• almere-skyline-1-e5b2fb78 Vereniging Bedrijfskring Almere - Landelijke aanpak tekort stageplaatsen (voor alle opleidingsrichtingen)
  • Almere-station-477301d1 Vereniging Bedrijfskring Almere - Landelijke aanpak tekort stageplaatsen (voor alle opleidingsrichtingen)
  • skyline-almere-night-9115d1bd Vereniging Bedrijfskring Almere - Landelijke aanpak tekort stageplaatsen (voor alle opleidingsrichtingen)
  • vba-havenfestival-botterrace-d36c3f65 Vereniging Bedrijfskring Almere - Landelijke aanpak tekort stageplaatsen (voor alle opleidingsrichtingen)

Landelijke aanpak tekort stageplaatsen (voor alle opleidingsrichtingen)

Actieplan SBB (Stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven): “alle mbo-studenten kunnen dit schooljaar hun stage of leerbaan vervolgen of krijgen van school een alternatief aangeboden. Voor elke mbo-student is in het nieuwe schooljaar een stage of leerbaan beschikbaar. En voor iedere sector en regio maken onderwijs en bedrijfsleven een actieplan op maat”.

Dat is de ambitie van SBB’s actieplan voor stages en leerbanen.

De coronacrisis raakt de economie hard. Daarmee staat ook de beschikbaarheid van stages en leerbanen voor mbo-studenten en werkzoekenden onder druk. Dit geldt mede voor vmbo-leerlingen in een leerwerktraject en leerlingen van het praktijkonderwijs en vso die gebruikmaken van leerwerktrajecten en stages bij erkende leerbedrijven.

Onderwijs en bedrijfsleven komen in actie om de knelpunten zo veel mogelijk weg te nemen. Met het actieplan wordt er gezamenlijk gezorgd voor voldoende stages en leerbanen voor de ruim 500.000 mbo-studenten, aankomende studenten, zijinstromers en herintreders. Zo wordt schooluitval en een toename van werkloosheid voorkomen. Het actieplan sluit aan op landelijke en regionale initiatieven zoals NLwerktdoor.nl, zodat bedrijven nu en in de toekomst beschikken over de vakmensen die ze nodig hebben en studenten de beste praktijkopleiding krijgen met uitzicht op een baan.

https://www.s-bb.nl/actieplan-stages-en-leerbanen: hierin veel informatie over het voorkomen van werkeloosheid, consequenties van het niet kunnen afronden van opleidingen, financiële mogelijkheden voor bedrijven om stages en/of leerbanen te helpen behouden en daarbij natuurlijk alle mogelijkheden om uw bedrijf aan te melden als stagebedrijf en/of erkend leerbedrijf te worden.

https://www.stagemarkt.nl: hier zoeken BOL studenten naar stageplaatsen. Een bedrijf kan zich hierbij presenteren en aangeven hoeveel stageplaatsen het nodig heeft en voor welke opleidingen.

https://leerbanenmarkt.nl/: hier zoeken personen naar banen gecombineerd met leren (BBL).

Voor meer informatie: Maryke Visser (

Copyright © - Vereniging Bedrijfskring Almere
No Internet Connection