het jaar
Tegen het einde van de avond, na genoten te hebben van een mooi stukje muziek van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest en de zang van Lisa Lois, was het tijd om de prijs voor de onderneming van het jaar uit te reiken. Mede dankzij de Live Applaus Meter mocht het publiek Total Sound Reinforcement (TSR) naar de onderscheiding applaudisseren. Winnaar TSR wist net iets meer enthousiasme op te wekken dan de twee andere genomineerde bedrijven: Outdoorpark SEC Survivals en Aliter Networks.

Ter afsluiting mochten een aantal gelukkige aanwezigen een paar leuke prijzen ontvangen als gevolg van een loterij en de avond werd afgesloten met een groots muzikaal stuk. Na de voorstelling was er nog ruimte voor een aangeklede borrel, waar vele aanwezigen nog geruime tijd gezellig gebruik van maakten om grenzeloos met elkaar te verbinden.

De VBA en de gemeente Almere wensen u een grenzeloos 2019 met veel ontmoetingen!

Met dank aan Jesse Jeremy voor zijn tekstbijdrage en Dirk Bakker voor het maken van foto’s. Beiden zijn lid van de VBA Communicatie Kring.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Almere 2   Nieuwjaarsreceptie gemeente Almere 3 

Nieuwjaarsreceptie gemeente Almere 4   Nieuwjaarsreceptie gemeente Almere 7

Nieuwjaarsreceptie gemeente Almere 9 klein   Nieuwjaarsreceptie gemeente Almere 10 klein

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection