• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Olympische Droom voor Niki van Sprang
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Olympische Droom voor Niki van Sprang
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Olympische Droom voor Niki van Sprang
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Olympische Droom voor Niki van Sprang

Olympische Droom voor Niki van Sprang

Ik ben Niki van Sprang, roeier uit Almere en sinds mijn 16e droom ik van de Olympische Spelen. Maar om die droom waar te maken heb ik uw hulp nodig; het bedrijfsleven in Almere!

“Je moet roeien met de riemen die je hebt” wordt vaak gezegd, maar aan de beste riemen heb je niets zonder een boot! Zonder boot zal het lastig worden om de Olympische Spelen volgend jaar in Tokyo te halen, en dat niet alleen omdat Japan een eiland is.

Mijn roeiavontuur is 12 jaar geleden begonnen bij RV Pampus in Almere en mijn eerste halen maakte ik op de hoge vaart. Sindsdien heb ik Nederland mogen vertegenwoordigen op meerdere Europese en Wereldkampioenschappen. Maar nu draait alles alleen nog om één doel: samen met mijn partner Guillaume een medaille op de Olympische Spelen van 2020-2021.

Dreig boot kwijt te raken
Door het uitstel van de Olympische Spelen dreig ik mijn boot kwijtraken. Hoe zit dat? Terwijl de roeibond onze wedstrijdboten verzorgd, zijn wij (en onze vereniging) zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van onze dagelijkse trainingsboot, een zogenaamde skiff. De afgelopen twee jaar heeft Pampus een skiff voor mij kunnen huren. De volgende stap is de boot kopen, maar dit is financieel helaas niet haalbaar. Ik ben daarom een crowdfunding actie begonnen om de boot alsnog aan te kunnen schaffen. Op dit moment kom ik nog 6.000 euro tekort. Iedere bijdrage zou mij weer een slag dichter bij Tokyo brengen. Ik heb uiteraard ook al over een aantal tegenprestaties nagedacht. Zo heb ik bijvoorbeeld straks een 8 meter lange boot die kan worden bestickerd of kunnen er over een aantal maanden hopelijk weer roei-clinics worden gegeven. (wellicht een leuk bedrijfsuitje?). Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te bedenken!

Het kan in Almere
Pampus is mijn vereniging en Almere is mijn thuis. Ik ben opgegroeid met het motto “het kan in Almere”. Ik hoop en geloof dat naar de Olympische Spelen gaan onder de Almeerse vlag ook kan in Almere!

Voor alle tips, mogelijke vragen, hulp, suggesties en opmerkingen ben ik bereikbaar via of op 06-41011388. Een impressie van mijn dagelijkse avonturen kunt u vinden op www.instagram.com/nsprang en de crowdfunding actie op: https://www.gofundme.com/f/help-niki-on-his-road-to-tokyo

 

20201116 FOTO 1 NIKI VAN SPRANG      20201116 FOTO 2 NIKI VAN SPRANG

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection