• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Financiering voor pelletketel distilleerderij BioSpirits in Almere
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Financiering voor pelletketel distilleerderij BioSpirits in Almere
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Financiering voor pelletketel distilleerderij BioSpirits in Almere
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Financiering voor pelletketel distilleerderij BioSpirits in Almere

Financiering voor pelletketel distilleerderij BioSpirits in Almere

VBA-lid BioSpirits in Almere is de enige gecertificeerde distilleerderij in de Benelux die sterke drank maakt met 100% biologisch geteelde grondstoffen. Om energie én kosten te besparen wil de biologisch gecertificeerde distilleerderij een pelletketel installeren, zodat er geen aardgas meer gebruikt wordt voor de verwarming van het pand. Om dit te kunnen realiseren heeft EEF (ook VBA-lid) een financiering verstrekt.

Een pelletketel is als het ware een kleine biomassaketel. De brandstof bestaat uit houtpellets; kleine korrels geperst afvalhout. Plantaardig materiaal waar energie uit gehaald kan worden. Door de distilleerderij te verwarmen met pellets, in plaats van aardgas, bespaart BioSpirits zo’n 4.200 euro én zo’n 12 ton CO2 per jaar.

Hierbij maakt BioSpirits gebruik van getorrificeerde energiepellets gemaakt door P4S in Almere (ook VBA-lid). P4S en BioSpirits zijn door VBA met elkaar in contact gekomen. P4S maakt gebruik van de bewezen techniek van torrefactie voor de productie van energiepellets. Met deze techniek worden biogrondstoffen circulair verwerkt tot zwarte energiepellets. De pellets hebben een zeer hoge calorische waarde, zijn vrij van geur en makkelijk op te slaan. De as die vrijkomt wordt teruggenomen en hergebruikt.

Financiering door EEF
Om de pelletketel te kunnen financieren heeft BioSpirits - dat onder meer wodka, gin, rum en een aantal fruit-likeuren produceert - een Standaard Financiering van EEF ontvangen. Deze financiering is er voor bedrijven en instellingen die willen investeren in energiebesparing en/of duurzame energie. Denk hierbij aan het laten installeren van zonnepanelen, een warmtepompinstallatie, een energiezuinig ledverlichtingssysteem of zoals BioSpirits doet; een pelletkachel.

Willem Enklaar (directeur EEF): De hoge aanvangsinvestering van duurzame energieprojecten is vaak een drempel voor bedrijven en instellingen. Wij verstrekken daarom leningen om deze drempel verlagen en steeds meer ondernemers de kans te bieden een duurzaam energieproject te ontwikkelen.

Energie Expertisecentrum Flevoland verstrekt financieringen op basis van de offerte die het door u gekozen installatiebedrijf heeft opgesteld. De Standaard Financiering bedraagt minimaal 5.000 euro en maximaal 75.000 euro, tot 75% van de begroting. Rente vanaf 3% en een snelle behandeling/uitkering.

Ook financiering nodig voor uw duurzame energieproject?
Wilt u net als BioSpirits in Almere ook gebruik maken van het onafhankelijke advies van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) bij het verduurzamen van uw onderneming? Of heeft u financiering nodig? Neem dan contact op met EEF: 085 4000 300 of . 

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection