• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Themakring ICT organiseerde online bijeenkomst
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Themakring ICT organiseerde online bijeenkomst
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Themakring ICT organiseerde online bijeenkomst
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Themakring ICT organiseerde online bijeenkomst

Themakring ICT organiseerde online bijeenkomst

Een fysieke meeting omzetten naar een online bijeenkomst. Dat is wat we met de VBA Themakring ICT afgelopen donderdag 19 november hebben gedaan!

Met als thema “Veilig en gezond thuiswerken!” hebben we 3 hoofdzaken besproken:
• Hoe beveiligen we de Thuiswerkplek digitaal goed? - Jelle ten Thij
• Gezond thuiswerken tijdens Corona - Sandra Schulze
• HR – Hoe om te gaan met thuis werkend personeel - Louise Voermans

Coördinator van de ICT Themakring Johan Bakker (MSP Mentor) deed de aftrap via Teams; hij zat fysiek in 1 ruimte met Sandra Schulze van Office & More en Louise Voermans van HR Meesters, uiteraard in een mooie corona proof opstelling.

Goede interactie
Met 3 camera’s, 1 laptop en een groot scherm verliep alles nagenoeg perfect. Jelle ten Thij van Ultimum presenteerde zijn deel over Cybersecurity vanuit huis en gaf in het bijzonder aan wat je zelf al kan doen (zelfs met gratis tools) en liet zien hoe je ook zelf al kunt beginnen om veilig thuis te kunnen werken. Denk hierbij aan het up to date houden van je software, het hebben van een antivirus en geen gelijke wachtwoorden hebben, maar bijvoorbeeld een tool gebruiken om telkens een ander wachtwoord te hebben. Tussendoor konden vragen worden gesteld, waardoor er toch een goede interactie ontstond tussen toehoorders en presentator.

Bokito houding
Sandra Schulze nam het stokje over, waarbij ze veel bruikbare tips gaf over de goede houding als je aan het werk bent. Maar ook welke simpele dingen die je kunt doen om deze te verbeteren. Een heel bijzondere was de “Bokito” houding, waarbij je voorovergebogen aan je laptop werkt. (heel slecht) en dat het gebruik van de rugleuning van je stoel hier al simpel in kan helpen. Ook het afstellen van je monitor, afstand houden daarvan en hoe je het beste je toetsenbord kan gebruiken kwam aan bod. En ja ook het even pauzeren na bijvoorbeeld 2 uur werken en bewegen kwam aan de orde.

Op afstand sturen
Als laatste spreker faciliteerde Louise Voermans een interactieve discussie rondom alle HR zaken en het werken vanuit huis, het sturen op afstand en alles wat daarbij komt kijken. Super leuk om te zien hoe de interactie op gang kwam door gerichte open vragen. Er was vooral veel aandacht voor de menselijke kant van het op afstand werken en ook daar kwamen flink wat vragen op terug. Hoe stuur jij bijvoorbeeld mensen op afstand als manager als je dit niet gewent bent?

We hebben afgesloten met een virtuele proost en hopen volgende keer weer een fysieke bijeenkomst te kunnen organiseren. Als dat (nog) niet gaat, zullen we zeker kijken naar meer actuele, relevante onderwerpen Als je meer wilt weten van 1 van de onderwerpen check dan de sprekers op hun onderwerp.

Naast dank aan de leden van ICT Themakring en sprekers een speciale dank voor Johan Bakker voor zijn tekstinput + foto’s.

FOTO 2 ICT ONLINE 19 NOV 50       FOTO 3 ICT ONLINE 19 NOV 50

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection