• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Jongeren enthousiasmeren voor techniek en technologie? Zo doe je dat!
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Jongeren enthousiasmeren voor techniek en technologie? Zo doe je dat!
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Jongeren enthousiasmeren voor techniek en technologie? Zo doe je dat!
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Jongeren enthousiasmeren voor techniek en technologie? Zo doe je dat!

Jongeren enthousiasmeren voor techniek en technologie? Zo doe je dat!

Afgelopen september heeft VBA-lid Stichting Beleef je Beroep in Flevoland een peiling gedaan naar de mogelijkheden die bedrijven nog zien om techniek en technologie te promoten bij jongeren.

De vele reacties die hierop werden ontvangen laten niet alleen zien dat bedrijven in Flevoland het belang van beroepenpromotie zien voor het werven van toekomstig personeel, maar zich er ook hard voor willen maken dat het gebeurt! Met een workshop, bedrijfsbezoek of gastles...

Gratis training voor Bedrijvenkring Almere
‘Het geheim van een goede gastles en bedrijfsbezoek’
Omdat veel bedrijven hebben aangegeven interesse te hebben in een training voor het organiseren van een goed bedrijfsbezoek en het geven van een goede gastles, is er de komende periode een passend aanbod. Helaas niet ‘live’ in de regio, maar wel nóg dichterbij… Beleef je Beroep brengt hun training namelijk in twee delen in webinar vorm bij je op jouw werkplek.

Tijdens de tweedelige webinar duik je in de ‘Werelden van techniek’ om technische beroepen in de context van het alledaagse leven te zetten. Betekenisvol en vol van beleving! Tegelijk wordt je meegenomen in de verschillen manieren om af te stemmen op de doelgroep. Daarvoor wordt er gebruik gemaakt van de opzet van BètaTechMentality. Na afloop ben je in staat om zelf of met een van onze coaches een gastles of bedrijfsbezoek te organiseren waarmee je zoveel mogelijk jongeren aanspreekt!

Lees hier meer en kies jouw moment om deze webinar te volgen.

En verder...
De komende maanden staan er een aantal Digitale 'Meet-ups' voor onderwijs en bedrijfsleven in de regio om actuele ontwikkelingen en lokale initiatieven te delen en te benutten op de planning. Binnenkort meer maar hierbij alvast wat geplande data voor een Meet-up in:
- Zeewolde op 18 november 15:30 - 16:30 uur
- Almere op 25 november 15:30 - 16:30 uur
- Dronten op 6 januari 15:30 - 16:30 uur; en  
- Lelystad op 13 januari 15:30 - 16:30 uur

Doorpraten of ideeen uitwisselen? Neem gerust contact op met Ivo Solinger van (VBA-lid) Stichting Beleef je Beroep op 06 406 15 800 of per email: 

20201022 logo Beleef je beroep

Bezoekadres: (op afspraak)

Transistorstraat 71M
1322 CK Almere​

KvK 40059189
036 - 533 83 93

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection