• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Zonnepanelen op uw dak? EEF(*) helpt u met uw SDE++ subsidieaanvraag
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Zonnepanelen op uw dak? EEF(*) helpt u met uw SDE++ subsidieaanvraag
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Zonnepanelen op uw dak? EEF(*) helpt u met uw SDE++ subsidieaanvraag
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Zonnepanelen op uw dak? EEF(*) helpt u met uw SDE++ subsidieaanvraag

Zonnepanelen op uw dak? EEF(*) helpt u met uw SDE++ subsidieaanvraag

In november 2020 gaat de SDE++ subsidiekraan van 5 miljard euro bij de RVO weer open. Omdat VBA-lid *Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) de energietransitie in de provincie wil versnellen, biedt het ondernemers en instellingen in Almere de mogelijkheid om optimaal van deze subsidie gebruik te maken door hen te helpen met de subsidieaanvraag.

Wat is SDE++ subsidie?
Met de SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie) subsidie stimuleert de overheid duurzame energieproductie en CO2-reductie. Met het plaatsen van zonnepanelen op uw dak, ontvangt u voor een periode van 15 jaar een vergoeding per opgewekte kWh. Zonnepanelen in combinatie met subsidie vormen dus een heel interessante business case, U verdient namelijk drie keer geld: 1) subsidie per opgewekte kWh zonne-energie, 2) u bespaart op uw stroomrekening omdat u zelf uw energie opwekt én 3) de opgewekte energie die u niet verbruikt kunt u verkopen aan het net. Én u helpt uiteraard ook mee aan de CO2-reductie in Nederland!

‘No SDE, no pay’
EEF is een initiatief van de provincie om de energietransitie te versnellen. De onafhankelijke stichting helpt ondernemers, verenigingen en coöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten.

De adviseurs van EEF helpen bedrijven en instellingen - op basis van ‘no SDE, no pay’ - bij de SDE++ aanvraag. Dankzij de jarenlange kennis en ervaring met het aanvragen van deze subsidie, is de kans op een positieve beschikking door de RVO voor uw dak zeer groot. EEF maakt een heldere businesscase en neemt alles rondom het aanvragen van de subsidie uit handen.

Hoe werkt het?
U bent een ondernemer gevestigd in Almere en u stuurt uw contactgegevens naar EEF via mailadres: . EEF gaat uiteraard zorgvuldig om met uw gegevens.

Een EEF adviseur neemt vervolgens spoedig contact met u op. Graag wil EEF zo goed mogelijk op de hoogte zijn van uw situatie, zodat er zoveel mogelijk voordelen uit uw subsidieaanvraag gehaald kan worden.

De SDE++ subsidie wordt voor u aangevraagd bij de RVO. U heeft verder geen omkijken naar uw aanvraag en kunt zich dus blijven focussen op uw bedrijf. De RVO hanteert een tijd van ongeveer dertien weken om subsidie toe te kennen.

Zodra de adviseurs van EEF meer weten, hoort u dat direct. U neemt het besluit of u zonnepanelen op uw dak wilt plaatsen. De aanvraag en de subsidie zijn beide geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

Laat EEF u helpen!
Let op! De aanvraagrondes voor SDE++ zijn maar een beperkte tijd open (24 november t/m 17 december 2020).

Wilt u gebruik maken van het aanbod? Neem dan op tijd (vrijblijvend) contact op (085 4000 300 of ), zodat zij u van goed advies kunnen voorzien en uw subsidie gratis(*) en op tijd aan kunnen vragen.

Heeft u reeds een SDE+ beschikking ontvangen uit een eerdere subsidieronde en heeft u hulp nodig bij de realisatie en/of financiering van uw project? Ook dan staan de adviseurs van EEF graag voor u klaar om uw project succesvol te realiseren.

*Wanneer uw SDE++ subsidie door de RVO wordt beschikt, brengt EEF 250 euro in rekening. Doet u een aanvraag voor een systeem groter dan 500 kWp (dakoppervlak van circa 3000m2) dan komt daar een haalbaarheidsstudie à 1250,- euro bij. Wordt de SDE++ subsidie niet aan u beschikt, dan betaalt u niets!

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection